OBS Studio brengt software-update 28.0 uit met NVIDIA Broadcast-functies ‘In de NVIDIA Studio’

In de NVIDIA Studio viert de 10e verjaardag van de Open Broadcaster Software (OBS) Studio en daarmee ook de 28.0 software release. Daarnaast deelt de populaire streamer WATCHHOLLIE hoe zij OBS en een GeForce RTX 3080 GPU in een single-pc setup gebruikt om haar livestreams te verbeteren.

De OBS-release, die vanaf later vandaag beschikbaar is, biedt livestreamers nieuwe functies, waaronder native integratie van de AI-aangedreven NVIDIA Broadcast virtuele achtergrond en echo-verwijderingseffecten in de ruimte, samen met ondersteuning voor video codering met hoge efficiëntie (HEVC of H.265) en hoog-dynamisch bereik (HDR).

NVIDIA heeft ook samengewerkt met Google om live streaming van HEVC- en HDR-content naar YouTube mogelijk te maken met behulp van de NVIDIA Encoder (NVENC) – speciale hardware op GeForce RTX GPU’s die het coderen van video’s afhandelt zonder middelen weg te nemen van de game.

OBS Bliss
OBS 28.0 is gelanceerd met een groot aantal updates en verbeteringen – waaronder twee NVIDIA Broadcast-functies exclusief voor GeForce RTX-streamers.

Met AI-gebaseerde virtuele achtergronden kunnen streamers hun achtergronden verwijderen of vervangen zonder dat er een fysiek green screen nodig is. Ruimte-echo verwijdering elimineert ongewenste echo’s tijdens streamsessies. Dit kan handig zijn bij het gebruik van een bureaumicrofoon of in een kamer met een beetje echo. Beide effecten – net als ruisverwijdering – zijn binnen OBS beschikbaar als filters, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben om ze per bron toe te passen.

HEVC-ondersteuning in OBS 28.0 verbetert de videocompressie met 15%. De implementatie, speciaal gebouwd voor hardware-gebaseerde HEVC encoders, stelt gebruikers in staat om content op te nemen en te streamen naar ondersteunde platforms zoals YouTube met een betere kwaliteit.

De update maakt ook opnemen en streamen in HDR mogelijk, wat een groter bereik aan heldere en donkere kleuren op een display biedt, wat een verbluffende levendigheid en een dramatische verbetering van de visuele kwaliteit toevoegt.

Voorheen moesten gebruikers HDR uitschakelen, omdat 10- of 12-bits HDR-inhoud er uitgebleekt uitzag als deze in 8-bits werd opgenomen. Met deze update kunnen gebruikers HDR ingeschakeld houden en beslissen of ze SDR of volledig HDR willen opnemen of streamen.

Naarmate HDR-schermen populairder worden en met de nieuwe Auto HDR-tool van Windows 11 – waarmee veel games in een virtuele HDR-modus kunnen worden weergegeven – kunnen meer gebruikers profiteren van deze OBS-update.

YouTube Live is een van de eerste platforms die HEVC- en HDR-streaming ondersteunt. Streamers op het platform kunnen hun publiek streams van hogere kwaliteit bieden, met slechts een paar klikken.

De installatie is snel en eenvoudig. Open deze NVENC OBS-gids en navigeer naar de sectie “Opnemen en streamen met HEVC en HDR” om aanwijzingen te vinden.

Ga live met WATCHHOLLIE
Toen WATCHHOLLIE met haar kanaal begon, moest ze een hele nieuwe manier leren om content te maken. Nu leert ze de volgende generatie streamers en laat ze zien hoe NVIDIA broadcasting-tech haar workflow helpt.

https://www.youtube.com/watch?v=uu-S7OGYC0s

WATCHHOLLIE, opgeleid als video-editor, experimenteerde met een YouTube-kanaal voordat ze Twitch ontdekte als een manier om weer aan het gamen te gaan. Tijdens de pandemie gebruikte Hollie het streamen als een manier om in contact te blijven met vrienden.

“Ik zat opgesloten in een appartement van 75 vierkante meter en ik wilde met vrienden rondhangen,” zei ze. “Dus begon ik elke dag te streamen.”

Haar streams promoten bewustwording van mentale gezondheid en inclusiviteit en creëren een veilige plek voor leden van de LGBTQ+ gemeenschap zoals zijzelf.

Hollie’s eerste streams waren eenvoudig, met behulp van OBS op een Mac met een externe capture card om console gameplay te delen.

“Ik dacht: ‘Ik hoop dat er iemand komt opdagen,’ en dat deden er maar weinig,” zei ze.

Ze bleef het doen tussen video-editing freelance werk door, vroeg vrienden om af te stemmen op haar streams en advies te geven.

Om haar dagelijkse streamingschema te ondersteunen, bouwde Hollie haar eerste pc – eerst met een GeForce RTX 2070 GPU en later opgewaardeerd naar een GeForce RTX 3080 GPU. GeForce GPU’s bevatten NVENC als een discrete encoder die naadloze gaming en streaming mogelijk maakt met maximale prestaties, zelfs op een single-pc setup zoals die van WATCHHOLLIE. De geavanceerde GPU-codering van NVENC zorgt ook voor een hogere videokwaliteit voor opgenomen video’s.

Al snel bereikte Hollie’s kanaal de Affiliate status, wat mogelijkheden opleverde om geld te verdienen. Ze begon minder freelance-editingopdrachten aan te nemen en wees zelfs een fulltime baan af. “Ik vroeg mijn moeder wat ik moest doen en zij zei: ‘Dit is je kans, die moet je grijpen'”, aldus Hollie.

Sinds ze de Partner-status heeft bereikt, werkt ze fulltime aan haar kanaal. “Ik ben heel gelukkig en ik heb het gevoel dat ik een verschil maak met hoe ik stream,” zei ze.

WATCHHOLLIE heeft nu haar aandacht gericht op het helpen van nieuwe streamers om te beginnen. Ze richtte WatchUs op, een op diversiteit gericht team dat aspirant-creators leert hoe ze hun bedrijf kunnen laten groeien, merkpartnerschappen kunnen ontwikkelen en hun streaming-opzet kunnen verbeteren.

“Met WatchUs kan ik mensen helpen en hen begeleiden bij iets wat ik zelf niet had of te bang was om naar te vragen,” zei ze.

Meer dan 20 streamers werden uit meer dan 200 kandidaten geselecteerd om deel uit te maken van het team. Ze krijgen mentorschap van coaches uit alle lagen van de bevolking, over elk facet van streaming. De groep richt zich op “onderwijs, niet op ego,” in de woorden van WATCHHOLLIE en het team is van plan om binnenkort de inschrijvingen te heropenen.

Op de vraag wat er nodig is om een succesvolle streamer te zijn, aarzelde Hollie niet om te antwoorden: “Hou je aan een schema en speel waar je van houdt. Wacht niet tot mensen tegen je praten om entertainend te zijn – wees eerst het entertainment en dan zullen mensen met je willen praten.”

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com