Nolan’s top 5 van 2022

Het einde van 2022 nadert alweer snel, waardoor het dringend tijd wordt om terug te blikken op het voorbije jaar en om eens te kijken met welke games onze redactie dit jaar het meest plezier heeft beleefd. 

Zoals elk jaar begin ik met het goede voornemen om mijn backlog wat te laten verkleinen. En dit jaar ben ik daar behoorlijk in geslaagd en heb ik 20 van mijn games platinum kunnen spelen. Aan de andere kant zijn er dit jaar dan ook weer veel games uitgekomen die de stapel van mijn backlog heeft doen groeien. Het was dus een beetje dweilen met de kraan open. Hierdoor heb ik dit jaar niet zoveel games van 2022 kunnen spelen, maar speciaal voor jullie heb ik hier toch een top vijf kunnen samenstellen.

5. Deliver Us The Moon

Het beste wat volgens mij op Playstation kon gebeuren, was de komst van Plus Extra en Plus Premium. Hierdoor kreeg ik toegang tot games waar ik nooit geld aan zou hebben gegeven. Deliver Us The Moon was daar eentje van, en wat ben ik blij dat ik deze gespeeld heb. Hoewel deze game oorspronkelijk al in 2020 op de PS4 uitkwam, kregen we dit jaar een PS5 versie. De reden waarom deze toch een plaatsje in de lijst krijgt is gewoon omdat het spel visueel prachtig is en het verhaal goed in elkaar zat. Gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar die nog niets anders op hun repertoire hadden staan is deze Sci-Fi thriller die maar een kleine 10 uur duurt voor 100% eentje dat iedereen toch eens een keer gespeeld moet hebben. Ik kan alvast niet wachten op het vervolg Deliver Us Mars.

4. The Artful Escape 

Jaja, ik hoor de kenners al zeggen dat deze game in 2021 al uit was voor Xbox. Maar aangezien ik een Playstation man ben, is The Artful Escape een game die voor mij dit jaar is uitgekomen. Wie tijd heeft voor een vijf uur durende 2D ervaring over een tiener die een psychedelische reis maakt om de beste gitarist te worden, moet niet verder zoeken. The Artful Escape heeft alles wat anders is dan andere en is daarom één van de leukste games dat ik dit jaar gespeeld heb.

3. Stray

Natuurlijk moet Stray in dit lijstje staan. Net als mijn nummer vier is Stray alles wat anders was dan andere games. In mijn opinie had het hiervoor zelfs game of the year mogen worden. De visuals, de muziek, de emoties die je voelde. Alles zat gewoon goed. Wie dit jaar nog niet als deze rosse floefball heeft gespeeld, mist het één en ander. Misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat ik zelf twee rosse katten in huis heb, maar tussen alle remakes en sequels voelde dit iets als uniek.

2. The Quarry

Wie mij en mijn reviews kent, weet dat ik best wel een grote fan ben van het horrorgenre. En de game dat mij in 2022 het meest heeft meegesleurd in dit genre was The Quarry, van niemand minder dan de makers van The Dark Picture Anthology. Net zoals de jaren ervoor weten ze de spelers op te zadelen met klamme handen en een nachtlampje tijdens het slapen. Dit jaar hadden we het geluk om twee games van deze ontwikkelaar te spelen, maar zelf ben ik nog niet toegekomen aan The Devil In Me. Anders had deze samen met The Quarry een gedeelde plaats gehad.

1. Elden Ring

Een beetje cliché, maar geen enkel ander spel heb ik zoveel tijd in gestoken als in Elden Ring. En elke seconde heb ik genoten. 155 uur en 285 levels later mocht ik mezelf ook de trotse eigenaar noemen van de platinum trofee. De reden waarom het voor mij op nummer één staat is juist omdat ik de platinum trofee heb, maar het spel niet opzij kan leggen. Normaal gezien gooi ik een spel direct na het behalen van 100% van de console, maar bij Elden Ring blijf ik bezig met het helpen van vrienden die het ook willen spelen. Ik mag het dan misschien niet meer dagelijks spelen, maar spring er wel altijd terug in van zodra iemand om hulp vraagt.

Haalden de top 5 net niet
  • Bear And Breakfast
  • Cult Of The Lamb

De reden waarom deze de top vijf niet hebben gehaald, is gewoon om de simpele reden dat ik net iets te weinig tijd in heb gestoken. Hoewel deze nog wel op het lijstje staan voor af te werken, is mijn top vijf een lijst van volledig afgewerkte games. Hierdoor staan grote namen zoals God Of War: Ragnarok, Dying Light 2, Horizon 2 en noem maar op ook niet in de lijst. Het enige lijstje waar deze nog op staan is mijn backlog lijstje

Teleurstelling uit 2022:

Ik denk dat wanneer ik de naam Babylon’s Fall laat vallen, bij de meeste mensen een koude rilling over hun rug gaat. Ik had nochtans zoveel hoop voor deze game, maar jammer genoeg heeft deze op alle vlakken tekort gedaan. Veel meer woorden ga ik aan deze titel niet meer verspillen. Het einde van het jaar staat voor het ophalen van goede herinneringen en Babylon’s Fall hoort daar niet bij.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password