Nintendo zal Joy-Con “drifting” gratis repareren

Nintendo onderneemt actie tegen het zogenaamde “drifting” probleem bij Joy-Con controllers. Daarbij lijkt de stick van de Joy-Con na verloop van tijd automatisch een richting aan te geven en “weg te glijden”, zonder dat de stick effectief gebruikt wordt. Het resultaat is dat een bepaalde input wordt doorgegeven naar de Nintendo Switch terwijl die input er feitelijk niet is. Heel wat mensen lijken dit probleem te ervaren, wat in de VS al tot een rechtszaak leidde.

In sommige gevallen kan het probleem verholpen worden met het opnieuw kalibreren van de controller, maar dit lijkt niet altijd te lukken. Nintendo heeft nu beslist om Joy-Con controllers met dit probleem gratis te herstellen, ongeacht de status van de garantie. Wie in het verleden al heeft betaald voor het repareren, krijgt een refund. Nintendo raadt klanten met problemen aan om hun support te contacteren zodat ze verder geholpen kunnen worden.

 

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password