Nintendo Switch Première event – Hands-on met de Switch

Make the Switch!

We werden vandaag voorgesteld aan Nintendo’s laatste nieuwe console, de switch. Voor de mensen die hier nog niets van weten, de Switch is een hybride console, in de zin dat hij als thuisconsole bedoeld is, maar in het hart van het toestel bevindt zich een tablet die je gewoon kan loskoppelen en als handheld kunt meenemen. Dit maakt de switch de spirituele opvolger van zowel de Wii U als de Nintendo 3DS.

Wij zijn voor jullie gaan uitzoeken of dit een geslaagde opzet is.

De controller

De Switch brengt een nieuw soort controller met zich mee. Namelijk 2 Joycons. Dit zijn kleine afstandsbedieningen met een analoge stick en 10 knoppen. Deze 2 afstandsbedieningen kunnen zoals de Wii controllers apart gebruikt worden, samen in een dock, of in de tablet geschoven worden om zo een standaard controller te krijgen.

Jimmy: De Joycons liggen beter in de hand dan ik had verwacht, de motion controls voelen naar mijn mening preciezer aan dan die van de Wii u. Het enige dat we jammer genoeg niet hebben kunnen testen zijn de 2 Joycons samen in de charging grip dock. De pro controller die we ook getest hebben lag fantastisch in de hand, vergelijkbaar met de Xbox One controller, waarbij ook hier de vorm van deze controller goed in de hand ligt.

Jo: Ik was zeer tevreden over de feel van de Joycons en heb er dan ook met plezier mee rondgespeeld. Ik heb zelf ook de Pro Controller getest en die voelde als een Wii U pro controller.

De Switch Tablet

Het hart van het toestel vormt een kleine tablet van 6.2 inch met touchscreen en 720p display. Losgekoppeld van zijn dock kun je de tablet op 2 manieren gebruiken. Namelijk in de hand, met 2 Joycons eraan vastgeklikt en op een tafel met de Joycons los in de hand.

Jimmy: Ik ben aangenaam verrast over de beeldkwaliteit van de tablet, met de Joycons verbonden voelt de tablet licht en gemakkelijk in de handen. Ik zie mijzelf zeker een deel van de tijd de switch als handheld gebruiken, en dit terwijl ik eigenlijk niet erg graag op handhelds speel.

Jo: Haarscherp beeld, wat je niet verwacht als je leest dat het maar een 720p beeldscherm is. Maar op die maat is er echt niet meer nodig.

De Switch

Nintendo’s nieuwste console heeft haar naam natuurlijk niet gestolen. Het gaat hier immers om het wisselen tussen console en handheld mode. Dit kan door simpelweg de tablet uit of in zijn dock te schuiven, zonder het verlies van een moment van speelervaring. De resolutie is op tablet minder dan op het thuisscherm, maar dit compenseert in de grootte van het scherm.

Jimmy: Persoonlijk vind ik het gehele concept van de Switch zeer geslaagd. Het is in mijn ogen dan ook een zeer positieve evolutie om een apparaat te hebben dat zowel als console en als handheld gebruikt kan worden. Dankzij het feit dat games er op de tablet even goed uitzien als op de tv, – waar ik toch wel verbaasd over was – heeft het apparaat in mijn ogen zeer veel potentie. De gameplay ervaring verandert ook niet wanneer je van tv naar tablet switcht, omdat je dezelfde controller kunt gebruiken. Ik maak me wel een beetje zorgen over de krasbestendigheid van het beeldscherm en de robuustheid van de tablet, maar de toekomst zal uitwijzen hoe goed deze zaken zijn uitgewerkt. Maar Nintendo kennende zal dit vast wel in orde zijn.

Jo: Hier had ik het meeste schrik voor, schakelen tussen console en handheld is nu eenmaal een nieuw concept en ik was niet meteen overtuigd dat ik het ooit op die manier zou gebruiken. Eerder als console thuis en als handheld als het niet anders kan of met vrienden. Toen ik het uittestte echter was ik verbaasd hoe naadloos het toestel omschakelt midden in een game, zonder frameverlies of laadtijd. Ik ben overtuigd en ik vind het een geweldig concept.

Er werden aan ons maar liefst 7 games voorgesteld, we overlopen ze even kort!

Arms

Arms is een fighter die 2 spelers tegen mekaar zet met 2 grote boxhandschoenen en een hoop truukjes om op mekaar te gebruiken. Je speelt het met de 2 Joycons los in de linkse en rechtse hand. De rest kun je al wel raden, je moet dan naar het scherm slaan.

Jimmy: Heel interessant voor zowel fans van fighting games als casual spelers. Je hoeft geen uitgebreide combo’s te onthouden, aangezien je zelf moet bewegen. Ondanks dat de game met motion controls gespeeld dient te worden, bevat Arms best veel diepgang en is een goede strategie vereist om te winnen. Interessant is het feit dat je zowel local kunt spelen als online. Bewegingen van de Joycon worden nagenoeg perfect vertaald naar de game, waar ik toch wel even van opkeek.

Jo: Ik was hier vrij sceptisch over maar na een paar minuten met de joycons in de handen was ik me immens aan het amuseren. Dit gaat de grote multiplayer titel worden van het jaar, alleen jammer dat je maar met 2 spelers kunt spelen. Misschien iets voor een update?

Jo en Jimmy testen Arms uit.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the wild is natuurlijk DE game waar toekomstige Switch eigenaars op zitten te wachten, en het bewijst zijn reputatie dan ook dik.

Voor de mensen die meer over deze game willen weten heb ik een volledige preview geschreven, we raakten namelijk in meer dan een uur niet op de demo uitgekeken en vonden wat verdere uitweiding dan ook nodig.

Jimmy: Ongetwijfeld één van de beste games van dit jaar, ongekende vrijheid en innovatie voor de Zelda serie. De grafische stijl is prachtig en ik was erdoor betoverd! De game bevat een Super slimme AI die echt reageert op jouw acties, zoals bijvoorbeeld kwaad worden wanneer jij zijn wapens afneemt, waarna je tegenstander naar een alternatief wapen zal zoeken. Verder werken individuele vijanden zeer goed samen met hun kompanen. Vooral verbluffend was dat je de demo zelf kon spelen op de manier die jij wil en hoeveel inhoud die reeds erin te zien was, en dit terwijl de demo maar een klein percentage weergeeft uit de game. Ik stond te kijken van de mogelijkheid om zo goed als ieder oppervlak te beklimmen, dit maakt de wereld nog groter en nog vrijer om te verkennen.

Jo: Hier ga ik niets aan toevoegen, in één adem is dit spel immers schromelijk tekort gedaan. Lees vooral mijn preview artikel!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Splatoon 2

Simpelweg gezegd de opvolger van Splatoon 1, en voor degenen die deze game al gespeeld hebben is daarmee ook meteen alles gezegd. Verf spuiten, je tegenstanders neerschieten en samenwerken met je team.

Jimmy: Ik ga Splatoon 2 sowieso aanschaffen wanneer hij uitkomt, jammer genoeg is Splatoon 2 geen launch game. Echter viel mij wel op dat er weinig vernieuwing is tegenover het eerste deel. Net zoals het feit dat de game er grafisch nog net hetzelfde uitziet als zijn voorganger. Splatoon 1 was geweldig, maar van wat we in de demo konden zien is dit eerder versie 1.5 dan een volledig nieuwe game.

Jo: Ik heb nog nooit eerder Splatoon gespeeld, dus voor mij was dit een volledig nieuwe ervaring. Het eerste wat mij opviel is dat er in de demo verplicht werd om te richten met motion controls, waar ik toch wel een beetje van terugdeinsde. Console shooters zijn al moeilijk genoeg, laten we ze niet nog ingewikkelder maken. Hopelijk kan dit in de volledige game uitgezet worden. Voor de rest waren het 2 leuke demo rondjes waar ik me toch wel mee heb geamuseerd. Er zit zeker potentieel in.

Jimmy: Ik was vrij snel gewend aan de motion controls, al geef ik toch nog steeds de voorkeur aan de klassieke manier van aimen. Al ben ik er wel van overtuigd dat je in de volledige versie de keuze krijgt om te kiezen tussen klassieke controls of motion controls, aangezien dit in zijn voorganger ook perfect mogelijk was.

Splatoon 2 demo

Mario Kart 8 Deluxe

Deze game heeft geen introductie nodig, Mario Kart 8 krijgt een rerelease voor Switch, met nieuwe tracks, nieuwe speelbare personages, een nieuwe battle mode en alle DLC waar je in de originele versie voor moest betalen. Dit allemaal in een draagbare vorm gegoten met de mogelijkheid om tegen andere switch eigenaars te racen in LAN.

Jimmy: Ondanks ik deze game heb op de Wii u, kijk ik immens uit naar deze heruitgave. Mario Kart blijft nu eenmaal leuk om te spelen. Ondanks dat het hier om een heruitgave gaat van een oudere game, bevat deze toch enkele nieuwe gameplay elementen in de vorm van nieuwe items en de mogelijkheid om deze keer 2 items bij te houden, net zoals in Mario Kart: Double Dash op de Gamecube. Hierdoor kijk ik er dan ook erg naar uit om deze game weer vaak online te spelen. Ook de nieuwe battle mode lijkt een zeer leuke extra te gaan worden, ik kan er alvast amper op wachten.

Jo: Mario Kart 8 is zonder twijfel de beste telg in de familie, en dat beseft Nintendo erg goed. Een rerelease voor de switch is dan ook helemaal terecht. Ik kijk er ontzettend naar uit en zal deze zeker op release halen.

Mario Kart 8 Deluxe

Snipperclips

Dit is de nieuwe puzzel game van Nintendo. Hij zal verschijnen op de eShop, dus niet als fysieke titel.
De bedoeling van het spel is samenwerken met een partner, en ieder met een Joycon een getekend figuurtje door de levels te leiden.

Jimmy: Persoonlijk niet een spel waar ik naar uitkijk maar de game heeft zeker potentieel. Het is best een interessant gegeven dat je in deze game zal moeten samenwerken en communiceren om de levels tot een goed einde te brengen. Verder vind ik het interessant dat je tot en met 4 spelers kunt samenspelen.

Jo: Figuurgedreven puzzeltjes en samenwerken met je vriend/vriendin, het zag er kleurrijk en levendig uit, maar het was niet echt mijn ding.

Snipperclips

Mario Odyssey

De nieuwe telg in de Mario familie zette kortgeleden het internet in vuur en vlam. Flitsend, opvallend en compleet uit zijn comfort zone gerukt zet onze vriendelijke loodgieter zich weer paraat om Bowser te verslaan en prinses Peach te redden. Dit met een arsenaal aan nieuwe gadgets, waaronder speciale petjes die hun eigen leven leiden. Helaas hebben we hier nog niets speelbaar van in de handen gekregen.

Jimmy: Ik vond het jammer dat er geen speelbare versie aanwezig was, maar aangezien deze game pas tegen het einde van dit jaar verschijnt, was dit natuurlijk te verwachten. Ik ben benieuwd naar de nieuwe setting en de levels in de echte wereld, al vraag ik mij wel af hoe dit gaat uitpakken. Al heb ik er wel een zeer goed oog in, aangezien ik nog nooit een slechte Mario game gespeeld heb. Stiekem kijk ik meer uit naar deze game dan naar de nieuwe Zelda.

Jo: Het ziet er grafisch verbluffend uit, de nieuwe gameplay mechanics doen mij al smachten, maar helaas kan ik nog niet echt een mening vormen tot ik het heb gespeeld.

Mario Odyssey

1-2-Switch

In 1-2 Switch vindt Nintendo zijn eerste party game voor de nieuwe console. Het concept bestaat eruit dat je met de Joycons naar mekaar toe gericht staat en niet op het scherm kijkt. Dit zorgt voor hilariteit en toch wel een beetje awkwardness in games zoals Milk, Ball Count, Quick Draw en Samurai Training.

Jimmy: Hoewel ik het concept best wel een leuk idee vind, is dit geen game voor mij. Het is natuurlijk eens wat anders dan constant naar een scherm zitten te staren, maar ik vraag mij af hoelang deze game leuk zal gaan blijven. Ik heb er persoonlijk eerder het gevoel bij dat deze game een veredelde demo is die de controller mogelijkheden demonstreert. Ik vind dan persoonlijk ook het prijskaartje van €50 net iets teveel. In alle eerlijkheid vind ik dat Nintendo deze game beter bij de Switch had bijgevoegd, net zoals men dat destijds heeft gedaan met Wii Sports.

Jo: hoewel de 4 games die we mochten testen zeker amusant waren, zag ik mijzelf het spel niet kopen tot ik te horen kreeg dat de finale versie toch nog wat meer games bevat. In het kort, milk was vrij genant, met zeer typerende op en neer armbewegingen. Ball count was wel interessant want het showcaset de mogelijkheden die de joycon heeft om met vibratie accuraat gewicht en rollende ballen te emuleren. Quick draw is net wat je denkt, wie kan er het snelst op elkaar schieten. Tot slot Samurai Training, waar de een op de ander slaat en de ander het mes probeert te vangen. Dit is vrij typisch Nintendo, hun manier om de mogelijkheden van de motion controls van de Switch ten volste te benutten.

Jo test Quick Draw (1-2-Switch)

Jo test Samurai Training (1-2-Switch)

Mario Kart 8 Deluxe Stand

Mario Kart 8 Deluxe Battle Mode

Snipperclips

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 

 

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password