Nightmares from the Deep 2 : The Siren’s Call

Nightmares from the Deep 2 : The Siren’s Call
Nightmares from the Deep 2 :  The Siren’s Call
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

The Siren’s call is een vervolg op The Cursed Heart dat eerder al is verschenen op Xbox One. Hier duiken we in een verhaal over onze niet onbekende Davy Jones, een legendarische zeeduivel. The cursed Heart had enkele minpuntjes, maar laten we kijken of onze Poolse vrienden hier van hebben geleerd.

Nightmares from the deep 2 : The Siren’s Call is een point & click game boordevol puzzels. Hier zien we een verbetering op de vorige The Cursed Heart waar de puzzels toch een ontbrekende factor waren.

Wat zeker vermeld moet worden is dat de moeilijkheidsgraad bij de puzzels zeer afwisselend is en soms gewoonweg niet interessant. Bij geen enkele puzzel was het zozeer een uitdaging dat je aanging, ofwel waren ze tof en leuk gevonden, maar simpel. Of het waren eigenlijk geen puzzels maar gewoon een zoektocht achter een naald in een hooiberg, hier kan je je inbeelden dat je tussen een hoop rommel allemaal items moet zoeken en op de juiste plaats gebruiken om een stap dichterbij die ene schuif die je moet openen te komen.

Nu gaan we toch even stilstaan bij het grafische aspect van de game. Hier moeten we geen graphics gaan verwachten van onze al bekende triple A titles. Ik was onder de indruk van The Siren’s Call (TSC), maar ik kon het ook tegelijk niet volledig plaatsen. Het spel bestaat natuurlijk voornamelijk uit stilstaande beelden waar je met je cursor items zal aanduiden om actie te ondernemen, maar het was een, bij gebrek aan een betere verwoording, verslavende sfeer waar ik in terecht kwam in dit spel. Het concept van combinatie tussen 2D en 3D is iets dat ik niet gewoon zal worden en brak volledig die sfeer tijdens cutscene’s. De voice acting hierbij is zeker geen pareltje, bij het horen van 1 bepaald karakter (welke zal je zelf wel merken) sprong er telkens een visual voor me van een jonge vrouw die volledig verveeld in een recording booth haar teksten zit af te lezen.

Het verhaal (zonder spoilers) blijft me toch aanspreken. Ze mogen verwachten dat ik het spel toch verder zal blijven spelen waarbij het eigenlijk een genre is waar ik niet snel naar omkijk.

Conclusie:

Al bij al, we zien hier zeker een verbetering tegenover het vorige deel, maar er is nog werk aan de winkel. Ben je zelf al snel te vinden voor een point & click game dan zal dit je zeker aan spreken, ben je nieuwsgierig naar point & click games en wil je er graag 1 proberen dan zijn er ongetwijfeld betere alternatieven.

 

Good

  • Goede sfeer
  • Leuk en interessant verhaal
  • Verslavend voor liefhebbers van point & click games

Bad

  • Puzzels zijn niet uitdagend
  • De game wordt af en toe saai
7

Goed

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password