Nieuwste Nintendo Direct onthult Metroid Prime Remastered, nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

In een nieuwe Nintendo Direct-presentatie is Metroid Prime Remastered, een HD-remaster van de eerste Metroid Prime, die oorspronkelijk debuteerde op de Nintendo GameCube, aangekondigd voor de Nintendo Switch. Vlak na de presentatie wordt de downloadversie van Metroid Prime Remastered uitgebracht in de Nintendo eShop, terwijl de gamecardversie vanaf 3 maart verkrijgbaar is.
Nintendo heeft ook aangekondigd dat er vlak na de presentatie een groeiende reeks Game Boy-games naar de Nintendo Switch Online-service komt, met op de dag van de release negen klassieke titels. Daarnaast wordt aan Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket een groeiende collectie Game Boy Advance-games toegevoegd, te beginnen met zes klassieke titels vlak na de presentatie.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild, was ook prominent aanwezig in de Nintendo Direct van vandaag. Zo waren er gameplaybeelden te zien van Links grootse avontuur op het land en de zwevende eilanden boven Hyrule, gloednieuwe wapens en mysterieuze voertuigen. Daarnaast toonde de presentatie de eerste volledige gameplaytrailer van Pikmin 4 – de nieuwste titel in de serie waarin je obstakels moet overwinnen door piepkleine wezentjes te leiden op een vreemde planeet. Deze nieuwe game bevat een ruimtehond, ijs-Pikmin en een hoop om te ontdekken. Pikmin 4 landt op 21 juli 2023 op de Nintendo Switch.

In de videopresentatie deden diverse ontwikkelaar- en uitgeverpartners van Nintendo de terugkeer van populaire personages en series op de Nintendo Switch uit de doeken. Dit betrof onder andere PROFESSOR LAYTON and The New World of steam, een nieuwe game in de Layton-serie; Disney Illusion Island, waarin Mickey en zijn vrienden een 2D-platformavontuur beleven; Samba de Amigo: Party Central, de klassieke ritmegame die nu swingender is dan ooit; Baten Kaitos I & II HD Remaster, een wederopstanding van twee RPG-klassiekers van de Nintendo GameCube; de mystery-thriller Ghost Trick: Phantom Detective; en de terugkeer van de King of All Cosmos in We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password