Nieuws over Pokémon-videospellen en TCG bekend gemaakt

The Pokémon Company International heeft bekendgemaakt dat Pokémon Sword en Pokémon Shield de officiële videospellen zullen zijn voor de wedstrijden in het Play! Pokémon-seizoen 2020. Daarnaast zijn er nieuwe functionaliteiten aangekondigd waarnaar fans in de met spanning verwachte spellen uit kunnen kijken. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen op 15 november 2019 exclusief gelanceerd worden voor het Nintendo Switch-systeem. Bovendien heeft The Pokémon Company International de volgende serie in de Pokémon Trading Card Game – Sword & Shield, gebaseerd op de aankomende videospellen – en het nieuw kaarttype Pokémon V geïntroduceerd.

Vechten in Pokémon Sword en Pokémon Shield
In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen trainers Trainers verbinding maken het internet en tegen elkaar vechten via de gevechtsformats ‘Single Battle’ of ‘Double Battle’ in het Battle Stadium.[1]

In het Battle Stadium kunnen Pokémon Trainers deelnemen aan rankinggevechten, waarbij ze te maken krijgen met andere Trainers en hun gevechtsteams van over de hele wereld.

  • Trainers zullen vechten tegen tegenstanders met een vergelijkbare ranking en punten verdienen op basis van de resultaten van deze gevechten.
  • Elke ranking tijdens rankinggevechten behoort tot een bepaald niveau, en Trainers kunnen hun ranking verbeteren door voldoende punten te verdienen.
  • Trainers kunnen hun eigen ranking bekijken in het Battle Stadium. Daarnaast kunnen ze ook zien hoe alle deelnemers aan een wedstrijd gerangschikt zijn op de smartphoneversie van Pokémon HOME.

Informele gevechten gaan niet om winst of verlies maar zijn bedoeld om een Trainer beter te maken.

  • Eén bijzonder aspect van informele gevechten is de mogelijkheid om bepaalde Legendarische Pokémon en Mythische Pokémon in te zetten die niet geschikt zijn voor rankinggevechten.

Via functionaliteiten zoals online wedstrijden en huurteams kunnen spelers ook op verschillende manieren contact leggen met andere Trainers.

Trainers die deelnemen aan online wedstrijden, kunnen vechten in officiële of in vriendschappelijke wedstrijden.

  • Bij officiële wedstrijden doen deelnemers mee aan speciale gevechten met een grote verscheidenheid aan regels en beperkingen.
  • Bij vriendschappelijke wedstrijden kunnen Trainers deelnemen aan wedstrijden die georganiseerd worden door andere spelers, of zelfs hun eigen wedstrijd organiseren. De regels van vriendschappelijke wedstrijden worden bepaald de organisator.

Via huurteams kunnen Trainers gevechtsteams lenen door ID’s in te voeren die online beschikbaar zijn, of door teams die zij zelf samengesteld hebben, als huurteam beschikbaar te stellen aan Trainers uit de hele wereld. Er kunnen maximaal vijf teams tegelijk gehuurd worden. En ze kunnen zelfs ingezet worden tijdens rankinggevechten.

Dynamax-en en Max-moves
Via het fenomeen Dynamax worden Pokémon niet alleen enorm groot, maar neemt ook hun kracht toe en verandert het verloop van een gevecht. De Max-moves die alleen Dynamax Pokémon kunnen toepassen, zijn niet alleen krachtig maar hebben ook indrukwekkende aanvullende effecten. Zo activeert Max Geyser, de Max-move van het type Water, regenweer, en verhoogt Max Knuckle, de Max-move van het type Fighting, de Attack-statistiek van alle aan de gebruiker verbonden Pokémon.

In Pokémon Sword en Pokémon Shield kan een Pokémon van een Trainer Dynamax-en als deze de Dynamax-band heeft. Pokémon hoeven geen speciaal item te dragen om te kunnen Dynamax-en. Dit betekent dat Trainers kunnen kiezen welke Pokémon ze op basis van het verloop van een gevecht willen Dynamax-en. En ze kunnen zelfs hun Pokémon items laten dragen waardoor ze sterker worden en Max-moves uit kunnen voeren die nog krachtiger zijn.

Nieuwe Ability’s en items
Er zijn vele nieuwe Ability’s ontdekt in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Een voorbeeld van een nieuwe Ability is Neutralizing Gas van Galarian Weezing. Deze Ability activeert de aanwezige effecten van de Ability’s van andere Pokémon en voorkomt zelfs de activering van Ability’s. Zodra de Pokémon met Neutralizing Gas het strijdtoneel verlaat, worden de Ability’s van de andere Pokémon weer geactiveerd.

Bepaalde Pokémon hebben zeldzame Ability’s die bekendstaan als verborgen Ability’s. In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen tijdens Max Raid-gevechten gevangen Pokémon deze verborgen Ability’s hebben. Bovendien bestaat er een minieme kans dat Trainers een speciale Pokémon tegenkomen die tijdens Max Raid-gevechten kan Gigantamax-en. Hoewel dat uiterst zelden voorkomt, kunnen ze door het aangaan van vele verschillende gevechten zelfs een Pokémon ontmoeten die kan Gigantamax-en en een verborgen Ability heeft. Een voorbeeld van een verborgen Ability is Mirror Armor van Corviknight. Deze Ability herstelt effecten van Ability’s of moves van vijandige Pokémon die statistieken verlagen.

Nieuwe items die gecombineerd kunnen worden met bepaalde moves waardoor Trainers in het voordeel zijn tijdens gevechten, zijn ook beschikbaar in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Tot deze items behoren Room Service en Eject Pack. Wanneer Room Service door een Pokémon gedragen wordt, daalt bij het succesvolle gebruik van de move Trick Room de Speed-statistiek van deze Pokémon. Wanneer een Pokémon Eject Pack draagt en een van zijn statistieken daalt, is hij meteen uitgeschakeld en kan een andere Pokémon het gevecht ingestuurd worden.

Pokémon TCG: Sword & Shield en Pokémon V
Tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2019 heeft Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company, tevens de nieuwe Pokémon Trading Card Game-serie Sword & Shield aangekondigd. In deze serie zitten Pokémon V, krachtige nieuwe kaarten die een belangrijke rol gaan spelen in de strategieën van spelers. Deelnemers aan het evenement hebben daarnaast een voorproefje kregen van Zacian V en Zamazenta V, die opgenomen zijn in de aankomende eerste uitbreiding van de serie. Binnenkort worden er meer details bekendgemaakt over de Pokémon TCG-serie Sword & Shield.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password