Nieuwe update voor Splatoon 2 beschikbaar

Vanaf vandaag komt de eerste lading nieuwe wapens uit de Kensa Collection naar Splatoon 2 als onderdeel van de nieuwe versie 4.0-update. Daarnaast komen er flinke Splatfest-aanpassingen.

Vanaf versie 4 zullen Splatfests in Splatoon 2 aanzienlijk worden gewijzigd. Twee nieuwe modi, Normaal en Pro, zullen de vorige Solo- en Team-modi vervangen.

In de normale modus kun je zelf in een Splatfest Battle springen of je aansluiten bij een tot drie vrienden van hetzelfde Splatfest-team. Als je deelneemt aan een wedstrijd als een groep van twee of drie, worden willekeurige solospelers gekoppeld om een groep van vier te vormen. In deze modus wordt het verftotaal toegevoegd aan de winbonus. Als je team een win-streak heeft, probeert het spel je te matchen met teams met een vergelijkbare streak. Bovendien, als wapens, uitrusting of algemene stijlen van vier spelers in je team aan bepaalde voorwaarden voldoen, krijgt je team een bijnaam en een ‘matching’-bonus.

Pro-modus is voor diegenen die solo willen gaan. In de Pro-modus word je beoordeeld op je Splatfest Power. Verhoog het hoog genoeg en je kunt het maken in de Splatfest Top 100. In deze modus krijg je ranking-punten door het andere team te verslaan. Je krijgt meer ranking-punten voor het verslaan van teams met een hogere Splatfest Power.

Naast het bovenstaande zullen 10x Battles in beide divisies worden toegevoegd. Dit zijn zeldzame wedstrijden die zullen plaatsvinden als je geluk hebt, en als je wint, worden je bijdragepunten vermenigvuldigd met 10. Er gaat een gerucht dat super zeldzame 100x gevechten ook kunnen voorkomen…

Als je vriend een 10x-veldslag wint of als iemand een wedstrijd van 100x wint, kunnen teams op het grote scherm op Inkopolis Square verschijnen. Ook als je in de lobby zit of tijdens matchmaking, zal dergelijke informatie als een nieuwsflits op je spelscherm verschijnen. Teambijnamen worden ook weergegeven in de reguliere modus. De uiteindelijke Splatfest-resultaten worden bepaald op basis van drie factoren: stemmen, invloed van spelers in de normale modus en invloed van Pro-modusspelers.

Versie 4.1 van Splatoon 2 komt begin oktober en bevat een nieuw level, nieuwe songs en meer wapens uit de Kensa Collection, inclusief nieuwe sub- en speciale wapens.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password