Nieuwe Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet | 31 maart

The Pokémon Company International heeft meer details bekendgemaakt over de Pokémon Trading Card Game-uitbreiding Scarlet & Violet, die vanaf 31 maart 2023 wereldwijd gelanceerd wordt.
De nieuwe uitbreiding bevat een vernieuwde versie van ‘Pokémon ex’, een spelmechanisme met Pokémon met een hoog HP en krachtige aanvallen en Ability’s. In tegenstelling tot Pokémon-EX uit de series Black & White en XY, die allemaal Basic Pokémon waren, kunnen de Pokémon ex in de serie Scarlet & Violet Basic, Stage 1 of Stage 2 zijn. Hoewel Pokémon ex sterk zijn, kost het hun twee Prize-kaarten wanneer ze uitgeschakeld worden.

Naar het voorbeeld van het verschijnsel Terastal in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet introduceert de uitbreiding ‘Tera Pokémon ex’ met bijzonder geëtst artwork dat hun Tera-typen afbeeldt. Voor deze nieuwe kaarten gelden dezelfde regels als Pokémon ex, maar aanvallen brengen geen letsel toe wanneer ze op de bench zijn.

In aanvulling op de onlangs aangekondigde nieuwe ontwerpen van Pokémon TCG-kaarten bevat Scarlet & Violet geëtste full-art kaarten van Pokémon in eenvoudige houdingen en felle kleuren. In de uitbreiding zijn tevens Illustration Rare Pokémon en Special Illustration Rare Pokémon opgenomen. Deze kunnen een complete, samenkomende evolutielijn vormen. Deze kaarten tonen Pokémon in hun natuurlijke omgeving en geven een goed beeld van hun specifieke persoonlijkheid.

In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:

  • 12 Double Rare Pokémon ex, waaronder 2 Tera Pokémon ex van Arcanine en Gyarados
  • 12 Ultra Rare Pokémon ex en 8 Ultra Rare Supporter-kaarten
  • 24 Illustration Rare Pokémon
  • 10 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten
  • 6 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten, waaronder Pokémon ex, Trainer- en Energy-kaarten
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password