Nieuwe Gigantamax details onthuld voor Pokémon Sword & Shield

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag de periode bekendgemaakt waarin Trainers meer kans hebben om bepaalde Gigantamax Pokémon tegen te komen in de langverwachte spellen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Daarnaast zijn ook ‘Galar Beginnings’, het eerste online toernooi, en nieuwe items en functionaliteiten aangekondigd. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen op 15 november 2019 exclusief gelanceerd worden voor het Nintendo Switch-systeem.

ARVE Error: Invalid URL https://youtu.be/NnfcDtknvvA in url

 

Grotere kans op ontmoeting met Gigantamax Pokémon

In Max Raid-gevechten kunnen vier Trainers een team vormen waarmee ze het opnemen tegen een wilde Dynamax Pokémon. In uiterst zeldzame gevallen kan er een Gigantamax Pokémon verschijnen in plaats van een Dynamax Pokémon. Alleen bepaalde soorten Pokémon kunnen Gigantamax-en. En zelfs bij deze soorten kunnen alleen zeer zeldzame exemplaren Gigantamax-en.

Van vrijdag 15 november 2019 tot begin januari 2020 hebben spelers meer kans om Gigantamax Butterfree tijdens Max Raid-gevechten te treffen. Gigantamax-en leidt ertoe dat de grootte, kracht en verschijning van een Pokémon veranderen waardoor hij een G-Max-aanval kan uitvoeren. Voor deelname aan Max Raid-gevechten moet je verbonden zijn met het internet.

Nieuwe items en functionaliteiten voor trainen van Pokémon

In Pokémon Sword en Pokémon Shield worden nieuwe items geïntroduceerd waarmee Trainers het niveau van hun Pokémon kunnen verhogen. Elke Pokémon heeft een bepaalde aard die kan bepalen welke statistieken van je Pokémon sneller of langzamer dan gemiddeld kunnen stijgen. Het gebruik van een munt bij een Pokémon lijkt van invloed te zijn op het patroon volgens welke statistieken stijgen, en het bepaalt welke statistieken van een Pokémon sneller dan normaal kunnen stijgen. Munten veranderen de aard van een Pokémon niet.

Speciale supplementen – voedzame dranken zoals proteïne en ijzer – verhogen de basispunten van een Pokémon, waardoor de statistieken van deze Pokémon weer kunnen stijgen. Als bij twee Pokémon van dezelfde soort de ene Pokémon meer basispunten heeft dan de andere, wordt de Pokémon met meer basispunten sterker. Tot nu toe was er een limiet aan het aantal speciale supplementen dat bij een Pokémon gebruikt kon worden. In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen Trainers de basispunten van een Pokémon alleen al door het gebruik van deze supplementen maximaliseren.
Normaal gesproken verdienen je Pokémon Exp. Points tijdens gevechten. Als een Trainer een Exp. Candy gebruikt, kan hij zijn Pokémon direct Exp. Points geven. Exp. Candy kan verkregen worden tijdens Max Raid-gevechten.

Soms beschikt een uitgebroede Pokémon over ongewone aanvallen die Egg Moves heten. Egg Moves zijn aanvallen die een Pokémon normaal gesproken niet op gebruikelijkere manieren kan leren, zoals verhoging van het level of gebruik van TM’s. Als je in Pokémon Sword en Pokémon Shield twee Pokémon van dezelfde soort bij een Pokémon Nursery achterlaat, kan een Egg Move die een van beide kent, doorgegeven worden aan de andere Pokémon. Een Pokémon kan een Egg Move alleen op deze manier leren wanneer hij drie of minder aanvallen kent.

Nieuwe functionaliteiten

In Pokémon Sword en Pokémon Shield worden vele nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd waardoor een Trainer met nog meer gemak van zijn avontuur kan genieten.

Pokémon die niet in het team van een Trainer zitten, kunnen geplaats worden in Pokémon-boxen. In deze spellen hebben Trainers niet alleen in verschillende steden en faciliteiten toegang tot hun Pokémon-boxen, maar ook wanneer ze onderweg zijn en zelfs als ze op verkenning zijn in het lange gras. Een Trainer kan op elk gewenst moment Pokémon in zijn team vervangen. Er zijn echter enkele plaatsen waar een Trainer geen toegang heeft tot zijn Pokémon-boxen, zoals de missiegebieden waar hij in Pokémon Gyms het gevecht aangaat.

Tijdens een Pokémon-avontuur is het altijd zaak om het spel zorgvuldig op te slaan. In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen Trainers nu echter gebruikmaken van de handige nieuwe functie Automatisch opslaan. Met deze functie wordt de voortgang van een speler tijdens zijn avontuur op verschillende momenten automatisch opgeslagen, zoals bij het betreden van een stad of een gebouw. Hoewel de functie automatisch ingeschakeld wordt wanneer een Trainer aan zijn avontuur begint, kan hij uitgeschakeld worden om handmatig op te slaan. Ook als automatisch opslaan ingeschakeld is, kan de voortang in het spel nog steeds handmatig opgeslagen worden. Trainers kunnen in het menu ‘Opties’ selecteren hoe ze op willen slaan.

Een Pokémon die bij een ruil verkregen wordt en nog geen bijnaam heeft, kunnen Trainers nu een bijnaam geven. Dat kan echter slechts één keer. Spreek hiervoor de man aan die in een Pokémon Center in de regio Galar achter de linker counter staat. Net als in voorgaande spellen kan de naam van een geruilde Pokémon die al een bijnaam heeft, niet veranderd worden.

Galar Beginnings

Galar Beginnings, het eerste officiële online toernooi voor Pokémon Sword en Pokémon Shield, wordt gehouden in december 2019. Deelnemers uit de hele wereld zijn welkom.

Toernooinaam: Galar Beginnings
Aanmeldperiode: Vrijdag 15 november om 01:00 uur (CET) tot vrijdag 6 december om 00:59 uur (CET)
Toernooiperiode: Vrijdag 6 december om 01:00 uur (CET) tot maandag 9 december om 00:59 uur (CET)
Gevechtsformat: Single Battle
Toegestane Pokémon: Pokémon die bemachtigd zijn in Pokémon Sword en Pokémon Shield

  • Zacian, Zamazenta, Mew (uit de Poké Ball Plus) en enkele andere Pokémon zijn niet toegestaan.
  • Spelers kunnen drie tot zes Pokémon voor hun gevechtsteam registreren.
  • Alle Pokémon in dit toernooi krijgen tijdens elke wedstrijd automatisch level 50.

Bekendmaking van ranking: December 2019

Voor deelname aan het online toernooi moet de speler aangemeld zijn voor de (betaalde) Nintendo Switch Online-service. Spelers kunnen aan het toernooi deelnemen door het menu X in hun spel te openen en dan eerst Battle Stadium en vervolgens Online Competitions te selecteren. Spelers hoeven zich niet te registreren op Pokémon Global Link.

Nadere informatie over de toernooiregels volgt op een later tijdstip.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password