Nieuwe details Pokémon Sword en Shield bekendgemaakt

he Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag details bekendgemaakt over de regionale Pokémon-vormen in de langverwachte videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Ook is er informatie verstrekt over nieuwe Pokémon-evoluties en de rivalen met wie de Trainers te maken krijgen. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen op 15 november 2019 exclusief gelanceerd worden voor  Nintendo Switch.

Galar Pokémon 
Bepaalde Pokémon hebben zich aangepast aan de unieke omgeving van één specifieke regio en hebben niet de verschijning of het gedrag van Pokémon van dezelfde soort uit andere regio’s. Ook de regio Galar kent regionale Pokémon-vormen. Ze staan hier bekend als Galar-vormen.

Galar Weezing
Category: Poison Gas Pokémon
Type: Poison/Fairy
Height: 9’10”
Weight: 35.3 lbs.
Ability: Levitate/???

Galar Weezing gebruikt verontreinigde lucht en giftige gassen als voedingsbron. Het bijproduct hiervan is gezuiverde lucht, die via de bovenkant van zijn hoofden wordt uitgestoten. De giftige stoffen in het lichaam van Weezing vormen geconcentreerde giftige gaswolken die weglekken en om hem heen drijven. Dit gas is zo krachtig dat slechts een vleugje een tegenstander al kan verdoven en roerloos kan maken. Hierdoor is dit het beste wapen van Weezing tijdens een gevecht.

Galar Zigzagoon 
Category: Tiny Raccoon Pokémon
Type: Dark/Normal
Height: 1’4″
Weight: 38.6 lbs.
Ability: Pickup/Gluttony

De Zigzagoon uit Galar vestigen zich nooit op een vaste plek en staan erom bekend in alle gebieden van de regio te wonen, waaronder weiden, bossen en steden. Er wordt gespeculeerd dat de zigzagbewegingen van de Zigzagoon in andere regio’s voortkomen uit de rusteloze aard van Galar Zigzagoon, die beschouwd wordt als de oudste tak van de soort. Galar Zigzagoon genieten van gevechten en zullen mensen en andere Pokémon aanvallen om een gevecht uit te lokken. Dit gedrag vormt gewoonlijk de aanleiding voor een gevecht met andere Pokémon. Mensen lijken echter te denken dat Galar Zigzagoon maar een spelletje speelt of zijn genegenheid toont.

Galar Linoone
Category: Rushing Pokémon
Type: Dark/Normal
Height: 1’8″
Weight: 71.7 lbs.
Ability: Pickup/Gluttony

Galar Linoone kan snelheden van bijna 100 kilometer per uur halen en vernietigende tackles en kopstoten uitdelen. Deze aanvallen hebben voldoende vernietigingskracht om een auto weg te slaan, maar ze kunnen bij een misser Linoone ook uit balans brengen. Galar Linoone zijn roekeloos en onbevreesd, en ze gaan zonder na te denken zelfs het gevecht aan met tegenstanders die sterker zijn dan zijzelf. Hun onverschrokkenheid en hun gewoonte om tegenstanders frontaal aan te vallen maken Linoone erg populair onder de ontevreden jongeren uit de regio Galar.

Evoluties van Galar-vormen
In de unieke leefomgeving van de regio Galar hebben bepaalde regionale Pokémon-vormen unieke evoluties ontwikkeld die ongekend zijn in elke andere regio.

Obstagoon
Category: Blocking Pokémon
Type: Dark/Normal
Height: 5’3″
Weight: 101.4 lbs.
Ability: Reckless/Guts

De Zigzagoon uit de regio Galar leven in zware omstandigheden en ondervinden felle concurrentie van andere soortgenoten. Hierdoor is hun overlevingsinstinct versterkt, wat tot hun evolutie naar Obstagoon heeft geleid. Hoewel Obstagoon uiterst vechtlustig is, lanceert hij niet vaak de eerste aanval. Door de spot te drijven met een tegenstander drijft hij hem tot een aanval. Wanneer dat gebeurt, slaat Obstagoon zijn armen over elkaar en vangt hij de aanval op met zijn move Obstruct. Obstagoon kan zijn tegenstanders bijzonder goed verrassen en een tegenaanval inzetten met zijn scherpe klauwen.

Van vorm veranderende Pokémon
Bepaalde Pokémon kunnen van vorm veranderen, vaak vanwege de effecten van bepaalde items of hun eigen Ability. Sommige van deze vormveranderingen veranderen niet alleen de verschijning van de Pokémon maar kunnen ook zijn aanvallen of zelfs zijn Ability veranderen.

Morpeko
Category: Two-Sided Pokémon
Type: Electric/Dark
Height: 1′
Weight: 6.6 lbs.
Ability: Hunger Switch

De zakken in de wangen van Morpeko wekken continu elektriciteit op. Dit kost energie, waardoor Morpeko voortdurend honger heeft. Om zijn honger te stillen, heeft Morpeko als versnapering altijd bessenzaden bij zich. Wanneer hij langdurig honger heeft, verandert de hormoonbalans van Morpeko. Hierdoor verandert zijn vacht van kleur en wordt hij agressiever en wispelturiger. De in zijn wangzakken opgeslagen energie verandert bovendien van het type Electric in het type Dark. Hunger Switch, de Ability van Morpeko, is een nieuwe Ability waardoor zijn verschijning elke beurt verandert. Aura Wheel is de karakteristieke aanval van Morpeko. Het type van deze aanval verandert naar gelang de vorm van Morpeko. In de modus ‘Full Belly’ is de aanval van het type Electric. In de modus ‘Hangry’ wordt hij van het type Dark.

Rivalen in de regio Galar
Veel Trainers uit de regio doen mee aan de Gym Challenge, een competitie waarin deelnemers te maken krijgen met de verschillende Gyms uit Galar in de hoop om kampioen te worden. Twee rivalen met wie Trainers tijdens hun avonturen de strijd aangaan, zijn Marnie en Bede.

Marnie
Marnie is een rivaal met een prestatiegerichte kant. Samen met haar partner Morpeko wil ze kampioen van de regio Galar worden. Ze heeft veel gepassioneerde fans dankzij haar kalmte en haar berekende gevechtsstrategieën.

Bede
Bede is een van je rivalen die bedreven is in Pokémon-gevechten en de trots heeft om de strijd aan te gaan. Hij is de Gym Challenge aangegaan en heeft zijn aanbevelingsbrief gekregen van Rose, de voorzitter van de Galar Pokémon League. Hoewel hij overduidelijk kampioen wil worden, blijkt hij ook nog andere doelen te hebben.

Team Yell
Team Yell is een groep onruststokers die overal blijken op te duiken en bij elke gelegenheid de boel proberen tegen te werken. Omdat ze niets liever willen dan dat Marnie kampioen wordt, proberen ze andere uitdagers te dwarsbomen. Ze bezetten hotellobby’s, beletten andere uitdagers het reizen en tijdens een gevecht zitten ze zelfs te schreeuwen en zorgen ze voor onrust. Wanneer Marnie vecht, laten deze grunts van Team Yell zich al snel zien en tonen ze hun steun met toeters en via handdoeken met Marnie-print.

Pokémon ontwikkelen zich via Poké Jobs
In de regio Galar werken mensen en Pokémon vaak samen. Bedrijven en universiteiten roepen de hulp in van Pokémon via Poké Jobs. Trainers kunnen beschikbare Poké Jobs bekijken op de Rotomi in Pokémon Centers. Ze kunnen Pokémon direct vanuit hun boYellen naar elke opdracht sturen die ze aannemen. Trainers zullen ontdekken dat bepaalde typen Pokémon voor specifieke opdrachten geschikt zijn. Dankzij de tijdens de opdracht opgedane ervaring kunnen Pokémon zich ontwikkelen, en kunnen Trainers zelfs zeldzame items als beloning ontvangen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password