Nier Automata – Game of the YoRHa Edition

Nier Automata – Game of the YoRHa Edition
Nier Automata – Game of the YoRHa Edition
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is geen geheim dat Nier Automata een topper van een game is van 2017. We zijn ondertussen al twee jaar verder en er zijn al wat versies van de game gepasseerd. Vandaag bespreken we de Nier Automata – Game of the YoRHa Edition.

Glory for mankind

Een tijdje geleden hebben we hier bij Gamebrain Nier Automata gespeeld en gereviewd. Om een volledig beeld van de game te krijgen raad ik aan deze zeker nog eens te lezen. In deze review gaan we het vooral hebben over de YoRHa Edition en wat de meerwaarde is van deze versie van de game? De originele review van Nier Automata kan je hier lezen. Later kwam er ook nog een Nier Automata – Become as Gods edition uit, deze bevatte dan weer wat extras. Al die opties en extras bespreken we in de review en kan je dan weer hier lezen.

Even een kleine samenvatting over het verhaal van de game. Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst waar de aarde is overgenomen door robots en de mensheid is moeten vluchten. Na ettelijke jaren hadden de mensen het wel gehad met over zich heen te laten lopen en besluiten ze androids te bouwen die heel hard op de mens lijkt. Zij krijgen dan de opdracht om de aarde weer te heroveren zodat de mensheid weer kan terugkeren. Glory to mankind!

GaMEplay & MuZIek

Qua gameplay en muziek is er in deze versie niets veranderd. Het blijft een hack and slash game met een boeiend verhaal. Je kan de game ook instellen van extreem moeilijk tot poepsimpel. Als je de auto-chips aanzet dan vechten 2B of 9S praktisch automatisch, handig als je gewoon het steengoede verhaal wilt volgen en niet teveel aandacht en tijd wil besteden aan lange gevechten. Totaal het tegenovergestelde is dat je met één slag kan afgelapt worden door bijna eender welke vijand. Maar dat is dan weer voor de liefhebbers en gamers die teveel controllers hebben om mee te gooien, denk ik dan. Wat ook zeer fijn is, is dat de game verrassend afwisselend is. Je hebt delen waarin je rondvliegt en een resem aan robots aan flarden schiet. Op andere momenten wissel je tussen in third person robots fijn te hakken en in een top down view spelen om het overzicht op deze bepaalde plek te bewaren.

De muziek is gaandeweg de game een symfonie dat je volledig meesleept in het verhaal. Dit van simpele gevechten tot gigantische torenhoge boss fights die een bijpassend muziekje hebben. Zelfs als je gewoon een heel eind moet wandelen is dit een zeer aangename extra.

YoRHa Edition

Nu, wat krijg je eigenlijk extra in de Game of the YoRHa edition? Als eerste krijg je heel wat skins voor je zwevende vriend, de pod:

  • Grimoire Wise skin
  • Amazarashi Head skin
  • 4 verschillende texturen van skins

Verder krijg je ook zelf nog één accessoires namelijk de Machine Mask. Dit zijn natuurlijk puur cosmetische aanpassingen in de game en gaan het dus niet makkelijker of moeilijker maken. Verder krijg je ook nog een DLC pack mee, 3C3C1D119440927. Dat is best een hele boterham om uit te spreken en/of te lezen! Met deze uitbreiding ga je verschillende arena uitdagingen aan met unieke boss fights. Jammer genoeg brengt dit niet nog een uitgebreid verhaal met zich mee. Als laatste krijg je nog een dynamisch theme en 15 avatars voor je Playstation om te vormen tot een echte Nier Automata fan. Dus eigenlijk buiten dat de game hier en daar, zonder grote veranderingen, wat verbeterd is, is dit eigenlijk alles. In mijn ogen niet echt zo geweldig… Waar deze versie dan weer wel goed voor is, zijn de gamers die deze titel in 2017 gemist hebben of even hebben uitgesteld. Zij kunnen nu voor een mooie prijs de ‘full package’ kopen en genieten van deze topper van een game!

Conclusie

Er is geen twijfel mogelijk dat Nier Automata een topper van een JRPG en hack and slash game is. 99% van de reviews gaan me hierin zeker gelijk geven. Hoewel het genre niet voor iedereen weggelegd is, is het zeker een aanrader als je eens iets nieuws wilt proberen. De YoRHa edition is dan weer een beetje teleurstellend, buiten wat cosmetische extras en één arena DLC blijft het pretty much dezelfde game met wat kleine verbeteringen. Het is dan weer wel een perfecte versie voor de nieuwkomers van de Nier-franchise, of de gamers die de kat even uit de boom hebben gekeken en nu eens hun kans wagen. De score van deze review is dan ook gebaseerd op welke meerwaarde deze editie heeft tegenover de originele game. De score van de originele game kan je dan weer lezen in de originele review.

Good

  • Leuk voor nieuwkomers van de franchise
  • Blijft een klepper van een game

Bad

  • De uitbreidingen zijn geen meerwaarde
8

Geweldig

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Lost Password