Next-gen Call of Duty in de maak door Infinity Ward voor 2019

Ontwikkelaar Infinity Ward werkt momenteel aan een Call of Duty-game voor de volgende generatie consoles. Infinity Ward laat dit weten via geplaatste vacatures op LinkedIn.

In de vacatures laat de ontwikkelaar weten op zoek te zijn naar kandidaten met een sterke passie en interesse voor first-person-shooter-games voor een onaangekondigde next-gen-titel.

De Call of Duty-franchise wordt ontwikkeld door drie ontwikkelaars; Treyarch, Sledgehammer en Infinity Ward. Deze drie ontwikkelaars rouleren elk jaar met het uitbrengen van een nieuwe Call of Duty-game, zodat elke ontwikkelaar drie jaar de tijd heeft om met een nieuwe game te komen. Aangezien de twee nieuwste Call of Duty-titels afkomstig zijn van Sledgehammer en Treyarch, wordt er vanuit gegaan dat Infinity Ward in 2019 met de nieuwe Call of Duty-game komt.

Dit doet tevens vermoeden dat de volgende titel een cross-gen-game wordt. Infinity Ward heeft namelijk voorheen een eerdere cross-gen-titel ontwikkeld. Call of Duty: Ghosts was de eerste Call of Duty-game die werd uitgebracht voor de Xbox 360, PS3, PS4 en Xbox One. Hiermee komt de nieuwe titel waarschijnlijk uit voor de PS4, Xbox One, PS5 en Xbox Scarlet.

Infinity Ward ontwikkelde eerder succesvolle titels als Call of Duty: Modern Warfare 2 en Modern Warfare 3. Vele spelers hebben gevraagd om een nieuwe Modern Warfare-game. Gezien de geschiedenis van Infinity Ward, lijkt het geen onlogische keuze van de ontwikkelaar om met een nieuwe Modern Warfare-game te komen. De laatste paar jaar heeft Infinity Ward wat schade opgelopen aan zijn status, mede door de negatieve feedback van fans bij Infinite Warfare. Met het uitbrengen van een nieuwe Modern Warfare-game kan de ontwikkelaar het vertrouwen van de fans terugwinnen en zijn huidige status herstellen.

Art director van Infinity Ward, Joel Emslie, beweert dat de volgende Call of Duty-game ‘buitengewoon’ gaat worden. Met het aankondigen van een next-gen-titel lijkt de lancering van de nieuwe consoles ook dichterbij dan men vooraf dacht. Eerder werd namelijk bevestigd door Sony dat er een nieuwe generatie console uit gaat komen.

De nieuwe Call of Duty-game wordt door Infinity Ward in mei 2019 aangekondigd. Tot die tijd moeten mensen zich zoet houden met de aankomende Call of Duty: Black Ops 4. Eerder werden alle beschikbare maps bij lancering bekend en kwam naar voren dat mensen met een fysieke kopie van de game vooraf een grote update van 50GB moeten downloaden voordat de game speelbaar is.

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor pc, Xbox One en PS4.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password