Nexl wordt vierde keer wereldkampioen eSports WRC

NACON, KT Racing, WRC Promoter en EKO Acropolis Rally Greece maken bekend dat Lohan ‘Nexl’ Blanc voor de vierde keer eSports WRC-kampioen is geworden tijdens de 2022 World Final presented by AGON by AOC.

Lohan ‘Nexl’ Blanc leverde een ongekende prestatie door voor de vierde keer de kampioen van eSports WRC te worden. De verdedigende kampioen kwalificeerde zich als tweede voor de finale van vier stages, die naar verwachting gedomineerd zou worden door de MVO van het seizoen Sam-Joe Abi Nakhle. Deze Libanese tiener maakte tijdens de openingsstage echter een ongebruikelijke fout door op de Col de Braus Reverse met hoge snelheid een muur te raken. Hierdoor verloor hij 40 seconden op zijn rivalen, zodat hij tijdens de resterende drie stages een inhaalslag moest maken. De fout bood ruimte aan Blanc en Race Clutch-teamgenoot John ‘Izamusing’ Bebnowicz-Harris om te strijden voor de hoogste plek op het podium, waarbij Blanc uiteindelijk de buit pakte met 16,75 seconden.

De derde plaats werd gehaald door Marco ‘Botti Jr’ Botinelli, debutant in de Wereldfinale van 2022, op nog eens 13,11 seconden afstand van Blanc, terwijl de drie opeenvolgende stage-overwinningen van Abi Nakhle tevergeefs bleken te zijn. “Het was echt moeilijk om mijn tempo te beheersen,” zei Blanc na zijn overwinning. “Het was me tijdens het reguliere seizoen niet gelukt om een rally te winnen, dus ik verwachtte niet dat ik de finale zou winnen. Maar uiteindelijk moet je pushen en in jezelf geloven. Ik heb gemengde gevoelens bij het feit dat Sami-Joe het podium niet haalde, maar aan de andere kant ben ik erg blij voor mezelf en de reis die ik sinds 2016 in eSports WRC heb afgelegd.” De als tweede geplaatste Bebnowicz-Harris vierde dat hij voor de eerste keer op het podium stond, nadat hij daar in de voorgaande twee seizoenen al dichtbij was gekomen.

“Ik heb hard mijn best gedaan om Lohan tot het uiterste te pushen. Uiteindelijk ben ik daarbij te ver gegaan en ging het mis,” zei hij. “Het is een lange weg geweest om hier te komen. Er zijn wat kleine dingetjes misgegaan. Maar vandaag ging ik echt voor een plek op het podium, en dan is het fantastisch om daar eindelijk in te slagen.” Blanc wordt voor zijn winst beloond met 25.000 euro van WRC The Game-uitgever NACON en game-ontwikkelingsstudio KT Racing, evenals een limited-edition TW Steel VS90 WRC-horloge. Bebnowicz-Harris ontvangt een volledige sim-set-up van AGON by AOC, Playseat en Fanatec en een limited-edition TW Steel VS92 WRC-horloge, terwijl Botinelli een TW Steel GT11 WRC-horloge mee naar huis neemt voor zijn derde plaats.

Bekijk hier het klassement: https://www.wrc.com/en/more/gaming/standings/

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password