New Tales from the Borderlands toont eerste blik op uitgebreide gameplay

Tijdens de Gearbox Showcase op PAX West onthulden 2K en Gearbox Software een eerste blik op uitgebreide gameplay voor New Tales from the Borderlands, een standalone, keuzegebaseerd interactief verhalend avontuur dat zich afspeelt in het Borderlands-universum. De onthulling kwam samen met een spannende personagetrailer, die een diepere kijk geeft op de drie sympathieke losers die spelers tijdens hun avonturen zullen besturen.
New Tales from the Borderlands is ontwikkeld door Gearbox Software, die samenwerkte met belangrijke oud-studenten van het oorspronkelijke Telltale Games verhalenteam om het geheel nieuwe verhaal te maken. Deze spirituele opvolger gaat verder met hetzelfde gedurfde gevoel voor avontuur en storytelling met een standalone verhaal vol hartverwarmende emotie, een nieuwe cast en klassieke Borderlands-humor.

Uitgebreide blik op gameplay
In de onlangs onthulde gameplaybeelden krijgen fans een eerste voorproefje van het diepe, rauwe cinematografische avontuur waarin de meedogenloze bedrijven van de Borderlands, krachtige universumveranderende Vault-technologie en drie gewone burgers met elkaar in botsing komen. Hoogtepunten zijn onder andere:

  • Iedere keuze telt. Elke keuze die je maakt kan van invloed zijn op hoe je verhaal zich ontvouwt, vaak op onverwachte manieren. Alleen door de game te spelen, zul je volledig begrijpen hoe jouw beslissingen Borderlands kunnen veranderen;
  • Impact van Quick Time Events. Slagen of falen in QTE’s heeft een tastbare impact op je avontuur, soms leidt het tot een voortijdig einde en andere keren geeft het je verhaal een onverwachte wending;
  • Meeslepende beelden. Naast verbluffende omgevingen maakt New Tales from the Borderlands gebruik van sterk verbeterde bewegingen en gezichtsanimaties, waarbij voor het eerst in een Borderlands-titel gebruik wordt gemaakt van performance capture en facial mapping-technologie.

Drie sympathieke losers
Wie meer wil weten over de hoofdrolspelers van New Tales from the Borderlands kan terecht bij de nieuwe karaktertrailer, met de altruïstische wetenschapper Anu, haar ambitieuze, “streetwise” broer Octavio en de woeste, frogurt-gooiende Fran.
 

  • Anuradha Dahr: Hoewel Anuradha (Anu) zich misschien niet op haar gemak voelt in een sociale omgeving, heeft ze geen probleem met het oplossen van problemen! Anu kan complexe berekeningen en waarschijnlijkheden zien en puzzels oplossen met haar Tech-bril. Deze doe-het-zelver droomt van een wereld waarin niemand hoeft te doden om vooruit te komen
  • Octavio Wallace Dahr: Anu’s geadopteerde broer, Octavio, kan een beetje vol van zichzelf zijn. Volgens hem is hij de populairste inwoner van Meridian City, met een lange lijst van contacten om dat te bevestigen. Zijn vermogen om toegang te krijgen tot informatie is ongeëvenaard! Octavio’s grote doorbraak is nog niet gekomen, maar hij wil wanhopig een eigen zaak hebben en veel geld verdienen;
  • Fran Miscowicz: Fran zorgt voor alle actie vanuit haar zweefstoel vol met gadgets. Fran’s frogurtwinkel werd geraakt door een Maliwan-laser en is nu uit op wraak op de mensen die haar winkel vernielden. Ze zal alles in het werk stellen om haar vrienden te beschermen en hopelijk het verschuldigde verzekeringsgeld te ontvangen, of de verzekeringsmaatschappij zal rechtstreeks met haar moeten afrekenen.

Elke keuze die spelers maken, groot of klein, zal het lot van elk personage op onverwachte manieren bepalen. Of het nu gaat om Anu’s visie van een universum dat meer dan wapens verkoopt, Octavio’s dromen van roem en fortuin of Fran’s ijzige plot voor wraak, hun succes of falen hangt af van beslissingen die tijdens de gameplay worden genomen. Alleen door te spelen zullen spelers volledig begrijpen hoe hun beslissingen de Borderlands kunnen veranderen.

New Tales from the Borderlands is wereldwijd verkrijgbaar op 21 oktober 2022, voor de Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation®5, PlayStation®4, Nintendo Switch en pc via Steam en de Epic Games Store. Pre-order nu om het Adventure Capital Pack te krijgen, met cosmetica voor Anu, Octavio en Fran, 10.000 in-game valuta en een in-game FL4K Vaultlander collectible.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password