NBA-spelers nemen het tegen elkaar op in het allereerste NBN 2K Players Tournament

2K, de National Basketball Association (NBA) en de National Basketball Players Association (NBPA) hebben gisteren het “NBA 2K Players Tournament” aangekondigd – een NBA 2K20 gameplay toernooi tussen 16 huidige NBA-spelers. Vanaf vrijdag 3 april zullen topspelers als Kevin Durant van Brooklyn Nets en Trae Young van Atlanta Hawks op ESPN en ESPN2 de strijd met elkaar aan gaan in een single-elimination, player-only toernooi op Xbox One. De winnaar zal bekroond worden tot de ultieme NBA 2K20 kampioen. Daarnaast zal de winnaar in naam van 2K, de NBA en de NBPA $100.000 mogen doneren aan een goed doel naar keuze om steun te bieden aan alle inspanningen en hulp rondom het coronavirus.

“We zijn dolblij over onze samenwerking met de NBA en NBPA om basketbal wereldwijd weer bij de fans terug te brengen en om hen een steuntje in de rug te bieden in deze onzekere tijden,” aldus Jason Argent, 2K Senior Vice President, Sports Strategy and Licencing. “Entertainment, en vooral sport, biedt de mogelijkheid om mensen bij elkaar te brengen – inclusief atleten, fans en familie – en we hopen dat iedereen van het toernooi zal genieten.”

“We kunnen niet wachten om samen met de NBPA en 2K met het eerste ‘NBA 2K Players Tournament’ te beginnen en door te gaan met onze voortdurende poging om verbonden te blijven met NBA fans wereldwijd, terwijl we tegelijkertijd iets kunnen terugdoen in deze crisistijden,” zegt Matt Holt, NBA SVP of Global Partnerships.

“Dit toernooi biedt een unieke kans voor onze spelers om het tegen elkaar op te nemen en tegelijkertijd hun goede doel te steunen en zich bij hun fans te betrekken,” zegt Josh Goodstadt EVP of Licencing voor THINK450, de commerciële tak van de NBPA. “We kijken ernaar uit om samen met 2K en de NBA deze ervaring leven in te blazen voor de gehele NBA community.”

Spelers zullen online de strijd aangaan in NBA 2K20 volgens een speelschema dat gebaseerd is op de seeding van de spelers, welke bepaald is door de NBA 2K rating en de periode van bezit. Voordat het toernooi van start gaat, mag iedere speler acht van de momenteel beste NBA teams kiezen waar hij één keer mee mag spelen. Als twee dezelfde teams tegenover elkaar komen te staan, heeft het uit-team het voordeel van de eerste keuze. De eerste twee rondes zullen single elimination zijn en de halve finales en de finale zullen in een ‘best of three’-opzet gespeeld worden. De volledige bracket kun je hieronder vinden:

Speler Seeding*:
 1. Kevin Durant, Brooklyn Nets (96)
 2. Trae Young, Atlanta Hawks (90)
 3. Hassan Whiteside, Portland Trail Blazers (87)
 4. Donovan Mitchell, Utah Jazz (87)
 5. Devin Booker, Phoenix Suns (86)
 6. Andre Drummond, Cleveland Cavaliers (85)
 7. Zach LaVine, Chicago Bulls (85)
 8. Montrezl Harrell, LA Clippers (85)
 9. Domantas Sabonis, Indiana Pacers (85)
 10. Deandre Ayton, Phoenix Suns (85)
 11. DeMarcus Cousins (81)
 12. Michael Porter Jr., Denver Nuggets (81)
 13. Rui Hachimura, Washington Wizards (79)
 14. Patrick Beverley, LA Clippers (78)
 15. Harrison Barnes, Sacramento Kings (78)
 16. Derrick Jones Jr., Miami Heat (78)
 *Deelnemende spelers zijn aan verandering onderhevig.

De coverage van het toernooi zal op 4 april om 1:00 CEST beginnen op ESPN met de uitzending van de match tussen Jones Jr. (16) en Durant (1). Jones Jr. en Durant zullen beide met één van hun van tevoren gekozen teams spelen. Jones Jr. kan daarom kiezen uit de Boston Celtics, Brooklyn Nets, Dellas Mavericks, LA Clipper, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Milwaukee Bucks en Philadelphia 76ers. Durant heeft de keuze uit Brooklyn Nets, Chicago Bulls, Dellas Mavericks, Golden State Warriors, Houston Rockets, LA Clippers, Oklahoma City Thunder en Utah Jazz.

Aanvullende matches zullen worden uitgezonden tot en met 12 april. Iedere game in het toernooi is te zien op NBA.com, in de NBA app en op de socials van 2K en NBA waaronder Twitter (@NBA2K@NBA), Twitch (@NBA2K,@NBA), YouTube (@NBA2K@NBA) en Facebook (@NBA2K@NBA). Fans kunnen ook NBA 2K, NBA en NBPA volgen voor tune-in informatie, commentaar en hoogtepunten. Ook kunnen ze deelnemen aan het gesprek met de hashtag #NBA2KTourney.

Schema:

Ronde 1
Zaterdag 4 april:

 • 1:00 – 1:30 CEST: NBA 2K Players Tournament Preview Show
 • 1:30 – 2:30 CEST: Derrick Jones Jr. (16) vs. Kevin Durant (1)
Zaterdag 4 april: 2:30 – 5:30 CEST

Zondag 5 april: 18:00 – 20:00 CEST

Kwartfinale
Woensdag 8 april: 1:00 – 5:00 CEST

Halve finales en finale:
Zaterdag 11 april en/of zondag 12 april: aankondiging voor de tijden volgt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password