NBA 2K League kwalificatietoernooi komt voor het eerst naar Europa

De NBA 2K League kondigt vandaag aan dat de NBA 2K League European Invitational, het eerste NBA 2K kwalificatietoernooi ooit in Europa, plaatsvindt op vrijdag 13 december en zaterdag 14 december in Londen. Het tweedaagse event zet de beste spelers uit Europa tegenover elkaar, waar ze zich kunnen kwalificeren voor de NBA 2K League Draft in 2020.

De NBA 2K League European Invitational zal het toneel zijn voor 20 spelers uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en Turkije. Binnen de twee toernooidagen nemen de spelers het tegen elkaar op in scrimmages en in een dubbel-eliminatie toernooi en worden er interviews met de spelers afgenomen door vertegenwoordigers van de NBA 2K League en door teammanagers.  De NBA 2K League heeft de deelnemers uitgekozen op basis van prestaties in de NBA 2K League Combine en NBA 2K community Pro-Am-toernooien, en op basis van prestaties uit het verleden in andere NBA 2K-evenementen.

“We zijn bijzonder verheugd dat we de beste Europese NBA 2K-spelers bij elkaar brengen door voor het eerst een Europees kwalificatietoernooi te organiseren,” zegt NBA 2K League Managing Director Brendan Donohue. “Voortbordurend op de APAC Invitational van vorig seizoen, die verschillende topspelers uit Azië op onze radar wist te zetten, is het superbelangrijk voor ons om topspelers over de hele wereld de kans te geven zich te kwalificeren voor de NBA 2K League Draft in 2020.”

Het dubbel-eliminatie toernooi op zaterdag 14 december wordt live uitgezonden op de Twitch en YouTube kanalen van de NBA 2K League. Aan het einde van de European Invitational, zal een comité bestaande uit competitievertegenwoordigers en teammanagers de spelers aanwijzen die zich hebben gekwalificeerd voor de NBA 2K League Draft in 2020.

De NBA 2K League European Invitational zal het toneel zijn voor 20 spelers uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en Turkije. Binnen de twee toernooidagen nemen de spelers het tegen elkaar op in scrimmages en in een dubbel-eliminatie toernooi en worden er interviews met de spelers afgenomen door vertegenwoordigers van de NBA 2K League en door teammanagers.  De NBA 2K League heeft de uitgenodigde spelers uitgekozen op basis van prestaties in de NBA 2K League Combine en NBA 2K community Pro-Am-toernooien, en op basis van prestaties uit het verleden in andere NBA 2K-evenementen.

Onder meer Senior Director of Esports Operations en hoofdcoach van de Pacers Cody Parrent, 76ers hoofdcoach en NBA 2K League-hoofdcoach van het jaar 2019 Jeff Terrell, en Knicks Gaming center-speler Harry “HazzaUK” Hurst maken als NBA 2K League-vertegenwoordigers deel uit van het comité. Meer details over de European Invitational worden op een later moment bekendgemaakt.

Slechts drie Europese spelers deden eerder mee aan de NBA 2K League, namelijk Hurst, Jamie “vGooner-” Bull uit Groot-Brittannië en Jannis “JLB” Neumann uit Duitsland.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password