Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 4

Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 4
Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 4
Genre:, Ontwikkelaar:Uitgever:

Als fans van de serie hebben we veel moeten doorstaan. Eindeloze fillers, trieste pogingen tot games die onze geliefde personages houterig en levenloos in beeld brachten en een verzwakking van het verhaal en de pittigheid sinds het label shippuuden zich de ontzettend populaire serie in heeft kunnen wurmen. Toen kwam echter Ultimate Ninja Storm uit, op de PS3. Dit glanzende pareltje van een serie tie-in liet ons anime beleven zoals we het nog nooit gezien hadden. Enorme prachtig geanimeerde bossfights, levensechte emotierijke karakters met al hun speciale aanvallen en technieken en 3D omgevingen om van te genieten. Ondertussen zijn we 8 jaar verder, en hoewel de titel van de game aangeeft de 4e telg te zijn, is het ondertussen al de 6e. En als fans hebben we nooit kunnen klagen. De gevechten werden flitsender, er werden meer personages toegevoegd en het verhaal werd gestaag verdergezet. Zo komen we nu bij de laatste telg van de familie. Ja, jullie horen het goed, de LAATSTE! Want, zoals de meeste fans wel weten, de Naruto Manga is in februari van 2015 afgelopen! En hoewel de anime zich nog door fillers worstelt, belooft deze game het einde van de serie in knallende actie in beeld te brengen. Wat mij meteen brengt tot een waarschuwing. Trouwe kijkers van de serie kunnen deze game nog beter even op de schappen laten liggen of de story mode nog even links laten liggen tot de anime heeft ingehaald, tenzij de spoilers geen dealbreaker zijn.

Laten we er meteen invliegen!

GAMEPLAY

UNS4 brengt een paar nieuwe concepten naar de serie, waaronder counters, vernietigbare omgevingen en schade aan de kleren van je personages, maar de opmerkelijkste is toch wel de Leader Switch.

Waar voorheen je in teams van 3 de strijd introk en je 2 teamgenoten hulpeloos moesten toekijken tot ze genoeg stamina hadden om hun speciale aanval te doen kun je nu naar wens wisselen met je teamgenoten door de rechter analoog stick naar links of naar rechts te bewegen. Dit zelfs in een combo! Dat zorgt voor nog flitsendere en indrukwekkendere actie, maar zorgt er ook voor dat er geen personages meer in het spel zitten die alleen als ondersteunend personage gebruikt kunnen worden! Iedereen is nu speelbaar en dit spel heeft daarmee een gigantisch aantal aan nieuwe ninja’s waar je voorheen niet mee aan de slag kon.

Ook zijn er weer een hele hoop team aanvallen bij toegevoegd, die toch wel ontzettend indrukwekkend zijn om te bekijken.

STORY

Maar het verhaal is natuurlijk waar de fans de serie voor blijven volgen, en terecht. Naruto wentelt zich in de manga genadeloos tot een smakelijk en indrukwekkend einde zonder vervelende fillers, en gelukkig zijn die nooit in de games geslopen. Aan gigantische bossfights en zware speaches dus geen gemis. Helaas moet ik wel opmerken dat toch een groot deel van het verhaal in stilstaande anime tekeningen en bewegende achtergronden wordt verteld, wat zelfs mij op momenten wist te storen. Dit had toch echt wel volledig geanimeerd gekund, dat was namelijk nog indrukwekkender geweest.

Misschien een rede om binnen een jaartje een UNS4: Full Burst upgrade uit te brengen?

Waar in Story mode het verhaal als een film wordt verteld staat er daarna nog een adventure mode voor jullie klaar. Hier kun je gekende omgevingen van het naruto universum verkennen, met de personages praten en een verhaal volgen dat zich na de evenementen van de manga afspeelt. Hier ga ik natuurlijk niet te diep op in.

GRAPHICS

UNS4 is in een volledige nieuwe engine herbouwd en dit maakt de meest verbluffend mooie anime game nog beter. Verwacht knallende actie, prachtige omgevingen, de anime komt volledig tot leven.Na genoeg schade breken er delen van de kleren van de personages en krijgen ze vuurschade of worden ze nat. Dit is smaakvol gedaan en ziet er toch wel overtuigend uit. Het enige wat ik eraan kan aanmerken is dat de game op pc vast staat op 30 frames per seconde. Dat is een beetje muggenziften, maar toch.

 

VERDICT

Ultimate ninja storm 4 maakt een spectaculair einde aan een 8 jaar durende serie met een game waar alle fans op zaten te wachten, mits enkele gebreken

Good

  • Nieuwe engine, nog mooiere graphics
  • Enorm veel speelbare personages beschikbaar
  • Het verhaal wordt helemaal verteld tot aan het einde van de manga

Bad

  • Delen van het verhaal verteld met stilstaande beelden
  • 30fps lock
8

Geweldig

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password