Hardware: Nacon Revolution Pro Controller 3

Hardware: Nacon Revolution Pro Controller 3
Hardware: Nacon Revolution Pro Controller 3
Release Datum:Genre:Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:,

De laatste jaren zijn er meer en meer opties voor gamers die geen genoegen meer nemen met een standaard controller. Zo is Nacon al enkele jaren een bekende naam bij de wat meer eisende gamer. Ondertussen zijn we alweer bij de derde versie aanbeland van de Revolution Pro controller. Hoewel ikzelf best wel een veeleisende gamer ben, en best intensief game heb ik tot nu toe steeds een voorkeur gehad voor de standaard controller die bij consoles inbegrepen zit. Hoogtijd dus om te ontdekken of deze controller daar verandering in kan brengen. 

Het moge duidelijk zijn, de Nacon Revolution Pro Controller 3 is bedoeld voor competitieve gamers, of gamers die net dat tikkeltje meer willen halen uit hun game ervaring. Bijgevolg is deze controller niet draadloos. Een logische keuze, want welke competitieve speler wil een loss riskeren door wat input lag te hebben omwille van even een slechtere draadloze verbinding? Natuurlijk is dit niet het enige wapenfeit van deze controller. Naast een bekabelde verbinding biedt dit stukje hardware nog enkele extra’s aan, waarover een gewone DualShock 4 niet over beschikt. Nog een voordeel trouwens is het feit dat deze controller bruikbaar is op zowel PlayStation 4 als PC.

Inhoud

Laten we even beginnen bij het begin. Wanneer we de controller uit de verpakking halen ontdek ik meteen een mooie stevige case waarin je de controller veilig kan opbergen. Deze case is meteen ook handig om je controller overal mee naar te te nemen, en om alle toebehoren in op te bergen. In de case zit uiteraard de controller, samen met de afneembare kabel. Daarnaast vinden we ook nog de bijgeleverde gewichtjes en een poetsdoekje om je controller mee schoon te houden na een hevige speelsessie.

Ook deze accessoires zijn van behoorlijke kwaliteit. De kabel is een gevlochten USB-C kabel met een lengte van 3 meter. Deze kabel voelt zeer stevig aan, je zal je dus niet snel zorgen moeten maken dat deze beschadigd zal raken. Wat me wel opviel is dat de kabel best vrij stroef is, waardoor deze niet altijd wil meewerken naargelang de positie je de controller wil leggen. persoonlijk ben ik meer fan van een soepele kabel, maar op deze manier heb je natuurlijk wel een stevige kabel die langer kan meegaan.

De controller beschikt ook over geïntegreerde compartimenten voor gewichten. Deze kan je achteraan in de handgrepen openen om er gewichtjes in te steken, zodat de controller voor jou naar wens aanvoelt. In de verpakking zitten drie paar gewichtjes, van respectievelijk 10 gram, 14 gram en van 16 gram. Zelf vond ik de controller het aangenaamste aanvoelen met twee gewichtjes van 14 gram erin.

Mogelijkheden

De Nacon Revolution Pro Controller 3 heeft natuurlijk alle mogelijkheden en functies die je verwacht van een PS4 controller. Je hebt natuurlijk de touchpad, een 3,5mm headset aansluiting en alle knoppen die je kent vanop de DualShock 4 controller. Wel met uitzondering van de lichtbalk, daarover beschikt deze controller niet. Maar wacht, er is meer!

Naast de bekende knoppen bevat dit stukje hardware nog eens vier extra programmeerbare sneltoetsen aan de achterkant van de handgrepen. Hierop kan je verschillende functies instellen. Denk zo bijvoorbeeld maar aan reloaden, springen, bukken en dergelijke voor in een FPS game, of schakelen in een racing game en noem maar op. Vooral bij een shooter is dit handig, want hierdoor kan je beide duimen op je analoge sticks houden en loop je minder kills mis.

Desondanks het feit dat ik best kleine handen heb kan ik goed aan de knoppen, maar de positie laat een beetje ten wensen over. Ik voel heel moeilijk of ik nu het bovenste of onderste knopje aan het indrukken ben. Ik had persoonlijk liever iets meer vorm in de knoppen gehad, of een hoogte verschil zodat je makkelijk kan voelen welke knop je indrukt. Ik heb de controller ook even doorgegeven aan één van mijn goede vrienden met handen die kolenschoppen genoemd kunnen worden. Hij moest zijn vingers in een krampachtige positie plaatsen om de knoppen makkelijk in te drukken. Hij opteerde dan ook om de controller te gebruiken zonder deze extra sneltoetsen.

Verder moet ik wel eerlijk toegeven dat de feel van de controller mij meer aanstaat dan de standaard PS4 controller. Zeker vanwege de asymetrische plaatsing van de analoge sticks en het feit dat het hier om concave sticks (sticks waarvan de top niet vlak of bol is, maar naar binnen gaat voor een comfortabelere grip) gaat, net zoals dit bij Xbox het geval is. Over de analoge sticks gesproken, deze kan je zelf naar wens instellen op vlak van gevoeligheid. Hierdoor kun je, dankzij de meerdere instelbare profielen, zelf kiezen hoe gevoelig de sticks zijn per game of genre. Ook de D-Pad is aanpasbaar van een 4 punts richtingstoets naar een 8 punts richtingstoets. Ideaal voor fighting games. verder zijn ook de vibratie en de gevoeligheid van de triggers is volledig naar wens in te stellen.

Software

Al deze instellingen kan je doen via de software van deze controller, al moet je deze wel op je PC installeren. het is niet mogelijk om de aanpassingen via je PS4 te doen. De software is duidelijk en het is dus ook niet moeilijk om hiermee de controller volledig naar je wensen aan te passen. Je kan zelfs de kleur van de led verlichting aan de rechter analoge stick naar smaak wijzigen. Kan je niet kiezen? Geen probleem, je kan deze ook constant laten roteren tussen alle kleuren. Ben je echter toch niet zo goed in het creëren van een eigen profiel of configuratie? Ook geen enkel probleem, want je kan via de Nacon website profielen downloaden die andere spelers gemaakt hebben. Deze functie heb ik echter zelf niet kunnen testen gezien ik de controller vlak aan release in mijn handen heb gekregen.

Conclusie

De Nacon Revolution Pro Controller 3 is in mijn ervaring een zeer aangename controller. Deze zal voortaan zelfs mijn go to controller worden voor PlayStation 4 en PC. Hij voelt zeer aangenaam aan in je handen en alle knoppen klikken heerlijk weg. Enkel de extra sneltoetsen weten mij niet te overtuigen, maar zelfs zonder deze te gebruiken gaat het hier om een prima controller voor veeleisende en competitieve gamers. Ik heb de controller getest met onder andere COD Black Ops III, Gran Turismo Sport, Tekken 7, Overwatch en andere games. En telkens had ik het gevoel dat  mijn resultaten beter waren dan anders. En dat is tenslotte het doel van een controller als deze! Niet onbelangrijk nog, is het prijskaartje. Deze controller wordt verkocht aan een aanbevolen prijs van 109,99€ en is absoluut zijn prijs waard.

 

Good

  • Knoppen klikken heerlijk weg
  • Profiel instellingen per game of genre
  • USB-C kabel

Bad

  • Sneltoetsen niet optimaal geplaatst
  • Enkel in te stellen via software op je pc
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password