Nacon kondigt WRC 9, WRC 10 en WRC 11 aan

NACON en zijn ontwikkelstudio KT Racing kondigen de komst aan van WRC 9, de officiële videogame van de FIA World Rally Championship. Na het succes van WRC 8 zal WRC 9 de liefhebbers van rally-gaming diverse verbeteringen en nieuwe mogelijkheden bieden. WRC 9 verschijnt op 3 september 2020 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc, dat laatste via de  Epic Games Store, en op een latere datum voor de Nintendo Switch.

NACON is ook blij om te kunnen aankondigen dat WRC 9 tevens in ontwikkeling voor de Xbox Series X en PlayStation 5. Meer details over de release-timing en kenmerken van de versies voor deze systemen worden gedurende de komende maanden onthuld.

Daarnaast maken NACON en KT Racing bekend dat hun licentieovereenkomst met WRC Promoter tot 2022 is verlengd voor de ontwikkeling en uitgave van WRC 10 en WRC 11.

Voor WRC 9 zetten de gepassioneerde ontwikkelaars wederom alles op alles om aan de hoge verwachtingen van rally-fans te voldoen en zelfs nog meer realisme en uitdagingen te leveren.

Een verbeterde Career-mode

WRC 8 was een dikke hit bij rally-fans, met name dankzij de Career-mode, die werd geprezen als één van de beste in racing-games. Deze Career-mode keert terug in WRC 9 met verbeterde gameplay-mechanics, nieuwe mogelijkheden om je team te upgraden, meer variatie in evenementen en een sterkere verbinding met wat de teams van het echte kampioenschap het hele jaar door doen.

Zelfs nog meer content

WRC 9 biedt wederom een heleboel content, waarbij drie nieuwe evenementen aan de kalender zijn toegevoegd: de terugkeer van de iconische Safari Rally in Kenia, Rally Japan met zijn uitdagende smalle asfaltwegen en de prachtige landschappen van de rally van Nieuw-Zeeland, naast twee andere rally’s met compleet vernieuwde omgevingen. Fans kunnen ook racen met nieuwe klassieke wagens die hun stempel op de geschiedenis van de WRC hebben gezet.

Een nóg realistischere race-ervaring

Om het gedrag van bepaalde wagens te verbeteren en verfijnen, hebben de ontwikkelaars wederom de focus gelegd op het realisme van de auto-physics – inclusief ophanging, remmen en massa-overdracht – om het authentieke gevoel naar een hoger niveau te tillen. Door deze aandacht voor details worden de reacties van voertuigen getrouw gereproduceerd, op alle ondergronden en onder alle omstandigheden die ook het echte kampioenschap kent. Een speciale focus op geluid maakt de ervaring nog overtuigender.

Met WRC 9 kunnen spelers in het hart van het nieuwe FIA World Rally Championship duiken, met alle content van de jaarkalender en heel veel meer:

  • 3 nieuwe rally’s: Japan, Nieuw-Zeeland, Kenia
  • Meer dan 50 officiële teams en hun kleuren van de WRC, WRC 2, WRC 3 en Junior WRC
  • Meer dan 15 bonuswagens die hun stempel op de geschiedenis van de WRC hebben gezet
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password