Music, He Wrote: Baroque Murder Mystery “Mozart Requiem” is nu beschikbaar

Hoe kon Wolfgang Amadeus Mozart, beroemd barokcomponist, vermaard figuur in de muziekgeschiedenis, zijn geliefde beschermheer in koelen bloede vermoorden? Dat is de vraag die iedereen beantwoord wil zien nadat Mozart verstrikt is geraakt in een dodelijk complot in Mozart Requiem, dat nu verkrijgbaar is voor PlayStation 4, Switch fysiek en digitaal, en digitaal op pc.

Praag 1788. Mozart is op het toppunt van zijn genialiteit en bereidt zich voor op het glorieuze debuut van zijn Don Giovanni in het hart van de Gouden Stad. Dan gebeurt het ondenkbare. Een schimmig genootschap smeedt een complot om Jozef II, de Heilige Roomse Keizer en Mozarts beschermheer, te onttronen en het rijk in chaos en wanorde te storten. De verdenking valt al snel op Mozart zelf, die zijn wonderbaarlijke intellect moet afkeren van de muziek en zijn genialiteit moet wijden aan het ontrafelen van de dodelijke samenzwering die de stad in zijn greep heeft.
Gevangen tussen een oorlog van machten en occulte ceremonies, zul je maar één missie hebben: de Keizer redden. Ben jij tegen deze taak opgewassen?

“Jarenlang wilden we een leuk avonturenspel samenstellen dat de verbazingwekkende talenten van Mozart naar de console bracht”, zegt Manny Granillo, Executive Director HR GAMES. “MOZART REQUIEM brengt de klassieke avonturenstijl terug waar we allemaal van genoten hebben en combineert dit met een spannend mysterie om te ontrafelen.”

Mozart Requiem verweeft op behendige wijze fictie en werkelijkheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van 18e-eeuwse stadsplattegronden om de weelderige visie op Praag tot leven te brengen. Hoewel deze specifieke ramp niet plaatsvond tijdens het bewind van Jozef II, zijn Mozart, zijn tijdgenoten, en andere belangrijke gebeurtenissen die zich ontvouwen allemaal ontleend aan historische verslagen en gemaakt met nauwgezette aandacht voor detail.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password