Ms. Marvel sluit zich aan bij Marvel’s Avengers

Tijdens de New York Comic Con 2019 van afgelopen weekend hebben Square Enix en Crystal Dynamics onthuld dat de populaire Kamala Khan de nieuwste speelbare superheld is in Marvel’s Avengers. Kamala, die als comic-personage is voortgekomen uit een samenwerking tussen G. Willow Wilson, Adrian Alphona, Sana Amanat en Stephen Wacker, is een enthousiaste tiener die haar woonplaats Jersey City veilig houdt als de gekostumeerde Ms. Marvel. Kamala verscheen voor het eerst in Captain Marvel #14 in augustus 2013, en stal al snel de harten van verschillende generaties True Believers, wat in februari 2014 leidde tot haar eigen maandelijkse comic-serie.

In het originele verhaal van de game, is Kamala Khan een zelfverklaarde Avengers-fan die haar intellect, optimisme en unieke vaardigheden moet gebruiken om een wereldwijde samenzwering te ontmaskeren en haar persoonlijke helden weer samen te brengen. Dit alles om te voorkomen dat een nieuwe geheime organisatie, Advanced Idea Mechanics (AIM), één van de grootste dreigingen ooit op de aarde loslaat.

Spelers komen de jonge Kamala voor het eerst tegen tijdens A-Day, waarop Captain America, Iron Man, Hulk, Black Widow en Thor een hi-tech Avengers Headquarters in San Francisco onthullen — inclusief de onthulling van hun eigen helicarrier die wordt aangedreven door een experimentele energiebron. Het evenement neemt een dodelijke wending wanneer een rampzalig ongeluk leidt tot massale vernietiging. Doordat Kamala daarbij wordt blootgesteld aan de mysterieuze Terrigen Mist, ontwikkelt ze buitengewone polymorfische krachten, die ze vervolgens jarenlang verbergt. Omdat ze de schuld van de tragedie krijgen, gaan de Avengers uit elkaar. Vijf jaar later, wanneer alle superhelden verboden zijn en de wereld in gevaar is, ontdekt Kamala een schokkende samenzwering en vertrekt ze op een missie om de helden waar ze in gelooft te herenigen, en de held te worden die ze voorbestemd was te zijn.

Spelers beginnen hun reis als Kamala Khan en leren hoe ze aan haar buitengewone gave is gekomen. In de loop van het verhaal speelt Kamala een essentiële rol bij het herenigen van de ontmantelde Avengers. Bij elke superheld die weer aan de groep wordt toegevoegd, moeten spelers al zijn of haar unieke vaardigheden leren te beheersen. Zo ontstaat langzaam maar zeker weer een Avengers-team dat is opgewassen tegen de groeiende krachten die de wereld bedreigen.

“Als optimistische fangirl van de Avengers is Kamala Khan het perfecte personage voor het verhaal dat we vertellen in Marvel’s Avengers,” zei Shaun Escayg, creative director en schrijver bij Crystal Dynamics. “Door Kamala’s coming-of-age-verhaal te vertellen, voegen we een fris, hoopvol perspectief toe aan de gameplay-ervaring, waarbij haar unieke krachten als Ms. Marvel haar tot een personage maken waar iedereen zich mee kan identificeren en graag mee zou willen spelen. Kamala Khan is één van de unieke personages waarmee onze game zich onderscheidt van elk eerder beleefde Avengers-verhaal.”

“Kamala is een geïnspireerde en perfect passende keuze voor toetreding tot, en het herenigen van, Earth’s Mightiest Heroes,” zei Bill Rosemann, VP Creative bij Marvel Games. “Ms. Marvel heeft niet alleen de harten gestolen van langdurige True Believers, maar met haar unieke mix van klassieke Marvel-helden-elementen en moderne culturele relevantie werd ze ook een baanbrekend cultureel icoon, misschien wel meer dan elk ander personage dat het afgelopen decennium is bedacht.”

“Het is geweldig om Kamala in de Marvel’s Avengers game te zien,” zei Sana Amanat, VP ‘Content en Character Development’ bij Marvel. “Crystal Dynamics levert geweldig werk met hun gloednieuwe versie van Kamala, terwijl ze trouw blijven aan de geest van haar inspirerende personage, charismatische persona en herkenbare doel. Fans van het personage gaan heel wat beleven, inclusief enkele verrassingen, wanneer Marvel’s Avengers volgend jaar verschijnt.”

“Ik denk dat Kamala perfect bij deze game past, omdat ze de Marvel-wereld net zo ziet als wij als fans en spelers dat doen,” zei G. Willow Wilson, co-creator van Ms. Marvel. “Via Kamala kunnen we bedenken wat we zelf zouden doen als we opeens beseften over superkrachten te beschikken en naast onze helden zouden staan op hun zwaarste momenten.”

Marvel’s Avengers verschijnt op 15 mei 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password