MotoGP 20

MotoGP 20
MotoGP 20
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

In deze coronatijden waar fietsers, lopers en paarden vrolijk de baan op kunnen zou je toch enigszins denken dat de man/vrouw op een brullende tweewieler ook wel een ritje zou mogen maken. Tenslotte lijk je me in een motorpak en onder een helm toch nog het meest beschermd. Helaas voor hen krijgen ze alsnog geen groen licht van onze regering. Dan maar wachten op het groene licht aan de start van een MotoGP 2020 race om hun passie in deze grauwe lockdown dagen toch nog enige kleur te geven. Of dat zal lukken verneem je zo meteen!

Uitstel is geen afstel.

Nu ook het MotoGP seizoen niet van start gaat heeft dit uiteraard ook wel wat gevolgen in-game. Zo zal begin mei het MotoGP deel van het spel een update krijgen en eind mei volgen dan Moto2 en Moto3. De Red Bull Rookies cup en de MotoE klasse volgen later. Ook op de officiële bike liveries en modellen is het nog even wachten. Dit kunnen we de makers zeker niet kwalijk nemen gezien de huidige omstandigheden. Ook in z’n huidige staat is er meer dan voldoende aanwezig voor uren spelplezier.

Carrière

Welke sporttak ook, sportspellen hebben steeds één ding gemeen en dat is dat ze allemaal een carrièremodus bevatten. En net zoals zo vaak begin ik dan ook meteen bij MotoGP 2020 in deze modus. De eerste keuze die ik moet maken is in welke klasse ik m’n carrière wil starten. Vermits ik mezelf een weg naar de top wil banen sla ik de koningsklasse over en kies voor Moto2. Ik creëer m’n avatar, kies een team en persoonlijke manager en ga van start.

M’n eerste race maakt al meteen duidelijk dat dit geen eenvoudige pick-up and play game is. Geen enkele bocht neem ik zoals het hoort, ik slinger over het asfalt en beland tuimelend in het zand naast het parcours. Dit leverde aanvankelijk de nodige frustraties op maar eens ik in m’n derde Grand Prix mijn motor helemaal onder controle had begon ik echt plezier te beleven.

Raceweekends bestaan uit oefensessies, kwalificaties en de race zelf. En die oefensessies zijn echt nuttig om het parcours onder de knie te krijgen zodat je in de kwalificatie een sterke tijd kan neerzetten. Ook kan je hier upgrades verdienen door deel te nemen aan testprogramma’s.Dit jaar heb je ook personeel ter beschikking. Zo heb je twee mecaniciens en een manager die voor jou op zoek gaat naar geïnteresseerde teams en het onderste uit de kan haalt wat betreft je salaris. Meer salaris betekent dan weer betere mecaniciens. Maar je zal een keuze moeten maken want je manager verricht niet alle wonderen. Dus ofwel meer salaris ofwel betere contracten.

Racetime

De races zelf zitten, eens je dus je motor in bedwang kan houden, vol spanning. Je gaat nooit roekeloos een bocht in uit voorzorg dat je geen andere rijder raakt en onderuit gaat. Je kan nu zowel je achterrem als voorrem apart gebruiken wat je net dat tikkeltje meer controle geeft en waardoor het rijden realistischer aanvoelt. Enkel opletten dat je dus niet slipt of over de kop gaat.

Ook je brandstof verbruik kan je tijdens de race regelen. Zo had ik tijdens m’n race even geen oog voor m’n verbruik waardoor ik op een halve kilometer voor de streep met een puffende machine aan de kant van de baan stond en een derde plek aan m’n neus voorbij zag gaan.

Nog een nieuwigheid is dat je banden op drie verschillende plaatsen slijten. Links, midden en rechts. Eigenlijk logisch als je ziet hoe schuin deze waaghalzen vaak hangen bij het nemen van hun bochten.
De AI racet verstandig mee maar niet als waren het goden allemaal op de ideale racelijn. Ze maken stuurfouten, crashen geregeld, beschermen hun binnenbochten…

Het enige wat soms tot frustratie kan leiden is dat je soms onderuit gaat van een licht contact met een andere motor terwijl je soms op mekaar zijwaarts inbeukt maar toch overeind blijft. Maar als je je dan echt bestolen voelt door een crash in de laatste ronde dan is er nog de rewind-functie die je even terugzet in de tijd toen je nog wel stevig in het zadel zat.

Alleen, online of historisch de bocht in.

Naast de carrièremodus zijn er uiteraard nog andere modi te spelen. Zo kan je proberen je beste tijd neer te zetten tijdens een time trial en op te klimmen in de leaderboards. Ook online valt er heel wat te racen en voor wie bekende rijders uit het verleden mist is er de Historic mode. Ga dagelijks wisselende uitdagingen aan in verschillende moeilijkheidsniveau’s om nieuwe rijders te unlocken. Verdien punten naargelang je prestatie. Ook op de makkelijkere spelniveau’s verdien je punten. Je moet dus echt geen Valentino Rossi zijn om elke rijder te vergaren.
Ook je piloot kan je van kop tot teen customizen. Zo scheur je in jou stijl over het parcours.

Muggen, vliegen of bijen

Wat het geluid van de motoren betreft kan ik vrij kort zijn. Ik ben er nog niet helemaal uit met welke insectensoort ik deze het best kan omschrijven maar met vliegen, bijen of misschien nog het best met muggen kom ik al aardig in de buurt. Jammer want het irriteerde me soms echt tijdens een race. De race aankondigingen en andere audio is dan weer wel gewoon in orde. Niets speciaals maar eerder zoiets als geen nieuws, goed nieuws.

Grafisch

Grafisch is deze game nog steeds geen topper. Niet dat het slecht is. Dat ook weer niet. Je racepiloot en bike zien er zondermeer goed uit en ook de parcours zien er aardig uit. Het is pas wanneer je dingen dichtbij te zien krijgt dat het wat uit mekaar brokkelt. Zo ziet bv. de wagen voor de start er wel heel droevig uit zonder schaduw en gepixelde randen en zijn de pitspoezen zo uit het uit vorige tijdperk consoles geplukt. De tracks zelf zien er aardig uit maar missen toch nog dat beetje extra. Wat dan wel weer een voordeel is is dat de game je laat kiezen tussen een 60fps modus of een toeters en bellen optie. Race games komen nu eenmaal het best tot z’n recht bij 60fps dus ben ik zeer blij dat deze optie er is.

Conclusie

De eindbalans van deze game helt voor mij zeker over naar de positieve kant. De game biedt voldoende uitdaging om je in vast te bijten en geeft net ook daardoor de nodige voldoening bij goed bochtenwerk of geweldige overtakes. De carrièremodus kent enkele leuke toevoegingen en geeft je, wanneer je niet meteen voor de MotoGP-klasse kiest, meer dan voldoende om je tanden in te zetten.Het verbeterde remsysteem en brandstofregeling zorgen voor meer realisme tijdens het racen.

Dat de game er nog niet volledig uitziet zoals je stilaan zou mogen verwachten in 2020 is hooguit een werkpunt voor Milestone maar doet zeker geen afbreuk aan het spelplezier. Als ze dit in 2021 nog extra aanpakken zit een verhoging van de eindscore er zeker in. Het geluid van de motoren kost hen dan wel weer een half puntje. Want je gans de tijd tussen een kolonie insecten wanen is bij wijlen zeer irritant. Qua modi is er meer dan voldoende te doen en zal je uren race plezier verschaffen. Zo zal de MotoGP fan toch nog z’n hartje kunnen ophalen na het missen van de start van het echte seizoen.

 

Good

  • AI, vernieuwde remsysteem en brandstofregeling
  • Carrièremodus
  • Racegevoel
  • Uitdagende controls
  • 60 FPS

Bad

  • Zoemende geluid van de motoren
  • Grafisch niet altijd top
8

Geweldig

Robin is een overlevende dinosaurus uit het pixeltijdperk maar heeft z'n natuurlijke habitat door de jaren heen moeiteloos omgezet naar het huidige gamelandschap. Singleplayer games blijven een belangrijk onderdeel van z'n voedingsgewoonte en hij peuzelt graag als dessert virtuele mensen op in first person shooters of sportspellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password