Mortal Kombat X

Mortal Kombat X
Mortal Kombat X

De karakters zijn er, de levels zijn er, the krypt is duidelijk aanwezig, faction wars, towers, fatalities, brutalities, faction kills, … Voor dit spel is er effectief moeite gedaan. Mortal Kombat 9 was zeker de moeite en een deftige terugkeer van de reeks maar nummer 10 springt er nog eens bovenuit.

De graphics alleen al zijn een verbetering (toegegeven het is wel current gen dus was te verwachten) en de gameplay is vlotter en nauwkeuriger. Er is een duidelijke invloed geweest vanuit Injustice: God’s among us door de interactie met de achtergrond maar is echt geen kopie van voorgenoemde spel. Er is over nagedacht om deze interactieve levels toch het mortal kombat tintje te geven. Door de toch wel redelijk veel nieuwe karakters is het een soort van nieuwe kennismaking en de verhaallijn die zich spreid over de jaren leren we oude bekenden beter kennen en de nieuwe een plaats geven.

Nu het spel zelf… Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik de story mode vrij kort vindt tegenover het vorige spel en injustice maar toch lang genoeg om er je geld aan uit te geven MAAR we kopen dit spel natuurlijk niet voor de story mode 😉 De towers, test your might en allerlei andere mogelijkheden houden de single players toch ook een hele tijd zoet want dit is echt ongelooflijk uitgebreid (zelfs nog meer dan de vorige game). De multiplayer sectie van het spel spreid zich over de faction wars, online gedeelte en de living towers. Heb toch wel ondervonden in multiplayer dat er wat lag op zat toen ik tegen andere spelers aan het vechten was. Ook zijn er soms wat problemen om connectie te krijgen met faction wars gedeelte van het spel ook. Ik hoop dat dit naarmate de dlc en patches binnen komen toch wel aangepast zal worden zodat we minder en minder problemen ondervinden.

Het stoort mij zelfs niet dat die probleempjes er zijn aangezien het spel zo enorm goed is en er prachtig uitziet. Werkt er online even iets niet of is er lag dan ga je gewoon op je uppie verder, de ervaring blijft geweldig. Dan is er nog de dlc die onderweg is… nieuwe karakters zoals Jason, Predator, Tanya en Tremor (die waarschijnlijk niet de laatste zullen zijn).

 

Het lijkt alsof je alles kan verwachten van dit spel qua extra’s. The krypt is deze keer nog eens leuker gemaakt en lijkt al een spel op zich. Items verzamelen om verder te geraken in alle gebieden, monsters bevechten en terwijl met je “Koins” allemaal extra’s vrijspelen zoals skins, achtergrond muziek, fan art, andere fatalities en brutalities en ga zo maar door. De levensduur van Mortal Kombat X gaat echt enorm zijn zoals ze de game hebben gemaakt en iedereen zal er ook steeds terecht kunnen en nieuwe towers spelen, vechten voor je faction.

De gameplay is een beetje anders dan we gewoon zijn omdat sommige moves anders lijken te reageren dan vroeger. Dit komt denk ik door het feit dat er toch ook wel meer richting combo aanvallen gewerkt wordt, maar dit wordt je zeer snel gewoon. De 3 verschillende variaties van elk karakter laten ook wel meer vrijheid over om dezelfde karakters 3 maal tegen elkaar te laten uitkomen en 3 verschillende uitkomsten te bekomen.

Als Netherrealm deze weg blijft opgaan dan staat ons nog iets te wachten .

Good

  • Enorm veel speelplezier
  • Mooie graphics
  • Merkbare vooruitgang tegenover MK9
  • Toevoeging van de faction wars en living towers.

Bad

  • Online lag
  •  faction home screen die soms geen connectie krijgt.
8

Geweldig

AZAZEL is een e-sport enthousiast die hoopt een meer bredere basis uit te bouwen in België. Speelt een variatie van games maar kijkt steeds uit naar the next big thing op competitief gebied.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password