Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11
Mortal Kombat 11

Dat ik een grote Mortal Kombat fan ben, ga ik niet onder stoelen of banken steken. Ik was dus natuurlijk enorm verheugd op deze langverwachte opvolger van de reeks! Na Mortal Kombat X dacht ik dat het niet meer beter kon worden dan dit, maar toen was er Mortal Kombat 11! Oh, en de screenshots zijn best NSFW.

Voor diegene die zich afvragen hoe de review was van Mortal Kombat X in 2015, deze kan je hier lezen. Maar we gaan natuurlijk niet te lang in het verleden blijven hangen en komen direct terug naar 2019! Ook niet oninteressant om eerst even te lezen is onze preview over de bèta van de game door ons nieuw redactielid, Robin.

Get over here!

Mortal Kombat 11, is de game nu écht zo goed zoals je links en rechts in de wandelgangen hoort? Wel, ik kan met een gerust hart volmondig ‘JA’ antwoorden op deze vraag! Ik heb zelf de kans gekregen om de bèta te spelen een paar weken voor de game in de rekken lag en ik was meteen overtuigd. De diepgang in een fighting game zoals deze is wat we anno 2019 echt wel nodig hebben. And thus Neatherrealm Studios delivered!

Laten we het eerst even hebben over de story mode van de game. Mortal Kombat (en Injustice) staat er wel om gekend om, voor een fighting game, zeer sterke verhalen neer te pennen. De flow door alle games heen is best ingewikkeld maar echt de moeite waard als je de volledige storyline meehebt. Ook deze keer slaan ze de nagel op de kop en hoop ik nu al op een vervolg. De game speelt zich af niet lang na het einde van Mortal Kombat X. Over het verhaal zelf ga ik niet te diep op ingaan om spoilers te vermijden, maar zeker een aanrader om je eerst in te verdiepen voor je het spel verder gaat verkennen. Je speelt hier namelijk alle verschillende items en skins vrij die je later naar hartelust kan gebruiken.

Kustomization

Waar ik al best wat tijd heb ingestoken, is het aanpassen van mijn fighters. Het Kustomization principe is gelijkaardig aan dat van Injustice 2 maar dan nog meer verfijnd. Elke fighter kan je uitrusten met drie verschillende attributen, deze kan je levelen door te vechten terwijl je deze aan hebt en voorzien van ‘augmentations’ waardoor je een klein voordeel in het gevecht kan hebben. Uiteraard zijn er heel wat skins om vrij te spelen en elke skin heeft dan ook nog eens verschillende kleuren, zo kan je je van je beste kant laten zien in eender welk gevecht!

Er zijn ook ettelijke manieren om al deze items en skins vrij te spelen. Doorheen de verschillende modi van de game kan je verschillende beloningen krijgen in de vorm van ‘konsumables’, skins, Krypt items en equipment. Uren plezier gegarandeerd als je een beetje van grinden houdt! De Krypt klinkt je waarschijnlijk ook bekend in de oren. Klopt, de puzzel der doden is ook weer aanwezig! Honderden gangen om je een weg in te banen en duizenden loot kisten om te openen met je zuurverdiende Koins. Door middel van verschillende puzzels op te lossen en een beetje zoekwerk kan je ook hier goede items van de game vrijspelen, deze vergen wel iets meer tijd dan bijvoorbeeld een fight in de Story Mode. Maar het is dan ook wel de moeite waard!

Torens, torens en nog eens torens!

Als je even lang in de Mortal Kombat wereld zit als mezelf dan ben je wellicht bekend met de Towers. Een simpel concept waar je een resem tegenstanders (letterlijk) een kopje kleiner moet maken om zo tegen de eindbaas te vechten en een klein extra stukje storyline te unlocken van dat bepaald personage. Ook deze keer kan je hiermee aan de slag! Zeer fijn om te doen nadat je de story hebt uitgespeeld en nood hebt aan meer. In de Klassik Towers heb je verschillende lengtes van de torens en kan je ook telkens zelf je moeilijkheidsgraad instellen. Hoe hoger en moeilijker de toren, hoe beter de beloning natuurlijk!

Dan heb je ook nog de Towers of Time. Ook hier zijn er… torens! Maar met een leuke twist in elk gevecht. Maar die twist is dan wel meestal in jouw nadeel, zo kan je tegenstander bij elke slag die geraakt wordt bij jou, leven afnemen. Dus dan moet je hem zo snel mogelijk aflappen om dat te voorkomen. Net voor elk gevecht kan je door middel van ‘konsumables’ jezelf ook een voordeel bezorgen. Deze items verzamel je zowat op elk moment je het spel aan het spelen bent. Deze items kunnen je op het juiste moment toch die extra boost geven die je misschien wel eens nodig kan hebben tijdens een gevecht. Zo kan je bijvoorbeeld Cyrax een net laten schieten zodat je tegenstander even verlamd is en hem een pak slaag kan geven.

De online modi zijn dan weer iets of wat beperkt. Je hebt de standaard 1v1 (ranked en casual) en de King of the Hill net zoals in Mortal Kombat X. Ook heb ik momenteel een vermoeden dat servers niet altijd even stabiel zijn, aangezien ik regelmatig uit een match werd gesmeten ondanks mijn toestel nog steeds verbinding had. Ook in offline fight wordt je uit een gevecht gekegeld als de server het even voor bekeken houdt. Dat kan soms wel voor wat frustratie zorgen uiteraard.

Artificial Intelligence

Nieuw in Mortal Kombat 11 zijn de AI battles. Hier stel je een team van 3 defenders en 3 attackers op en kan je bepaalde kenmerken verlagen en verhogen. Dit team kan je dan automatisch gaan laten vechten tegen andere spelers hun team. Maar meer dan kijken naar een versneld gevecht is het eigenlijk niet. Heel veel tijd heb ik hier nog niet ingestoken omdat het me niet meteen aansprak en er veel andere leuke dingen te doen zijn in de game.

Enkele oude bekenden laten ook weer hun gezicht nog eens zien in deze opvolger. Uiteraard mogen Scorpion en Sub-Zero niet ontbreken maar ook Noob Saibot, Kabal, Jade en Baraka zijn weer van de partij. Zelfs eindbaas Shao Kahn is een speelbare fighter als je de game hebt gepre-ordered. Ook zien we enkele nieuwe gezichten die je in de story beter zal leren kennen: Geras, Kollektoren Cetrion. Shang Tsung zou al bevestigd zijn als een DLC fighter. Hopelijk mogen we later nog met heel wat personages aan de slag!

Als je de nieuwe personages hun moveset wil masteren kan je altijd een paar uur verteren in the tutorials. Je hebt een practice mode, tutorial mode en fatality training. De ultieme combo om je vrienden te vernederen tijdens een goed potje Mortal Kombat!

Conclusie

Mortal Kombat 11 is exact wat ik ervan verwacht en nog meer. De storyline is wederom fantastisch en sluit mooi aan op zijn voorgangers. De towers houden de game interessant in combinatie met de Krypt. De online modi zijn dan weer wat beperkt maar toch nog steeds fijn! Alleen jammer dat de servers het soms begeven. Dit is makkelijk de vlotst spelende Mortal Kombat die ik ooit in handen heb gehad en zal hier best nog wat uren aan verslinden. Wat een klein maar geweldig detail is, is dat de fights belachelijk snel worden geladen. Voor je het weet zit je meteen in een gevecht, na 5 seconden eerder je fighter te hebben gekozen. Een dikke aanrader als je het mij vraagt en altijd leuk om eens wat vrienden uit te nodigen, een goede pizza te bestellen en aflappen maar!

Good

  • Mortal Kombat speelde nog nooit zo vlot
  • Veel keuze in fighters en stages
  • Korte laadtijden

Bad

  • Internet verbinding
9.5

Fantastisch

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password