Monolith Productions viert 25 jaar videogamegeschiedenis met verjaardagslivestream op 25 oktober

Monolith Productions, een studio van Warner Bros. Interactive Entertainment, viert trots het 25-jarig bestaan en markeert daarmee meer dan twee decennia van het maken van kritische en cultureel-relevante videogames. Komende vrijdag (25 oktober) om 22 uur zal Monolith officieel de mijlpaal vieren en een livestream met Q&A houden met huidige leden en oprichters van de studio om over de 25-jarige videogamegeschiedenis van de studio te praten. De livestream zal beschikbaar zijn op het Twitch-kanaal van Monolith: https://www.twitch.tv/monolithlive.

Monolith, opgericht in 1994 en gevestigd in Kirkland, Wash., is bekend als ontwikkelaar van verschillende innovatieve games en geliefde titels, waaronder recent Middle-earth: Shadow of War (2017) en Middle-earth: Shadow of Mordor (2014), die het prijswinnende Nemesis-systeem Introduceerden en uitbreidden waarmee de lat hoger werd gelegd voor persoonlijke, spelergedreven verhalen binnen het open wereld-genre.

Eerdere titels demonstreerden Monolith’s toewijding aan het voorzien van unieke game-ervaringen voor spelers zoals in de hectische actie van Blood (1997), het intuïtieve contactgevecht van Condemned: Criminal Origins (2005) en Condemned 2: Bloodshot (2008) en de vernieuwende gevechts-AI die in F.E.A.R a.k.a. First Encounter Assault Recon (2005) en F.E.A.R. 2: Project Origin (2009) werd geïntroduceerd en talloze first-person shooter-games (FPS) deed volgen. Het team bij Monolith heeft ook haar passie voor storytelling en humor gedeeld, die vooral te zien was in The Operative: No One Lives Forever (2000) en No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.’s Way (2002), beiden met snedige vertellingen die nog steeds geliefd zijn bij de fans.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password