Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King

Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King
Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King
Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King is een titel met een hele mond vol en daarnaast een RPG dungeon crawler ontwikkeld door Experience en uitgegeven door Aksys Games. Geïnspireerd door de trend van anime en light novels met lange en beschrijvende titels, brengt Mon-Yu een frisse gameplay-ervaring naar Nintendo Switch, PS5 en PC.

Een wereld vol avontuur

Het land van Tir na Balc is in gevaar. Zeven duivels hebben de schatten van de Drakentoren gestolen en er een verraderlijke kerker van gemaakt. De koningin van het rijk heeft avonturiers van een andere wereld opgeroepen om deze snode duivels te verslaan en de vrede in het land te herstellen. Als speler kruip je in de huid van deze dappere avonturiers en begin je aan een zoektocht om de gestolen schatten terug te krijgen en de Duivels te verslaan.

Simpel verhaaltje

Hoewel Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King (Laatste keer dat ik de naam volledig schrijf, beloofd!) een lange en beschrijvende titel heeft, is het verhaal relatief eenvoudig. De focus van het spel ligt meer op de gameplay dan op een ingewikkelde verhaallijn. Spelers maken kennis met een handvol personages die essentiële informatie geven over elke verdieping van de toren. Het gebrek aan diepgang in de ontwikkeling van de personages en de verhaallijn kan er echter voor zorgen dat spelers meer willen en dat het flinterdunne verhaaltje snel gaat vervelen.

Mon-Yu presenteert een klassieke first-person dungeon-crawling ervaring. Spelers navigeren door de verdiepingen van de Devil King’s Tower en komen onderweg vijanden tegen en ontdekken schatten. De rasterachtige lay-out van de verdiepingen voegt een strategisch element toe aan de gameplay, waardoor spelers hun bewegingen zorgvuldig moeten plannen. Elke stap telt als een beurt (hoewel dit alleen relevant is als je vijanden tegenkomt), waardoor ontmoetingen met vijanden een cruciaal onderdeel van het spel vormen.

Omgevingspuzzels en eindbaasgevechten

Op elke verdieping van de toren moeten spelers omgevingspuzzels oplossen. Deze puzzels dienen als voorwaarde om de eindbaas van elke verdieping uit te dagen. Op het tweede niveau moeten spelers de eindbaas bijvoorbeeld uitdagen met zijn favoriete voedsel. Deze afwisseling voegt variatie en verkenning toe aan het spel en moedigt spelers aan om eerdere levels opnieuw te bezoeken om verborgen gebieden vrij te spelen.

De eindbaasgevechten in Mon-Yu zijn uitdagend en vereisen zorgvuldige planning. Elke eindbaas heeft zijn eigen specifieke mechanics, waardoor elke confrontatie anders aanvoelt. Spelers moeten de vaardigheden van hun groep gebruiken en hun acties strategisch kiezen om deze geduchte vijanden te verslaan. Het verslaan van een eindbaas beloont spelers met schatten en nieuwe vaardigheden, waardoor hun groep nog sterker wordt.

Aanpasbare party en dynamische skills

Mon-Yu biedt verschillende klassen voor personages waaruit spelers kunnen kiezen, zodat ze een groep van zes avonturiers kunnen samenstellen. Het spel biedt acht basisfuncties voor personages, elk met zijn eigen unieke vaardigheden en speelstijl. Je hebt de mogelijkheid om op elk moment van personageklasse te veranderen en vaardigheden aan te passen, zelfs tijdens het verkennen van een kerker. Dankzij deze flexibiliteit kunnen spelers experimenteren met verschillende strategieën en zich aanpassen aan verschillende uitdagingen.

Mon-Yu is geen spel voor bangeriken. Zelfs op de makkelijkste moeilijkheidsgraad komen vijanden hard aan en vluchten zonder voorwerpen te gebruiken is zeldzaam. Vooral eindbaasgevechten vormen een grote uitdaging, waarbij spelers hun acties zorgvuldig moeten plannen en zich moeten aanpassen aan de mechanics van de eindbaas. Snel denken en strategische beslissingen nemen zijn essentieel om te slagen in Mon-Yu.

Verkennen is een belangrijk aspect van Mon-Yu. Terwijl spelers de verdiepingen van de Devil King’s Tower doorkruisen, komen ze verschillende obstakels, schatten en verborgen gebieden tegen. Het spel beloont grondige verkenning, waarbij bepaalde gebieden alleen toegankelijk zijn als spelers later in het spel nieuwe vaardigheden verwerven. Het is essentieel om eerdere levels opnieuw te bezoeken om de geheimen van de toren te ontrafelen en de groep te versterken.

Mon-Yu heeft een kleurrijke en charmante chibi-stijl, die een luchtige en grillige sfeer oproept. De omgevingen in het spel kunnen echter repetitief aanvoelen en missen visuele diversiteit tussen de verschillende gebieden. Dezelfde muziek op elke verdieping draagt ook bij aan een gemiste kans om het thema en de sfeer van elk level te versterken.

Conclusie

Mon-Yu biedt een unieke dungeon crawling RPG-ervaring. Met zijn aanpasbare groep, dynamische vaardigheden en strategische gameplay biedt het een interessant tussendoortje. Het verhaal van de game is misschien simplistisch, maar de focus op gameplay en verkenning compenseert dit. Met zijn charmante grafische stijl en uitdagende moeilijkheidsgraad is Mon-Yu een spel dat het strategisch denken van spelers op de proef stelt en bij het juiste publiek voor uren vermaak zorgt.

Good

  • Party customisation
  • Old-school dungeon-crawling

Bad

  • Repetitief
  • Matig verhaal
6.8

Aardig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password