Minecraft Legends

Minecraft Legends
Minecraft Legends

Minecraft is na meer dan 10 jaar uitgegroeid tot een waar fenomeen. Minecraft is sinds de eerste uitgave in 2011 de meest verkochte game tot nu toe geworden. Dit is te danken aan zijn populariteit bij zowel jong als oud. De originele game draait om overleven en creatief bouwen in een sandbox wereld waarin je je eigen ding kan doen. Ondertussen is het fenomeen uitgebreid tot meerdere games over meerdere genres waaronder de dungeon crawler, Minecraft Dungeons en nu de strategy game Minecraft Legends, waarover we het nu gaan hebben. 

Al sinds zijn aankondiging had ik grote interesse in Minecraft Legends. Zeker gezien ik de originele Minecraft tot op heden nog erg graag speel, en ik een zeer grote fan ben van strategy games. Laat Minecraft Legends nu net deze twee genres naadloos verwerken tot een nieuwe game in het Minecraft universum.

Minecraft Legends

Deze nieuwe Minecraft game slaagt er zeer goed in om strategy te combineren met de alomgekende Minecraft gameplay. In Minecraft Legends kan je offline aan de slang met de campaign mode en zelfs online het samen met enkele vrienden opnemen tegen andere spelers in rasechte, spannende strategy-matches.

Net zoals in de originele Minecraft dien je hier te gaan verkennen, grondstoffen verzamelen en te bouwen. Met daarboven op deze keer ook een leger dat je moet aanmaken om vervolgens je vijand te verpletteren met goed doordachte strategische keuzes.  De opzet klinkt alvast goed, en ik kan bij deze bevestigen dat het ook in de praktijk erg goed werkt. De keuze voor een strategy-game te ontwikkelen met de wereld van Minecraft als basis is bij deze alvast een geniaal idee gebleken.

Campaign

We beginnen in Minecraft Legends meteen met de campaign. Deze dient vooral om de game aan te leren, en jezelf alvast voor te bereiden om het online tegen andere spelers op te nemen. De wereld van Minecraft wordt in deze game aangevallen door de Piglins. Deze willen de gehele wereld vernietigen door alle rassen in de wereld de slavernij in te dwingen. Dit terwijl ze de wereld terraformen naar hun wensen zodat deze wereld voor hun een waar paradijs wordt. Gelukkig is dit buiten de speler gerekend, die ervoor moet zorgen dat de Piglins verdreven worden en de oorspronkelijke natuurlijke orde hersteld wordt.

Naarmate je verder door de campaign heen gaat, unlock je nieuwe units en grondstoffen om zo een sterker leger, en een betere verdediging op te bouwen. Eerst begin je met twee soorten golems, waaronder een ranged en close range golem. Cobblestone Golems zijn bijvoorbeeld bijzonder effectief in het vernietigen van vijandelijke gebouwen, terwijl de projectiel-spuwende Plank Golems een goede keuze zijn als je vanop afstand wil aanvallen.

Wat later in de game kan je nieuwe units vrijspelen waaronder een healer om zo je leger nog machtiger te maken. Naarmate de campaign vordert, vind je bondgenoten in de iconische creeper en andere voorheen vijandige mobs zoals bijvoorbeeld zombies. Je kan je units simpele commands geven zoals e speler te volgen, deze ergens te laten wachten of zelfs bevelen om per groep of per individu de vijand of diens gebouwen te gaan aanvallen. Je kan de steden die je moet verdedigen voorzien van muren en torens die de vijand aanvallen. Bovendien kan je ook verbeteringen bouwen die ervoor zorgen dat je nieuwe soorten grondstoffen kan verzamelen, waardoor je weer nieuwe soorten units kan bouwen voor je leger. Je grondstoffen kan je bijvoorbeeld ook op de map of bij een aanval gebruiken om een trap of brug te maken, waardoor jij en je leger makkelijk een vijandelijke basis in raakt die bijvoorbeeld op een berg of op een eiland gebouwd is.

Het leger van de Piglins is dan weer verdeeld in “Hordes,” die elk hun eigen specialisatie en focus hebben. De Horde van het Bastion, bijvoorbeeld, neigt naar meer defensieve structuren. Terwijl andere horders dan weer meer op de aanval richten. De verschillende Hordes beschikkenover verschillende piglin-eenheden, zoals de “bruisers” die twee gigantische scheermessen dragen om zo dood en vernieling te zaaien, of de grote “pigmadillo” die zich kan oprollen sloopkogel om zo je verdediging lam te leggen of je legertje even te verpletteren.

Je primaire doel, de wereld bevrijden, wordt grotendeels bereikt door het bestormen van bases en het bevrijden van dorpelingen en het upgraden van je personage. Kleine dorpjes, eenmaal ontdaan van de Piglin-dreiging, kunnen nieuwe spawnpoints worden als je je bereik steeds verder over het land uitbreidt. Door vijandelijke spawners te vernietigen zorg je ervoor dat de Piglins steeds minder slagkracht hebben, tot je hen compleet kan stoppen. Dit geheel zorgt voor een zeer vermakelijke en gestroomlijnde strategie-ervaring, die er ook nog eens voor zorgt dat je de game onder de knie krijgt en je jezelf vlot in de online-mode kan werpen.

Beter met vrienden

Na de campaign te spelen,  is het natuurlijk tijd om met je opgedane kennis, het op te nemen tegen andere spelers. Dit kan natuurlijk met enkele andere vrienden, of willekeurige mensen die je online kan tegenkomen. De online-mode is meteen ook de belangrijkste mode van Minecraft Legends, die vooral bedoeld is om tegen andere mensen te spelen. Het is dan ook vooral hier dat de game uitblinkt. In de online-mode ga je grotendeels hetzelfde te werk als tijdens de campaign. Alleen is het hier aangeraden dat iedereen een eigen rol voor zich neemt. Een team werkt het best als iemand het verzamelen van grondstoffen op zich neemt, iemand anders bouwt bijvoorbeeld verbeteringen voor je basis en zorg voor de verdediging hiervan. Deze laatste speler kan bijvoorbeeld hekken en torens bouwen ter verdediging van je basis met de grondstoffen die de andere teamgenoot heeft verzameld. Ondertussen kan iemand anders een leger opbouwen, en kan nog een vierde speler de map verkennen op zoek naar interessante locaties en grondstoffen.

Je moet echter niet enkel oppassen voor het vijandelijke team, want ook hier maken de Piglins de omgeving onveilig. Deze kunnen ook in de online pvp-mode jouw, of het vijandelijke team komen aanvallen. Dit opent natuurlijk nieuwe strategische mogelijkheden, want als je vijand door hen aangevallen wordt, heb je natuurlijk de kans om zelf ook aan te vallen en de genade slag uit te delen. Hou er wel rekening mee dat hetzelfde ook jou kan overkomen, dus zorg zeker dat je eigen basis goed verdedigd is zodat deze niet op dezelfde manier vernietigd wordt. Een goede verdediging is dus absoluut een must. Het doel hier is de basis van het andere team te vernietigen. Wanneer dat is gelukt win je de match. Slaagt de vijand er echter in om de basis van jouw team te vernietigen betekent dit uiteraard dat het andere team wint. Het is simpel, leuk en bovendien ook verslavend.

Minecraft Legends verwelkomt meer manieren om de tijd te doden in zowel de ‘Lost Legends’ als de PVP-modus. De eerste is een maandelijkse uitdaging, die je alleen of met vrienden kan aangaan. Het succesvol voltooien van een uitdaging kan je een character skin als beloning opleveren. Terwijl PVP de belangrijkste mode is waarin je in teams van 4 spelers elkaar te lijf kan gaan. Switch en oudere platforms kunnen 2 versus 2-gevechten aangaan, terwijl high-end pc’s en de nieuwere generatie consoles  4 tegen 4 gevechten aanbiedt.

Crossplay

Minecraft Legends beschikt over crossplay, waardoor jij ook samen kan spelen met vrienden die vanop een ander platform spelen. Of het net opnemen tegen spelers op een ander platform. Naast PVP is het trouwens ook mogelijk om de campaign met twee spelers in co-op te spelen, ook dit werkt via crossplay.

Tot slot moet ik ook nog even vermelden dat de game er grafisch prachtig uitziet. De stijl en sfeer zijn onmiskenbaar nog steeds duidelijk de bekende Minecraft kwaliteit enkel dan met mooiere randen, gedetailleerdere textures en geweldige lichteffecten. Ook het geluid klinkt wederom geweldig en de muziek zit in lijn met eerdere Minecraft games en gaat niet snel vervelen.

Conclusie

Minecraft Legends slaagt erin om de wereld van Minecraft te combineren met een strategy game. Deze mix voelt een beetje aan als Minecraft met light-RTS elementen. Het werkt geweldig en zal zowel Minecraft liefhebbers als fans van Strategy-games weten te bekoren. Deze mix van gameplay is bijzonder goed geslaagd, en zal ongetwijfeld jou en je vrienden voor uren weten bezig te houden.

Good

  • Crossplay
  • Minecraft + strategy werkt
  • Prachtige wereld met mooie lichteffecten
  • Verslavende online gevechten

Bad

  • Af en toe iets te hectisch
  • Campaign kan wat eentonig worden
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password