Minecraft brengt een recordaantal spelers met elkaar in contact

In deze uitzonderlijke tijd blijkt meer dan ooit hoe belangrijk games zoals Minecraft kunnen zijn om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en samen met vrienden en familie te ontspannen. Toen scholen en bedrijven hun deuren sloten als gevolg van Covid-19, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe manieren om de Minecraft-community te ondersteunen.  Microsoft verteld ons hierover het volgende:

“We hebben Minecraft: Education Edition tot eind juni gratis beschikbaar besteld aan onderwijsinstellingen, zodat ze leerlingen op afstand kunnen helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast hebben we de Minecraft Education Collection beschikbaar gesteld in de hoofdgame. Iedereen kan tot eind juni gratis aan de slag met content van onze populairste Marketplace-partners. Sinds de collectie op 24 maart werd vrijgegeven in de Minecraft Marketplace is er al meer dan 50 miljoen keer content gedownload. ”

“Daarnaast zijn we een partnerschap aangegaan met het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) om bij te dragen aan de wereldwijde PSA-campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie, gericht op de preventie van Covid-19. Als onderdeel van deze samenwerking heeft het innoverende bedrijf AKQA de gratis kaart ‘BlockDown Simulator’ uitgebracht in Minecraft: Java Edition. Met deze content kunnen spelers zelf ervaren wat de beste manieren zijn om sociale afstand te bewaren.”

In 2019 was Minecraft al meest bekeken game op YouTube en ook 2020 is een ongelofelijk jaar voor Minecraft. Minecraft Earth is nu wereldwijd beschikbaar en we hebben de baanbrekende RTX-bèta voor Windows 10 ontwikkeld in samenwerking met Nvidia. Er zijn in totaal maar liefst meer dan 200 miljoen exemplaren van Minecraft verkocht. Wereldwijd spelen 126 miljoen mensen maandelijks Minecraft. We zijn dan ook trots en dankbaar dat we op 26 mei de nieuwe game Minecraft Dungeons kunnen presenteren aan onze wereldwijde community en we daarnaast onze fans kunnen verblijden met de gratis Nether-update voor Minecraft die deze zomer uitkomt.

“Op 17 mei hebben we het elfjarig bestaan van Minecraft gevierd met een bijgewerkt logo, een nieuwe huisstijl en een aanpassing van onze naam: Mojang Studios. Deze naam weerspiegelt het harde werk van onze twee studio’s in Redmond en Stockholm in samenwerking met onze teamleden wereldwijd. Het is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf waarmee we duidelijk aangeven hoe belangrijk we het vinden om wereldwijd onze producten te blijven ontwikkelen. ”

Hoewel 2020 een jaar is met vele uitdagingen, zijn we blij dat Minecraft onze wereldwijde community van spelers en ontwerpers blijft inspireren en verbinden. Zonder de steun van onze fantastische community was dit allemaal niet gelukt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password