Milestone kondigt RIDE 4 aan

Milestone Maakt vandaag met plezier bekend dat RIDE 4, het nieuwste deel in de geliefde motorrace-franchise, op 8 oktober 2020 zal verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en Windows pc/STEAM. Sinds de RIDE-franchise vijf jaar geleden werd gelanceerd is het al snel een referentiepunt geworden voor spelers van over de hele wereld die een realistische, authentieke motorrace-ervaring verlangen.

RIDE 4 biedt een visuele weergave van baanbrekend hoog niveau om authentieke, levensechte replica’s van de beroemdste motors ter wereld tot leven te wekken. Daarmee kunnen spelers naar hartenlust racen in de compleet vernieuwde Career-mode, die spelers laat deelnemen aan razendsnelle uitdagingen over de hele wereld, culminerend in de ultieme kampioenschappen met de krachtigste Sportbikes, inclusief een gloednieuwe Endurance-mode, de zwaarste uitdaging waar alleen de beste virtuele coureurs tegen opgewassen zijn. Deze nieuwe game-mode bood Milestone de kans om het realisme en de authenticiteit van de game naar een hoger niveau te tillen met dynamische lichteffecten en weersomstandigheden en Pit Stops voor het beheer van banden en brandstof. Om in de zwaarste competitie te kunnen zegevieren, moeten spelers nu dus ook strategisch denken!

EEN VISUEEL MEESTERWERK. De modellen van alle motors in RIDE 4 zijn vanaf de grond af opgebouwd met de meest geavanceerde technologieën en de originele CAD- en 3D-scans van de echte modellen, waardoor spelers kunnen racen met levensechte replica’s van de beroemdste motorfietsen, zelfs de zeldzaamste en meest exclusieve modellen. Alle details zijn zorgvuldig nagemaakt en precies zo als bij de echte motorfietsen. Zelfs de cockpit is een perfecte reproductie, zowel qua design als qua dynamische elementen. Spelers kunnen in realtime alle veranderingen op het dashboard volgen, inclusief snelheid, temperatuur, tractie… zelfs de oliefles trilt mee met de bewegingen van de motorfiets! RIDE 4 is met liefde gemaakt, door en voor motorliefhebbers.

Dankzij scans met lasers en drones zien de tracks er dit keer ook fraaier en realistischer uit dan ooit. Race over de hele wereld op authentieke reproducties van geliefde en wereldberoemde tracks en voel de adrenaline door je lichaam gieren!

EEN NIEUW SUCCESVERHAAL. RIDE 4 introduceert een nieuwe Career-mode die spelers vanaf het prille begin hun weg naar succes laat beheren. Spelers bepalen zelf hoe ze hun reis van plaatselijke naar internationale divisies willen plannen. Elke beslissing die ze maken is van invloed op hun carrière en kan toegang bieden tot speciale evenementen, races en uitdagingen voor een unieke game-ervaring! En om het allemaal nóg unieker te maken, krijgen spelers toegang tot diverse tools waarmee ze hun eigen motor en motorkleding kunnen maken en diverse mechanische onderdelen van hun motor kunnen aanpassen.

Het wordt niet makkelijk om in RIDE 4 de top te bereiken, want de tegenstanders zijn slimmer dan ooit dankzij Milestone’s eigen technologie genaamd A.N.N.A. Deze afkorting staat voor Artificial Neural Network Agent, en verwijst naar een revolutionaire kunstmatige intelligentie die is gebaseerd op neurale netwerken en de lat voor spelers hoger legt dan ooit met slimmere en snellere tegenstanders.

De multiplayer-mode maakt nu gebruik van eigen servers die de gameplay enorm soepel en bevredigend laten draaien, zodat spelers zich kunnen richten op waar het écht om draait: de overwinning!

Voor RIDE 4 heeft Milestone samengewerkt met twee van de beroemdste merken uit de motorracewereld, Yamaha Motor en Bridgestone. “Toen we de RIDE-franchise lanceerden was het ons voornaamste doel om een unieke IP te maken voor alle motorraceliefhebbers. Nu, vijf jaar later, bevestigen de waanzinnig realistische beelden, de diepgaande gameplay en de geweldige partners waar we mee samenwerken dat we de juist weg zijn ingeslagen om de ultieme race-ervaring op twee wielen te creëren,” zei Luisa Bixio, CEO van Milestone.

Yamaha Motor, de voornaamste partner van Milestone voor RIDE 4, is een iconisch en historisch motorfietsmerk met een rijke geschiedenis en vele overwinningen in competities. De kernwaarden van dit bedrijf – innovatie, spanning, vertrouwen, emoties en korte lijntjes met klanten – sluiten naadloos aan op de visie die Milestone voor ogen had bij het ontwikkelen van RIDE 4, een game die spelers van over de hele wereld laat deelnemen aan authentieke en adembenemende competities.

Paolo Pavesio, directeur Marketing en Motorsport bij Yamaha Motor Europe zegt “racen en adrenaline zijn al onderdeel van Yamaha’s DNA sinds onze oprichting, 64 jaar geleden. Daarom is het voor ons niet meer dan logisch om samen te werken met een van de grootste namen in de wereldwijde motorracegames-industrie – Milestone. We streven ernaar om spanning en emoties te brengen naar onze klanten en alle motorliefhebbers – of het nu in de echte of een virtuele wereld is, we heten deze coureurs van harte welkom in onze familie. Als een van de pioniers in de opkomende eSports-wereld (met Trastevere73 als officiële Monster Energy Yamaha MotoGP-coureur) tillen we onze betrokkenheid in gaming naar een hoger niveau met RIDE 4 en diverse unieke activiteiten die het komende jaar zowel online als offline zullen plaatsvinden.”

“Als wereldwijde leider in mobiliteitsoplossingen met een grote portfolio premiumproducten en -oplossingen, inclusief premium motorbanden, maken we nu ons debuut in de virtuele wereld door samen te werken met Milestone, een bewezen leider in motorrace-simulatiegames,” aldus Nico Thuy, hoofd motorfietshandel van Bridgestone EMIA. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten aan te spreken en te communiceren met de rijdersgemeenschap, en zoeken altijd naar kansen om de kwaliteit van onze producten te tonen. Onze aanwezigheid in RIDE 4 is daarvoor een unieke kans.”

RIDE 4 verschijnt op 8 oktober 2020 voor PlayStation 4, Xbox One en Windows pc/STEAM.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password