Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle

Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle
Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle
Release Datum:Genre:Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:

Mighty Morphin Power Rangers was midden jaren 90 een zeer populaire t.v. serie voor kinderen. Deze reeks verleende zich dan ook perfect voor merchandising zoals speelgoed, action figures en andere collectibles. Natuurlijk bleef het niet enkel daarbij, want al snel volgden natuurlijk ook de eerste Power Rangers games op de SNES, Sega Megadrive, en de Sega Game Gear. Al deze games heb ik als kind dan ook met veel plezier gespeeld. Nu een goede 20 jaar later is er opnieuw een game verschenen van deze eerste Power Rangers reeks. In deze review bekijken we of deze game een goede beat-em-up  is, of dat Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle het vooral moet hebben van de nostalgische waarde.

Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle behandeld belangrijke momenten uit de eerste twee seizoenen van de televisie serie. Je kan bijgevolg dus herbeleven hoe deze personages de Power Rangers worden. MMPR: Mega Battle bevat zes hoofdstukken die allen gebaseerd zijn op belangrijke momenten uit her originele verhaal. Elk hoofdstuk bestaat uit drie levels die je moet zien uit te spelen om het volgende hoofdstuk vrij te spelen. Elk hoofdstuk bestaat uit twee normale beat-em-up levels, en een boss level waarmee je met de Megazord kan spelen. Helaas is dit laatste niet zo spectaculair zoals je wellicht zou verwachten…

Megazord

Het eerste deel de boss fight met de Megazord bestaat uit een simpele shooting mini-game. Je moet aangeduide targets een aantal keren zien te raken, waarna je tegenstander enkele energie ballen zal afvuren, die je vervolgens wel heel simpel kunt vernietigen door op te schieten. Deze cyclus zal zal zich enkele malen herhalen tot je zijn leven naar beneden hebt gebracht, waarna de volgende fase van het gevecht zal beginnen. Persoonlijk vind ik het een zeer vreemde keuze om het gevecht op deze manier te brengen. Niet alleen is deze fase veel te simpel, maar bovenal ook veel te saai gebracht. In mijn ogen voelt het aan als het gevecht nutteloos rekken.

De tweede fase van een boss fight is helaas niet veel beter uitgevoerd. In plaats van het epische gevecht met de Megazord die ik aan het einde van een leven verwachte, kreeg ik iets veel teleurstellender voor de kiezen. De tweede fase bestaat namelijk uit niets meer dan simpele “quick time events”. Waarom men, voor QTE’s heeft gekozen is mij een raadsel, want het had perfect mogelijk geweest om de speler te laten vechten als de Megazord, net zoals je met de gewone Power Rangers kan vechten in de voorgaande levels. Naar mijn gevoel was de ontwikkelaar dan ook te lui om dit te implementeren, of het ging hier om een snelle oplossing wegens tijd tekort of het budget dat opraakte. Jammer want deze gevechten hadden veel meer kunnen bieden.

It’s morphin time!

MMPR: Mega Battle is een vrij simpele beat-em-up geworden. Elke Power Ranger beschikt over dezelfde aanvallen en combo’s, waardoor het dan ook erg makkelijk te leren is. Wel spelen alle Rangers net iets anders, want elke Power Ranger beschikt over andere “stats”. Zo zal de ene Ranger net iets sneller zijn, en andere over meer kracht beschikken, waardoor deze dan ook meer schade doe. Hoewel je het verschil tussen de personages aanvoelt, heeft het niet heel veel invloed op de gameplay. Door vaak met een bepaald personage te spelen kan je deze in level doen stijgen, waarna je punten kan investeren om dat specifieke personage te upgraden. Hierdoor kan je elk personage sneller en krachtiger maken, en nieuwe aanvallen aanleren. Wanneer je een level begint zal je eerst in je gewone vorm spelen. Wanneer je genoeg vijanden hebt verslagen en genoeg energie hebt verzamelt zal je kunnen morphen in een Power Ranger, waarna je over meer aanvallen beschikt en uiteraard ook krachtiger bent.

Gameplay

Helaas is de gameplay enorm repetitief. Zo moet je in elke level eigenlijk exact hetzelfde doen en krijg je steeds ook de zelfde vijanden om te verslaan. Naarmate de game vordert krijg je af en toe te maken met nieuwe vijanden, maar deze zal je vanaf dan vaak tegenkomen in de daarop volgende levels. Dit is natuurlijk best wel begrijpelijk, aangezien dit net zo was in de televisie serie, maar het zorgt er wel voor dat de game erg eentonig aanvoelt. Af en toe moet je gegijzelde mensen zien te redden,  maar uiteindelijk moet je gewoon het toestel waarin ze opgesloten zijn kapot rammen, waardoor het infeite niets meer is dan een vijand die zich niet verdedigd. Men had hier meer variatie kunnen brengen door bijvoorbeeld hier en daar meer platform elementen of een puzzel toe te voegen. Hierdoor is de game dan ook erg snel uit te spelen, want zodra je de game onder de knie hebt, vlieg je er doorheen. Ikzelf heb MMPR: Mega Battle in een kleine drie uur en half uitgespeeld. Wat ik dan wel toejuich is het feit dat je deze game met vier spelers tegelijk in co-op kan spelen. Het nadeel is echter dat dit enkel offline kan, er is namelijk geen enkele online modus beschikbaar. Ook dit is een gemiste kans.

Audiovisueel

Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle kent een cartoon-achtige look, die best wel bij de game past, al voelt deze look wel goedkoop aan. Tijdens de ganse game had ik het gevoel dat ik een flash game aan het spelen was, zowel op vlak van looks en ook de animaties lijken zo uit een flash game te komen. Hoewel dit op zich geen probleem is vond ik het persoonlijk wel jammer dat men niet een iets meer comic achtige grafische stijl hebben gebracht met mooiere animaties, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak. De soundtrack daarentegen is in mijn ogen zeer geslaagd. De muziek uit de serie is zeer goed overgezet naar deze game. De muziek is zeer herkenbaar geremixt met 16-bit achtige muziek, die zeer goed bij deze game past.  Verder heeft men hier en daar de originele geluidsbestanden uit de serie gebruikt. Hoewel het erg leuk is voor de oude fans , mistaat het een beetje bij de rest van de muziek en geluid. Deze oudere geluidclips zijn helaas niet zo goed oud geworden, waardoor het wel erg opvalt dat deze van een veel mindere kwaliteit zijn dan de rest van de muziek en geluiden uit deze game. Al werkt het natuurlijk wel vanuit nostalgisch opzicht.

Conclusie:

Ondanks zijn bronmateriaal en looks is Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle bedoeld voor volwassenen die deze serie in hun kinderjaren bekeken hebben. Hoewel de game erg simpel is, is deze met momenten zonder twijfel te moeilijk voor de jongere gamers onder ons. Daarnaast zullen de kinderen en jeugd van nu niet bekend zijn met deze personages. Hierdoor is deze game dan ook het meest geschikt voor gamers met nostalgische gevoelens naar deze reeks toe. Helaas kan ik ook voor hen deze titel niet aanraden. De game is veel te kort en veel te gemakkelijk, en daarbovenop nog eens enorm repetitief. Je kan beter je SNES of Megadrive uit het stof halen en de klassieke Mighty Morphin Power Rangers games daarop spelen.

Good

  • Local co-op tot en met vier spelers
  • Nostalgie

Bad

  • Zeer repetitief
  • Teleurstellende MegaZord gevechten
  • Geen online co-op
  • Voelt aan als een flash game
5

Middelmatig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password