Microsoft wil Xbox Live uitbreiden voor mobile en Nintendo Switch

Nu cross-platform play min of meer aanvaard wordt, wil Microsoft nog een stapje verder gaan en meer features van Xbox Live uitbreiden naar mobile en zelfs de Nintendo Switch. PS4 laat men achterwege, wat niet onlogisch is aangezien Sony ook over cross-platform play lang moeilijk heeft gedaan.

Xbox Live bestaat natuurlijk al tot op zekere hoogte voor andere platformen. Zo zijn er Xbox Live apps voor mobile en sommige games vereisen een Xbox Live login, zoals Minecraft. Dit beperkt zich echter tot games van Microsoft zelf. In de toekomst wil men het evenwel mogelijk maken voor third-parties om Xbox Live features te gebruiken voor hun games, ongeacht het platform. Xbox Live kan zo niet alleen gebruikt worden als platform voor cross-platform play, maar ook voor achievements, friends lists en meer.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password