Microsoft rondt de overname van Activision Blizzard af

Na goedkeuring van de Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft Microsoft de overname van Activision Blizzard ter waarde van 69 miljard dollar afgerond – de grootste overname uit de videogames industrie aller tijden.

Teams van Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob en Treyarch maken nu allemaal deel uit van de Xbox-familie.

In een verklaring  zei Microsoft Gaming CEO Phil Spencer: “We houden van gaming. We spelen games, maken games en weten uit eerste hand hoeveel gaming betekent voor ons allemaal, als individu en collectief, als gemeenschap. En vandaag heten we Activision Blizzard en hun teams officieel welkom op Xbox. Zij zijn de uitgevers van een aantal van de meest gespeelde en meest geliefde franchises in de gamegeschiedenis voor console, pc en mobiel. Van Pitfall tot Call of Duty, World of Warcraft tot Overwatch, Candy Crush Saga tot Farm Heroes Super Saga, hun studio’s hebben de grenzen van gaming verlegd voor spelers over de hele wereld”.

“Ik bewonder al heel lang het werk van Activision, Blizzard en King en de impact die ze hebben gehad op gaming, entertainment en popcultuur. Of ik nu ‘s avonds laat met vrienden de Diablo IV-campagne van begin tot eind uitspeelde, met het hele gezin naar de recreatieruimte ging voor onze wekelijkse Guitar Hero-avond of een epische streak neerzette in Candy Crush, een aantal van mijn meest gedenkwaardige gamemomenten zijn het resultaat van ervaringen die hun studio’s hebben gecreëerd. Het is ongelooflijk om zulke legendarische teams op Xbox te verwelkomen.”
Als één team zullen we leren, innoveren en onze belofte waarmaken om het plezier en de gemeenschap van gaming naar meer mensen te brengen. We doen dit in een cultuur waarin iedereen in staat wordt gesteld het beste uit zichzelf te halen, waarin iedereen welkom is en waarin onze voortdurende inzet voor gamen voor iedereen centraal staat. Bij alles wat we doen bij Xbox streven we bewust naar inclusie – van ons team tot de producten die we maken en de verhalen die we vertellen, tot de manier waarop onze spelers met elkaar omgaan en zich inzetten als een bredere gamingcommunity.

Samen creëren we nieuwe werelden en verhalen, brengen we je favoriete games naar meer plekken zodat meer spelers mee kunnen doen, en betrekken we spelers op nieuwe, innovatieve manieren op de plekken waar ze graag spelen, zoals mobiel, cloudstreaming en meer.”

Spencer merkte ook op dat Microsoft “doorgaat met het beschikbaar maken van meer games op meer plaatsen – en dat begint nu door cloud streaming providers en spelers in staat te stellen om games van Activision Blizzard te streamen in de Europese Economische Ruimte, een belofte die is gedaan aan de Europese Commissie.”

Wat Xbox Game Pass betreft, zei Spencer dat Microsoft vandaag is begonnen met het brengen van “geliefde franchises van Activision, Blizzard en King naar Game Pass en andere platforms” en meer zal vertellen over wat je “in de komende maanden” kunt verwachten.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password