Meer Pokémon gesignaleerd in Pokémon Sword en Pokémon Shield en op komst voor de Pokémon Trading Card game

The Pokémon Company International en Nintendo hebben informatie bekendgemaakt over de onlangs ontdekte Gigantamax Snorlax, de evoluties van Grookey, Scorbunny en Sobble en de Legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta in de videogames Pokémon Sword en Pokémon Shield, die nu exclusief verkrijgbaar zijn voor het Nintendo Switch-systeem.

The Pokémon Company International heeft ook Sword & Shield gepresenteerd. Dit is de eerste nieuwe uitbreiding in de Sword & Shield– serie van de Pokémon Trading Card Game. Deze serie is gebaseerd is op de nieuwste videogames. Sword & Shield biedt een nieuw type kaart en spelmechanisme dat Pokémon VMAX heet. Dit zijn prachtig geïllustreerde kaarten van Dynamax of Gigantamax Pokémon zoals Gigantamax Snorlax. Trainers kunnen Pokémon VMAX verzamelen, ruilen en ermee spelen wanneer de set wereldwijd op 7 februari 2020 gelanceerd wordt.

POKÉMON SWORD EN POKÉMON SHIELD

Gigantamax Snorlax
Type: Normal
Height: 35 m+
Weight: ???
Ability: Immunity/Thick Fat

Dankzij de kracht van Gigantamax zijn de beszaden en steentjes die in zijn buik verstrikt zijn geraakt, explosief gegroeid. Nu er een boom op zijn buik groeit, heeft Gigantamax Snorlax de grootsheid van een hoge berg. Hoewel hij zich bijna nooit beweegt, is Gigantamax Snorlax naar verluidt een van de sterkste Dynamax Pokémon die ontdekt zijn. Wanneer het tot een gevecht komt, tilt hij zijn bovenlichaam slechts ietsiepietsie op en valt hij aan door met zijn armen en benen te zwaaien. Hierdoor deelt hij echt enorme klappen uit. Wanneer Snorlax Gigantamax-t, veranderen zijn aanvallen van het type Normal in G-Max Replenish. G-Max Replenish berokkent doelwitten niet alleen schade, maar kan ook alle bessen herstellen die bondgenoten van Gigantamax Snorlax tijdens het gevecht gegeten hebben.

Gigantamax Snorlax verschijnt vaker in Max Raid-gevechten van woensdag 4 december tot begin januari. Trainers kunnen op zoek gaan naar de Pokémon-schuilplaatsen in het Wilde Land om tegen deze gigantische vorm van Snorlax te vechten. Voor deelname aan Max Raid-gevechten is verbinding met het internet vereist. Wanneer Trainers hun Nintendo Switch-systeem verbinden met het internet, kunnen ze automatisch de meest recente Pokémon uit het Wilde Land tegenkomen. Spelers kunnen hetzelfde ook handmatig voor elkaar krijgen door in hun spel het menu X te openen en eerst Verrassingscadeau en daarna Krijg het nieuws van het Wilde Land te selecteren.

De evolutie van de eerste partner-Pokémon

Thwackey
Category: Beat Pokémon
Type: Grass
Height: 0,7 m
Weight: 14 kg
Ability: Overgrow

Door de evolutie van Grookey is ook zijn stok veranderd. De stok is nu in tweeën gesplitst. Hij gebruikt hem om zijn ritme te bewaren. Om sneller en langer dan ieder ander te kunnen drummen, oefent hij vol overgave met deze stokken. Soms is Thwackey zo gefocust op zijn oefeningen dat hij zelfs de opdrachten van zijn Trainer niet hoort. Om zijn ritmegevoel verder te ontwikkelen, houdt Thwackey in zijn dagelijks leven de beat erin. Tijdens het lopen wiegt hij op de maat en drumt hij met zijn stokken. Sommige Thwackey bewaren volgens ooggetuigen zelfs tijdens het eten hun ritme.

Rillaboom
Category: Drummer Pokémon
Type: Grass
Height: 2,1 m
Weight: 90 kg
Ability: Overgrow

Wanneer Thwackey evolueert, veranderen de twee stokken in twee stokken én een stronkdrum. Tijdens gevechten wekt Rillaboom met zijn drummen krachtige geluidsgolven op en gooit hij tegenstanders in het rond met de wortels van zijn stronk. De vaardigheden die hij aangescherpt heeft toen hij een Thwackey was, worden nu volledig benut. Rillaboom heeft een zacht karakter en begeeft zich niet in onbeduidende gevechten. Hij is echter uiterst gevoelig voor acties die de harmonie om hem heen kunnen verstoren. Hij houdt deze dan ook nauwgezet in de gaten. Rillaboom heeft bovendien een sterk gevoel van solidariteit met anderen en zal meedogenloos optreden wanneer een bondgenoot in problemen verkeert.

Raboot
Category: Rabbit Pokémon
Type: Fire
Height: 0,6 m
Weight: 9 kg
Ability: Blaze

De vacht die het lichaam van Raboot bedekt, is veranderd en daardoor nog beter bestand tegen de kou. Deze dikke vacht is ook geschikt voor het beheersen van de vuurenergie van de Pokémon, zodat hij zijn volledige kracht sneller kan ontladen. De temperatuur op zijn voorhoofd en zijn voetzolen is na zijn evolutie gestegen. Raboot gebruikt deze lichaamsdelen om vlammende kopstoten en trappen uit te delen. Vanwege de voorkeur voor zijn krachtige benen die hij via evolutie heeft gekregen, stopt Raboot beide handen weg in de dikke vacht rond zijn middel wanneer hij in actie komt. Om zijn trappen beter te kunnen trainen, probeert Raboot zijn handen helemaal niet te gebruiken. Dit blijkt ook het verlies van lichaamswarmte tegen te gaan. Het is niet ongebruikelijk voor Raboot om hoog te springen en bessen van hoge bomen af te trappen en hiermee op zijn voeten te jongleren terwijl hij ze opeet.

Cinderace
Category: Striker Pokémon
Type: Fire
Height: 1,4 m
Weight: 33 kg
Ability: Blaze

Cinderace heeft uitstekende fysieke vaardigheden. En sommige van deze vaardigheden behoren tot de beste van alle Pokémon wanneer het aankomt op explosieve kracht, springvermogen en trapkracht. Hij heeft een sterke core en een geweldig evenwichtsvermogen, waardoor hij vanuit elke stand krachtige trappen uit kan delen. Cinderace valt aan met een voetbal van vuur, die hij creëert door zijn vuurenergie in een kleine steen te gieten. Hij speelt met zijn tegenstanders via zijn kunstige voetenwerk. Hierbij schopt hij zijn bal in het rond als hij de ene na de andere schijnbeweging maakt om tegenstanders uit hun evenwicht te brengen, of hij geeft de bal zo’n effect mee dat een aanval haast niet te ontwijken is.

Drizzile
Category: Water Lizard Pokémon
Type: Water
Height: 0,7 m
Weight: 11,5 kg
Ability: Torrent

Drizzile gebruikt zijn lange, behendige en met slijm bedekte tong zowel in gevechten als tijden het eten. Hij houdt zijn tong doorgaans in zijn mond. Indien nodig kan Drizzile zijn tong echter vliegensvlug uitsteken om uit te halen naar een prooi. Alleen op deze momenten vertoont deze doorgaans slome Pokémon een verbijsterend concentratievermogen. Drizzile is een zeer voorzichtige Pokémon. Hij zet talrijke vallen in het gebied rondom de boomholtes of rotsen waar hij leeft. Hij is uitmuntend in aanvallen van het type Water. Hij past tevens hit-and-runtactieken toe in het landschap om hem heen en bedenkt strategieën om zijn vermogen om onzichtbaar te worden wanneer hij nat is, ten volle te benutten.

Inteleon
Category: Secret Agent Pokémon
Type: Water
Height: 1,9 m
Weight: 45 kg
Ability: Torrent

Het flinterdunne lichaam van Inteleon herbergt uiteenlopende verrassende en handige foefjes. Zo kunnen zijn vingertoppen met een snelheid van mach 3 water afvuren dat in zijn lichaam is samengeperst, en hiermee tegenstanders treffen waar ze het zwakst zijn. Inteleon heeft daarnaast speciale lenzen in zijn ogen en een scherp mes dat in zijn staart verstopt zit. Met deze verborgen foefjes kan hij zich aan elke situatie aanpassen. Inteleon bezit een geweldig stel hersens en denkt diep, rustig en weloverwogen over dingen na. Hij staat bovendien bekend om zijn hoffelijkheid. Tijdens gevechten analyseert hij de zwaktes en gewoontes van zijn tegenstanders om zo de meest geschikte strategie te bedenken. Hij blijkt bovendien volstrekt loyaal te zijn aan Trainers die dat volgens hem waard zijn.

Nieuwe gegevens over de Legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta

Zacian
Category: Warrior Pokémon
Type: Fairy/Steel
Height: 2,8 m
Weight: 355 kg
Ability: Intrepid Sword

Zacian valt zijn vijanden aan met zijn zwaard in zijn mond. De snede van het zwaard is vlijmscherp en kan zelfs door de dikke schubben van Pokémon van het type Dragon snijden alsof ze van papier zijn. Dit zwaard herbergt tevens vele herinneringen, want Zacian heeft het als geschenk gekregen van de koning der mensen met wie hij ooit samen vocht. Zacian zoeft over het strijdtoneel om zijn vijanden met de snelheid van een windvlaag te treffen. Zijn gracieuze bewegingen zijn prachtig om te zien en worden wel vergeleken met een dans. De splijtende aanvallen van Zacian hebben zo’n snelheid dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Tegenstanders die door zijn kling getroffen worden, gaan neer voordat ze zelfs maar de pijn ervan voelen. Met deze fysieke aanval van het type Steel – Behemoth Blade – neemt het zwaard in de mond van Zacian gigantische afmetingen aan. Het dient om een doelwit te vellen. Hij is bijzonder krachtig tegen Dynamax Pokémon. Hij snijdt dwars door het lichaam van een Dynamax Pokémon heen en berokkent zo enorme schade. De vernietigende kracht van deze aanval is naar verluidt zo groot dat hij de oceaan in tweeën kan splitsen.

Zamazenta
Category: Warrior Pokémon
Type: Fighting/Steel
Height: 2,9 m
Weight: 785 kg
Ability: Dauntless Shield

Zamazenta weert aanvallen van vijanden af met het gouden schild dat hem aan de voorzijde bedekt. Het schild is zo stevig dat zelfs de scherpe klauwen van Pokémon van het type Dragon er niet het geringste krasje op achter kunnen laten. Dit schild is een aandenken met een grote betekenis, want het is aan Zamazenta gegeven door de koning der mensen met wie hij ooit samen vocht. Geen enkel slagveld – hoe angstaanjagend ook – kan de vastberadenheid van Zamazenta aan het wankelen brengen. Hij bestormt de vijandelijke linies met zijn hoofd vooruit om zijn tegenstanders neer te halen. Zijn schildachtige bepantsering vormt een ondoordringbare bescherming, maar is tevens een krachtig aanvalswapen. Wanneer Zamazenta met volle kracht tegen zijn tegenstanders aan beukt, is de vernietigende kracht naar verluidt zo groot dat er scheuren in de bodem ontstaan en dat de optredende schokgolf honderden vijanden kan vellen. Met deze fysieke aanval van het type Steel – Behemoth Bash – neemt de gevleugelde bepantsering aan de voorzijde van Zamazenta gigantische afmetingen aan. Het dient om een doelwit neer te beuken. Hij is bijzonder krachtig tegen Dynamax Pokémon. Hij snijdt dwars door het lichaam van een Dynamax Pokémon heen en berokkent zo enorme schade. De vernietigende kracht van deze aanval is naar verluidt zo groot dat hij dwars door hoge bergen kan boren.
POKÉMON TRADING CARD GAME

Pokémon VMAX maken hun opwachting in Pokémon TCG

Pokémon VMAX evolueren uit Pokémon V en omvatten Dynamax of Gigantamax Pokémon, zoals in de onlangs gelanceerde videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Deze beschikken over enorm veel HP’s en krachtige aanvallen. Wanneer een Pokémon VMAX buiten gevecht wordt gesteld, krijgt zijn tegenstander echter drie Prize-kaarten.

Eerste uitbreiding in de Sword & Shield-serie van de Pokémon TCG verschijnt op 7 februari 2020

Trainers kunnen zich verheugen op het verzamelen van Pokémon VMAX-kaarten zoals Snorlax VMAX en Lapras VMAX – beide in hun Gigantamax-vorm – in de nieuwe Sword & Shield-uitbreiding van The Pokémon Company International. Deze uitbreiding wordt vanaf 7 februari 2020 uitgebracht.

Sword & Shield is verkrijgbaar in booster packs, themadecks, Elite Trainer Boxes en speciale collecties en bevat meer dan 50 Pokémon uit de regio Galar, waaronder Rillaboom, Cinderace en Inteleon, Galar-vormen zoals Galarian Ponyta en de Legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta als Pokémon V.

De set bevat de volgende belangrijke kaarten:

  • 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
  • 4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
  • 35 Trainer-kaarten, waaronder 4 full-art Supporter-kaarten
  • 1 Special Energy-kaart

Speciale Meowth VMAX-collectie biedt eerste gelegenheid om Pokémon V en Pokémon VMAX te krijgen

Trainers die graag als eerste Pokémon V- en Pokémon VMAX-kaarten willen bemachtigen, mogen de nieuwe Speciale Meowth VMAX-collectie niet missen. Deze collectie wordt op 3 januari 2020 uitgebracht. De Speciale Meowth VMAX-collectie bevat vijf booster packs, één Meowth V, één Meowth VMAX en één oversized Meowth VMAX.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password