MEDION & Eldohm introduceren Iconic Arcade: de toekomst van retro-gaming

MEDION, lanceert vandaag Iconic Arcade. Iconic Arcade is een gloednieuw systeem waarmee je klassieke games kunt spelen met moderne technologie. Het systeem is te zien en te spelen op de stand van MEDION in hal 10.1, stand C-059-B-050 tijdens Gamescom 2023 in Keulen, Duitsland van 23 tot 27 augustus. Liefhebbers krijgen zo een voorproefje van de toekomst van retro-gaming.

Iconic Arcade valt op door het slimme gebruik van de Raspberry Pi single board computer. Terwijl gewone arcadekasten vaak beperkt zijn tot één of twee titels van dezelfde franchise per machine, kunnen spelers van Iconic Arcade dankzij het gebruik van de meest recente Raspberry Pi 4 een groot aantal klassieke arcadegames installeren. Op deze manier zijn spelers niet gebonden aan één game zoals Pacman, Streetghter II of Space Invaders, maar kunnen ze eenvoudig overschakelen naar vele andere iconische titels uit de jaren tachtig en negentig.

Na het eenvoudige installatieproces kunnen spelers het besturingssysteem van hun voorkeur downloaden en installeren, zoals externe leveranciers Batocera, Retro Pie of Recalbox. Hoewel sommige van deze besturingssystemen worden geleverd met een voorgeïnstalleerde selectie games, zijn sommige gamers op zoek naar meer. Dit is waar de magie van de Raspberry Pi weer om de hoek komt kijken: spelers kunnen meer retrogames verkennen, kopen en installeren via hun favoriete online winkels. Dit zorgt voor talloze mogelijkheden en eindeloze uren speelplezier. Spelers hoeven zich ook geen zorgen te maken over lastige mapping van toetsen: alle toetsinvoer is geregeld, ongeacht welke van de meer dan 1000 beschikbare spellen je besluit te proberen.

Het slimme en technologisch geavanceerde ontwerp is wat Iconic Arcade zo bijzonder maakt. Zo beschikt de arcadekast over een 21-inch Full HD-scherm, moderne USB-poorten en een slot voor een micro-SD-kaart. De Iconic Arcade blijft trouw aan het originele uiterlijk uit de jaren tachtig en is daarnaast voorzien van een opmerkelijk 3-in1-systeem. Hiermee is de arcadekast moeiteloos om te toveren tot een tafelmodel. Verder is het ook mogelijk om de arcadekast middels een HDMI-kabel aan te sluiten op een monitor of televisie. Ideaal als men hem onderweg mee wil nemen.

De populariteit van arcadehallen nam aan het eind van de jaren zeventig enorm toe. De Iconic Arcade biedt de hedendaagse generatie gamers de mogelijkheid om de schoonheid van klassieke arcadegames te herontdekken en maakt arcadegames toegankelijker voor iedereen. Het doel van de Iconic Arcade is dan ook om de ervaring van klassieke arcadegames te vernieuwen. Dit doel wordt gerealiseerd door de nostalgie uit de jaren tachtig naar mensen thuis te brengen en arcadekasten eenvoudiger in gebruik te maken.

“Velen van ons bij Raspberry Pi hebben net als de meeste millennials en generatie X nog steeds last van het eelt op onze handen door het eindeloos op knoppen drukken in de gloriedagen van de arcadegames uit de jaren tachtig en negentig”, aldus Eben Upton, CEO van Raspberry Pi. “Dankzij MEDION en Eldohm krijgt een nieuw publiek de kans om klassiekers te spelen en het plezier dat dit met zich mee brengt te ervaren. We zijn trots dat Raspberry Pi-computers het hart van het systeem vormen. De hoge kwaliteit en flexibele Raspberry Pi-hardware in combinatie met het grote Full HD-scherm en het zorgvuldige modulaire drievoudige ontwerp van de Iconic Arcade stelt men in staat om kampioen te worden op een gepolijste retro-gaminginstallatie.” 

Iconic Arcade is een samenwerking tussen MEDION en Eldohm. De bedrijven werken nauw samen aan dit nieuwste project; MEDION aan de productontwikkelingskant, Eldohm aan de verkoop en marketing.

Iconic Arcade komt in oktober 2023 op de markt met een adviesprijs van 499,- euro en biedt liefhebbers van alle leeftijden een betaalbare en toegankelijke optie tot een ongeëvenaarde game-ervaring.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password