Mede-oprichter Oculus neemt ontslag bij bedrijf

Mede-oprichter en voormalig CEO van Oculus, Brendan Iribe, neemt vandaag ontslag bij Oculus en moederbedrijf Facebook.

Iribe werkte volgens berichten aan de opvolger van de Oculus Rift, een nieuwe vr-bril die vorige week werd geannuleerd vanwege veranderingen binnen het bedrijf. Hij trad in 2016 af als CEO van Oculus om een nieuw team te leiden dat zich richtte op het maken van nieuwe vr-ervaringen binnen Oculus.

Iribe had een andere visie voor Oculus dan Facebook. Laatstgenoemde kocht Oculus in 2014 op voor 2 miljard dollar. Een statement van Facebook ontkent niet dat de Rift 2 geannuleerd is, maar meldt wel dat er een toekomstige versie van de Rift in de planning is.

Onlangs kondigde het bedijf de Oculus Quest aan, een vr-bril waar geen pc of ander systeem voor benodigd is. Wat Iribe precies gaat doen is nog niet bekend. “Het is de eerste echte pauze die ik in twintig jaar tijd heb. Ik ga mijzelf opladen, reflecteren en weer creatief worden. Ik heb zin in het volgende hoofdstuk.”

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password