Masters of Anima

Masters of Anima
Masters of Anima
Release Datum:Genre:, , Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Ik ben altijd al fan geweest van strategie games. Ik was dan natuurlijk ook erg blij om een review code van Masters of Anima in mijn mailbox te ontdekken.  Masters of Anima is een Pikmin-achtige game, een genre waarin we niet al te vaak een nieuwe release zien passeren en al zeker niet op pc. Ik had dan ook de eer om de pc-versie te kunnen testen. 

Masters of Anima is een Real-Time strategy adventure game die je zal onderdompelen in een magische wereld waarin je het zal moeten opnemen tegen allerhande kwade krachten. In deze game neem jij de controle over Otto, een leerling van Anima. Zijn doel is om de titel van Master Shaper te behalen om vervolgens met zijn verloofde te kunnen trouwen. Ana, zijn verloofde, is namelijk de Supreme Shaper, en zoals de traditie het wil, mag ze enkel trouwen met iemand die de titel van Master Shaper heeft weten te behalen. Hij heeft eigenlijk niet echt interesse in deze kracht, aangezien hij het enkel om deze reden heeft geleerd. Toch zal hij helaas alles wat hij heeft geleerd in de praktijk moeten omzetten om zowel zijn verloofde als de wereld te redden. Otto begint uiteraard met vrij basics skills, maar gaande weg zal hij meer ervaring opdoen en steeds meer en betere skills leren, en dit terwijl hij steeds meer soorten guardians zal leren op te roepen. 

Guardians zijn de wezens die Otto kan oproepen om mee aan zijn zijde te laten strijden. Je begint de game met de mogelijkheid om een handje vol van deze guardians op te roepen. Gaande weg zal je steeds meer guardians kunnen oproepen waardoor je na een tijdje een erg sterk leger kan opbouwen. Natuurlijk ben je nog steeds niets met een sterk leger wanneer je op tactisch vlak er niets van bakt. Je zal dus tijdens alle gevechten zeer goed moeten nadenken over je acties. Doe je dit niet dan zul je al snel het onderspit delven. Je moet altijd rekening houden om de juiste soort guardian in te zetten in de juiste situatie. Want wanneer je een groot, sterk monster bevecht kan de kleinste fout fataal zijn, hou dus zeker je hoofd bij de zaak! Het is dan ook een must om de aanvalspatronen van je tegenstander te bestuderen en je snel hieraan aan te passen.

Je zal dus goed moeten opletten met wat je doet en welke units je welk bevel geeft, zeker tijdens een groot gevecht. Otto kan, na enige training, groepen van tot wel 100 guardians onder zijn hoede hebben. Wees dus zeker aandachtig tijdens een grootschalig gevecht, want een foutje is hier dan ook snel gebeurd.  De game is geoptimaliseerd om controllers te gebruiken. De ontwikkelaar spoort dan ook elke pc gamer aan om zeker met een controller te spelen indien beschikbaar.  Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om te spelen met muis en toetsenbord, al genoot een Xbox One controller toch van mijn voorkeur om deze game te besturen. Het lijkt ingewikkeld om zulke legers te besturen met enkel een controller, maar de ontwikkelaar heeft gelukkig een zeer handige en simpele besturing’s layout gekozen waardoor je snel tussen groepen units wisselt en je erg vlot bevelen kan geven.

Gaandeweg zal je ook meerdere soorten guardians leren te gebruiken. Aan het begin van de game zal je maar met twee soorten op pad kunnen gaan. Namelijk de Protectors en de Sentinels. De protectors kunnen vijanden stunnen om vervolgens met hun wapens zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Deze soort zijn in feite de standaard soldaten van je leger. De Sentinels zijn je ranged units en zullen de vijand aanvallen met pijl en boog, dus hou deze zeker op een afstandje en verplaats ze snel wanneer nodig, want ze kunnen zich niet goed verdedigen op korte afstand. Hou ze dan ook veilig met je Protectors.

Later in de game zal je nieuwe guardians unlocken zoals bijvoorbeeld de Keepers, deze soort kan Otto healen, zeer belangrijk dus om grote gevechten te overleven zonder kleerscheuren. In het totaal zal je over vijf verschillende soorten guardians beschikken. Leer deze zeker goed te gebruiken, zodat je deze allemaal nuttig kan inzetten tijdens een gevecht.

Zoals je al kan lezen ben ik alvast erg overtuigd van de gameplay die Masters of Anima weet te bieden. hetzelfde kan trouwens gezegd worden over de graphics van deze game. Masters of Anima heeft een zeer kleurrijke, cleane en scherpe art stijl. De gehele wereld oogt erg mooi en uitnodigend. Het is absoluut leuk om – ondanks de duistere setting – te vertoeven in deze cartoony wereld. Deze grafische stijl helpt overigens ook nog eens bij de gameplay, want alles is duidelijk en overzichtelijk waardoor je niet snel iets over het hoofd zal zien.

Conclusie

Op vlak van gameplay weet de game zeer goed te overtuigen. Masters of Anima is absoluut geen makkelijke game, maar dat maakt het dan ook alleen maar leuker wanneer je een moeilijk gevecht weet te overwinnen door de juiste strategische en tactische keuzes te maken. Fans van pikmin, overlord en strategie-games zullen hier absoluut erg veel plezier uit weten te halen.

Good

  • Mooie visuele stijl
  • Uitdagende combat

Bad

  • Wisselende moeilijkheidsgraad
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password