Master X Master

Master X Master
Master X Master
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:
Een Moba als een ander… of niet?

Voor deze reviewer twee weken geleden op vakantie vertrok kwam er op de redactie van gamebrain Master X Master aan. Aangezien ik de Moba gamer van dienst ben was het vanzelfsprekend dat ik deze game onder de kiezen ging nemen.

Menig Moba gamer onder ons weet dat de markt krioelt van de games, en het archetype blijft vrijwel bij ze allemaal hetzelfde. Games zoals League of Legends en Heroes of the Storm worden dan ook niet echt overtroffen in respectievelijk anciënniteit en vernieuwende ideeën.

Master X Master durft echter eens wat nieuws te proberen, dit met een combinatie tussen het ontzettend populaire Moba genre en spannende coöperatieve missies tegen hordes vijanden en bosses waar je slimme taktieken op zult moeten toepassen.

Een vliegende start

Wanneer je met MxM begint krijg je al meteen een groot verschil dan met meeste online moba games. Er is namelijk een cinematisch verhaal dat je wegwijs maakt met de game.

In de verre toekomst neemt onze technologische vooruitgang de overhand op aarde en wordt de mensheid gedwongen te vluchten op zoek naar betere oorden. Onderweg komen ze een buitenaards ras tegen dat ook op zoek is naar een nieuwe woonplaats en jullie besluiten samen terug te keren naar de aarde en de strijd aan te binden met de machines.

Op zich heeft dit verhaal op de competitieve modi in het spel weinig effect, maar het geeft aangename inkleuring voor de missies die je samen met je vrienden kunt uitvoeren.

De Masters

Als speler neem je commando over niet een, maar 2 masters. Deze kun je met een druk op de knop met mekaar uitwisselen, en ze delen geen health meter dus je kunt dit maar beter doen wanneer je in de problemen komt.

Met een keuze van 38 verschillende Masters met hun eigen vaardigheden, sterktes en zwakheden is er dus een ruime mogelijkheid om jezelf voor te bereiden op de meest uitdagende situaties.

Naast de Masters mag je ook zelf kiezen welke skills ze mee de strijd innemen, wat de vrijheid nog groter maakt.

Bij het beginnen van het spel krijg je maar 2 Masters, maar iedere week zijn een bepaald aantal masters gratis te spelen. De rest zijn met micro transactions te kopen of door veel te spelen met ingame cash.

Arena of Stage?!

Zoals ik eerder al heb aangegeven onderscheidt deze game zich van de rest door het aanbieden van 2 totaal verschillende manieren van spelen.

In Arena mode kun je een 3 tegen 3 teamgevecht doen zonder uitgebreid doel. Gewoon lekker knallen en zien wie wint. Ook kun je de alom bekende Dota mode spelen, met 5 tegen 5 in 3 banen, waar het doelwit is om de torens van de tegenstanders neer te schieten en uiteindelijk tot in hun basis te geraken.

Deze mode is vrij onopmerkelijk en toch slaagt MxM erin om je wakker te schudden doordat je over 2 personages de controle neemt. Wat toch wel voor wat vernieuwing en spanning zorgt in teamgevechten.

In Stage mode speel je dan weer het verhaal. Tot dusver is dit in weinige mate uitgewerkt, de verschillende levels voelden mij vrij onsamenhangend aan, maar dat is ook niet belangrijk. Wel belangrijk is dat het uitzinnig leuk is om samen met een vriend te proberen door de mini dungeon achtige levels je een weg te banen, waarna je het kunt opnemen tegen bazen die me deden terugdenken aan MMORPGs.

Conclusie

Master X Master is een game in een ontzettend populair genre. Dit betekent dat het heel moeilijk is om op te vallen. Met forse concurrentie doet deze game dan toch wel één ding heel goed, ze zijn namelijk niet bang om iets nieuws te proberen. Grafisch is MxM niets speciaals. Het ziet er heel gelikt uit maar ook niet opmerkelijk.

Ik ben dan ook ontzettend verbaasd hoeveel plezier ik ermee gehad heb en eigenlijk nog steeds heb, en dat zonder er een cent aan uit te geven!

Ben je een fan van het genre dan is dit spel zeker iets voor jou, maar zelfs voor instappers kan ik Master X Master van harte aanraden.

Good

  • Vernieuwend in zijn genre
  • Geen unlocks die nodig zijn om te winnen achter paywall
  • Goede mix tussen PVP en PVE

Bad

  • Grafisch niet uitzonderlijk
  • Verhaal mocht wat meer uitgewerkt zijn
  • Heftige concurrentie van grote spelers als League of Legends en Heroes of the Storm
7.5

Goed

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password