Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is alweer enkele jaren geleden dat we nog iets hebben gehoord van de Marvel Ultimate Alliance reeks. En hier zijn ze weer! En dit keer volledig exclusief op de Nintendo Switch. Heb ik voor deze game speciaal een Switch aangekocht? Reken maar van yes! Nu is de vraag natuurlijk of de derde telg in de reeks ook kan voldoen aan de verwachtingen van de fans. En dat zal ik hier volledig uit de doeken doen.

Avengers(ish) Assemble!

Als grote Marvel-fan was ik meteen geïnteresseerd toen deze game werd aangekondigd. Toen ik hoorde dat deze game enkel voor Nintendo Switch was, ging mijn wenkbrauw dan weer even naar boven. Maar ja, aangezien ik toch van plan was om mij deze console aan te schaffen, heb ik dat maar meteen gedaan. Om deze game zowel in handheld modus en op je TV te kunnen spelen is wel een mooie toevoeging aan de reeks. Eerst begon ik wat te testen in de handheld modus en dat ging best vlot. Later probeerde ik het eens op de TV en dat vond ik net iets aangenamer aangezien er best toch veel tegelijk gebeurt op je scherm. Dus besloot ik om de game verder te spelen op deze manier.

Het verhaal is gelijkaardig aan het verhaal dat we kennen van The Avengers in de Marvel Cinematic Universe. Onze helden gaan op zoek naar de zes Infinty Stones om te voorkomen dat Thanos en zijn handlangers van The Black Order ze te pakken krijgen en daar kattenkwaad mee zouden uithalen. Of ja, planeten vernielen is wel het iets zwaardere werk dan kattekwaad. Je weet wel, dagelijkse kost voor onze beruchte Titan, Thanos. Je begint het verhaal met de Guardians of The Galaxy die op zoek zijn naar de eerste steen. Eens je die hebt kunnen bemachtigen, kom je andere helden tegen die je daarbij trouwens telkens vrijspeelt. Ik ga ze hier niet allemaal uit de doeken doen maar, zoals iedereen wel had verwacht, zijn ook de Avengers van de partij.

Doorheen het verhaal kom je ook in verschillende gebieden terecht zoals de Avengers toren of Hell’s Kitchen, daar kan je ook de bijhorende helden vinden en vrijspelen. Elk gebied heeft zijn eigen grafische stijl en bijhorende muziek. Zo wordt je helemaal meegenomen in de juiste sfeer! Er zijn ook heel wat cut scenes in het verhaal die heel wat informatie geven. Elke keer als je een nieuwe hero tegenkomt, krijgt deze een kleine cut scene die het personage voorstelt. Het verhaal is op zich niet super lang maar heeft wel een replay value om meerdere dingen vrij te spelen als je de juiste helden hebt verzameld. Het coole hier is ook dat je de game volledig online kan spelen met vier verschillende vrienden. Zeker een aanrader!

Heroes and villains

In Marvel Ultimate Alliance 3 heb je een 40-tal speelbare personages. Juist ja, 40! Het grootste deel speel je dus vrij door gewoon het verhaal te spelen en andere door specifieke uitdagingen te voltooien. Als je nieuwe personages vrijspeelt tijdens het verhaal krijg je deze meteen voorgeschoteld om het level waarin je je bevind uit te spelen. Deze helden hebben een overeenstemmend level zodat je niet iedereen moet levelen vanaf level 1. Alle helden hebben ook bepaalde elementen in hun aanvallen die tegen specifieke vijanden handig kunnen zijn. Om een heel simpel voorbeeld te geven, heeft Thor bliksem aanvallen die meer schade kunnen doen tegen bepaalde vijanden. Tijdens een level kom je ook af en toe op een punt waar je je team kan veranderen. Je team bestaat uit vier helden die je zelf kiest. Kies je liever je favoriete helden in plaats van een tactisch team te maken, kan dat dus helemaal! Het enige nadeel hier is dat je eerst je helden moet levelen. alvorens je wat deftige schade kan uitdelen. Gelukkig bestaan hier bepaalde cubes voor om dit sneller te laten gaan. Deze cubes kan je doorheen heel het verhaal vinden in kisten en door vijanden en bazen te verslaan.

Zoals we gewoon zijn kan iedereen lichte en zware klappen uitdelen door middel van twee verschillende toetsen. Ook heeft iedereen zijn speciale vaardigheden die je kan gebruiken door je linker bumper in te duwen in combinatie met één van de vier overeenstemmende knoppen. Door hetzelfde te doen met de rechter bumper kan je je aanval combineren met één van je andere helden. Er is ook een super aanval die je kan doen als de cirkel die rond het portret van je personage volledig gevuld is. Deze vult zich automatisch als je klappen aan het uitdelen bent. Als deze van alle vier de helden is gevuld kan je deze alle vier tegelijk doen. Dat kan wel eens pijn doen! Dit gezegd zijnde kan dit best wat chaos creëren waardoor je soms niet meer weet waar je personage nu weer net stond. Dit kan natuurlijk soms wel wat verwarring en frustratie veroorzaken.

Stenen en isotopen

Na een tijdje krijg je ook de optie om je heroes te verbeteren. Dit door hun vaardigheden zelf te levelen zodat deze meer schade zullen uitdelen maar ook door bepaalde elementen aan je hero toe te voegen. Indien je je wat hebt verdiept in de wereld van Marvel zal de term ISO-8 je wel bekend voorkomen. Samen met de ISO-8 en zijn andere types kan je ook nog kristallen vinden die je hero zullen sterker maken. Zo kan je bijvoorbeeld meer levenspunten krijgen, meer schade uitdelen of meer klappen kunnen ontvangen. Niets baanbrekend maar wel een fijne toevoeging.

Na het verhaal te hebben gespeeld en je favoriete heroes op een goed level te hebben gekregen, kan je je ook nog wagen aan de Infinity Rift Challenges. Hier heb je meestal geen keuze met wie je gaat spelen (soms wel) en ga je een uitdagende challenge aan. Dit kan variëren van een stevige bossfight tot een reeks vijanden afranselen zonder zelf te bezwijken. Ik kan je wel garanderen dat een one-on-one gevecht met een baas niet altijd even simpel is, zeker niet als de opgegeven hero nog niet goed geleveld is. Het coole aan deze uitdagingen is dat je exclusieve items vrijspeelt, dit kan gaan van isotopen tot skins voor je helden. Als je een bepaalde rift volledig uitgespeeld hebt, speel je ook een bepaalde hero (of villain) vrij die dan weer speelbaar is in andere uitdagingen.

Conclusie

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order is een zeer fijne game waar je wel even zoet mee bent met de content die je in de game kan vinden. Er is ook al bevestigd dat er uitbreidingen aan zitten te komen. Die haal ik ook zeker binnen! Een gigantische rooster vol met je favoriete Marvel-helden die je kan upgraden naar wens tijdens een boeiend, maar gekend, verhaal. Ook de Infinity Rift Challenges zijn een leuke meerwaarde aan de game. Soms is de game iets te chaotisch waardoor het verwarrend kan worden en daardoor kan de camera ook niet goed meer volgen. 

Good

  • Veel keuze aan personages
  • Veel content
  • Volledig speelbaar in co-op

Bad

  • Soms té chaotisch
  • Camera kan niet altijd even goed volgen
8

Geweldig

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Lost Password