Mario Tennis Ultra Smash

Mario Tennis Ultra Smash
Mario Tennis Ultra Smash
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Wanneer Mario er niet op uit is om Princess Peach te redden, bouwt hij feestjes of doet hij aan sport. Deze keer had hij weer eens zin in tennis, waardoor we nu Mario Tennis Ultra Smash kunnen spelen op Wii U.

Op het vlak van tennis is Mario absoluut geen groentje. Hij heeft namelijk al eerder tennis uitstapjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Mario Super Tennis op de Gamecube, Mario Tennis Open op de 3DS, en al eerder op Nintendo 64 en zelfs nog op Gameboy Color. Dus ervaring heeft hij genoeg. Het verbaast mij dus ook des te meer dat Nintendo deze game van zo weinig inhoud heeft voorzien.

Zodra je het spel opstart, krijg je in het menu alle modes te zien. De eerste mode waarmee je aan de slag kan, is Mega Battle. In deze mode speel je tennis waarin je een mega mushroom kunt oprapen om zo een reus te worden, waarna je krachtiger kan slaan. Dit is meteen ook de grootste gimmick van deze game. Hoewel deze mode het grootste selectievakje krijgt in deze game -waardoor deze onmiddellijk in de kijker staat-, voelt het toch niet aan als de belangrijkste mode. Daarnaast heb je ook nog classic tennis. Deze mode is eigenlijk net hetzelfde, enkel heb je hier niet de beschikking tot de mega mushroom power-up.

Dan heb je ook nog de Mega Ball Rally modus. Hierin is het de bedoeling om een zo lang mogelijke rally te spelen. Je begint met een grote tennisbal en naarmate de rally langer duurt, zal deze kleiner worden om ervoor te zorgen dat het moeilijker wordt om de rally in stand te houden. Al deze modes hebben gemeen dat ze op de zelfde manier werken. Na elke match ga je namelijk weer naar het karakter select scherm. Je hebt dus niet de mogelijkheid om meerdere matches na elkaar te spelen zoals in een toernooi het geval zou zijn. Sterker: deze game kent geen enkele mogelijkheid om een toernooi of een cup te spelen. Terwijl dit toch in alle oudere Mario sport games inbegrepen zat. Dit is dus een gemiste kans van Nintendo om een uitgebreide tennisgame te maken. Hierdoor voelt de game ook aan als een quick cash-in, omdat ze nog een game met hun mascottes nodig hadden voor de kerstperiode van dit jaar.

Gelukkig heb je nog wel de Knockout Challenge. In deze mode is het de bedoeling om zoveel mogelijk tegenstanders te verslaan in een reeks van tiebreaks. Om uiteindelijk bij Mega Bowser terecht te komen. Hoewel je net iets langer met deze mode zult bezig blijven, is het absoluut niet te vergelijken met een cup of een goed toernooi, waardoor ook deze mode –die aanvoelt als de main single player-mode– nogal karig aanvoelt. Gelukkig zijn wel alle spelmodes (behalve de Knockout Challenge) speelbaar in zowel single player-mode als offline multiplayer-mode. En dit zowel in singles als in doubles.

Naast al hetgene in de offline modus heb je natuurlijk ook een online mode in deze game. Helaas is ook deze niet enorm uitgebreid. Je kan hier kiezen om ranked of unranked matches te spelen tegen willekeurige spelers. Ook hier heeft Nintendo een steek laten vallen, want het is absoluut niet mogelijk om deze game tegen vrienden online te spelen. Je kan namelijk enkel random tegenstanders tegenkomen. Een gemiste kans dus!

Begrijp me echter niet verkeerd, de game is enorm leuk om te spelen, want de gameplay zit zeker goed in deze titel. Het speelt erg vlot en nergens voelt de besturing stroef aan. Hierdoor kan zowel de beginneling als de meer ervaren gamer meteen aan de slag met Mario Tennis Ultra Smash. Nieuw in deze game is de Ultra Smash move die bijna niet terug te slaan is, en hierdoor de meest krachtige move van deze game is. Helaas is dit wel de enige vernieuwing die deze game heeft. Hoewel de gameplay zeker in orde is, kan deze de game toch niet redden vanwege de zeer geringe inhoud die je tot je beschikking hebt. Ook is er Amiibo support in deze game, maar dat stelt amper iets voor. Je kan deze enkel gebruiken in de Knockout Challenge, waarin je deze kan trainen om beter te worden. En in online doubles, waarin de Amiibo dan als jou partner speelt. Hier had men ongetwijfeld meer mee kunnen doen.

Audiovisueel valt er niet veel op te merken aan deze game. Alles oogt erg mooi, de game draait vlot aan 60 frames per seconde, en ook de geluiden zijn weer uitstekend zoals we gewend zijn van Nintendo. Helaas is er wel niet erg veel afwisseling, aangezien je altijd in hetzelfde stadium speelt, waarin enkel andere ondergronden in beschikbaar zijn. Ook dit had men leuker kunnen maken met meer beschikbare stadiums in de typische Mario werelden, het had een welkome afwisseling van omgeving kunnen zijn.

Conclusie: 

Mario Tennis Ultra Smash is een game die geteisterd wordt door een gebrek aan inspiratie en inhoud. Hierdoor blijft de game niet boeien ondanks de gameplay die erg goed is, zoals we van Nintendo gewend zijn. Helaas is dat niet genoeg om deze game te redden. Ook is het een gemiste kans dat je niet tegen vrienden online kan spelen.

Good

  • Sterke gameplay

Bad

  • Beperkte inhoud
  • Geen cups of toernooi beschikbaar
  • Niet mogelijk om online tegen vrienden te spelen
6

Aardig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password