Made in Asia: Internetsterren, Aziatische cultuur en shops

Het popcultuurevent Made in Asia luidt op 1-2-3 maart in Brussels Expo opnieuw de gong voor al wie droomt van Japan, Korea of een ander Aziatisch land in hun achtertuin. Al meer dan 15 jaar staan daar niet alleen de culturele specialiteiten en delicatessen van Oost-Azië centraal, maar ook Japanse animatie, Koreaanse popmuziek, internetfenomenen en vijf paleizen vol meet & greets, activiteiten en shows.

Diversiteit is het sleutelwoord in 2024. De culturele Little Asia– en Korean Alley-zones en tentoonstellingen van The Legend of Zelda staan harmonieus naast honderden geeky booths, bordspelverkopers en gaming-bedrijven, zes grote manga-uitgeverijen en ettelijke signeertafels met stemacteurs, cosplay-sterren, YouTubers, Tiktokkers en streamers die gratis handtekeningen komen uitdelen.

Onder die historische manga-uitgeverijen vind je kleppers als Ototo, Kana, Mahô, NaBan, Issekinicho en Shiba Edition, die officieel wereldbestsellers als Naruto aan de man brengen. Van die serie zijn er wereldwijd meer dan 220 miljoen exemplaren verkocht.

Op de gastenlijst spotten we de Japanse animator Araki Tetsurō – de man achter onder meer Attack on Titan en Death Note – die speciaal afreist om gratis exclusieve handtekeningen en schetsen uit te delen aan zijn Europese fans. En Franstalig stemactrice Brigitte Lecordier, de dub-stem van Son Goku in de populaire Japanse animatieserie Dragon Ball. Maar ook cosplay-experte Nikita, die net zoals de duizenden andere verklede fans op indrukwekkende wijze in de huid kruipt van fictieve personages.

Ook opvallend is het grote aantal meet & greets met bekende Franstalige YouTubers, TikTokkers en streamers, zoals Mademoiselle Soso, Zoey Vidéos, Á Regarder Après Minuit, Tokyo No Jo en iamblacko, die maar wat graag met hun fans op de foto gaan of hen handtekeningen aanbieden.

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password