Mad Max

Mad Max is weer helemaal terug! Na de blockbuster film Mad Max Fury Road, (die ik iedereen kan aanraden om zeker eens te kijken) is er nu en game die draait rond de Mad Max franchise. Net zoals in de films is ook in deze game de wereld naar de klote, en moet je zien te overleven in het  post apocalyptische Australië. 

Mad Max begint met Max die benzine gaat stelen bij Scabros Scrotus, die de zoon is van Immortan Joe uit Mad Max Fury Road. Hij word ontdekt waarna Scabros Scrotus, hem na een wilde achtervolging kan onderscheppen. Mad Max wordt hierbij berooft van al zijn bezittingen, inclusief zijn iconische V8 Interceptor. Waarna hij vervolgens voor dood word achtergelaten. Chumbucket vindt Max in de woestijn, die in hem een heilige verschijning ziet, en dan ook alles eraan zal doen om Max verder te helpen. Samen beslissen ze om een nieuwe wagen te maken, de Magnum Opus, want Max is tenslotte zijn vertrouwde bolide kwijt, gelukkig voor Max is Chumbucket een zeer begaafde automonteur. Hun doel is om van de Magnus Opus een V8 monster te maken dat net zo sterk is, of zelfs beter dan Max zijn oude vertrouwde Interceptor. Het verhaal draait dus ook voornamelijk rond de Magnus Opus, en om wraak te kunnen nemen op Scabros Scrotus. Mad Max staat los van de films, al zitten er wel meerdere verwijzingen in naar Fury road en de andere films uit deze iconische reeks.

Chumbucket bezit het chassis van de Magnum Opus, een wagen die hij verafgoodt. Hij ziet in Max de perfecte bestuurder voor zijn Heilige Magnum Opus. Samen met Chumbucket zal Max dan ook op pad moeten gaan om deze te upgraden. Dit doen ze door overal in de wereld schroot te verzamelen. Dit schoot kan je gebruiken om zowel de Magnum Opus als Max te upgraden. je kan Max op deze manier nieuwe skills aanleren, maar ook betere armor geven. Al zal je de meeste upgrades natuurlijk aan zijn nieuwe wagen gaan uitvoeren. Deze is namelijk volledig naar wens aan te passen. Zo zul je in één van de eerste missies een body voor je wagen moeten vinden, wanneer je zover bent in de missie kan je zelf kiezen welke body jij wilt hebben voor je Magnus Opus. Dit betekend dus meteen ook dat jijzelf bepaald hoe je wagen eruit zal zien. Nadien kan je in de wereld nog andere body’s vinden, waardoor jij zo vaak je maar wilt je wagen van uiterlijk kan veranderen.

Wanneer jij je car-body hebt gekozen kan je andere upgrades aan je auto geven, zoals bijvoorbeeld armor. Hierbij moet je wel opletten, want alles dat jij aanpast aan je wagen heeft een invloed op zijn stats. Want als jij bijvoorbeeld betere armor installeert, – die dan weer veel meer weegt – zal je wagen trager zijn en slechtere handling hebben vanwege het gewicht hiervan. Hierdoor zul je altijd moeten afwegen hoe jij nu net je wagen wilt hebben. Wil je hem snel en wendbaar? Dan zul je toch minder armor moeten installeren. Heb je dan weer liever een wagen die zo sterk is als een tank? Dan zul je snelheid en wendbaarheid moeten opgeven.

Natuurlijk kan je veel meer installeren op je Magnum Opus, want je moet natuurlijk ook wapens op je wagen plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld Pinnen op je wagen zetten zodat je vijanden niet zo makkelijk op je auto kunnen springen om jou aan te vallen. Een andere handige optie is dat je pinnen aan je velgen bevestigen, hierdoor kan je langst vijandelijke wagens schuren om ze zo te beschadigen tijdens een gevecht. Verder heb je ook nog een harpoen waarmee je vijandelijke torens kan omvertrekken, of op een creatieve manier een sniper uitschakelen, door niet de toren omver te trekken maar hem eruit te sleuren via de harpoen. Je kan er ook de deuren van andere auto’s afrukken om zo makkelijk de bestuurder aan te vallen. (of ook met de harpoen eruit te trekken) Tenslotte  beschik je ook nog over een eigen sniper-geweer in je wagen. Al heeft deze wel erg veel last van auto aim. Zo probeerden wij om vanop grote afstand een headschot te scoren, maar de game verplaatste de aim cursor steeds weer naar het lichaam van je slachtoffer waardoor het onmogelijk werd om een headschot te scoren. Tenslotte beschik je ook nog over de “Thunderpoon”. Met deze laatste schiet je met je harpoen een explosief af, handig wanneer de rest niet blijkt te werken. Wel miste ik ene handrem aan de wagen, door het gebrek hieraan kan je niet snel even een 180 doen. Dit had toch wel handig geweest, want nu moet je steeds grote bochten maken om om te keren waardoor de vijand je zo af en toe wel eens te grazen kan nemen. Hierdoor valt het wel eens voor dat gevechten net iets langer duren dan nodig zou zijn wanneer je wel over een handrem zou beschikken.

Max zal natuurlijk niet alles vanuit zijn wagen kunnen doen, maar gelukkig kan hij ook te voet zijn mannetje staan. Zo kan hij erg rake klappen uitdelen dankzij het gevechtssysteem dat geïnspireerd is door de Batman Arkham games. Je kan net als in batman slaan en counteren, wanneer je kan counteren komt er een promt boven de vijand staan, waarna als jij het goed timed zijn aanval kan counteren. Wanneer je goed oplet kan je dos ongehavend uit een gevecht komen. Wanneer je toch schade oploopt dan zal je max moeten healen, want hij is natuurlijk niet onoverwinnelijk. Dit kan je doen door water te drinken of voedsel te eten. Let wel op want water en voedsel zijn schaars, gelukkig heb je wel een flesje bij dat je kan vullen, maar zodra dit leeg is raad ik je toch aan om water te gaan zoeken zodat je Max kan healen. Gelukkig kan je in vijandelijke kampen soms water en voedsel vinden. Met wat geluk vind je hondenvoer of maden om op te eten, zodat jij weer met volledige gezondheid kan rondlopen zonder schrik te moeten hebben dat je bij een encounter zal sterven. Een minpunt is echter wel dat de camera niet altijd goed meewerkt, soms krijg je plots een slag langs vanachter door een vijand die je niet kon zien doordat het standpunt van de camera even niet goed stond.

Net zoals water is ook benzine schaars, want je zult het goedje nodig hebben om te zorgen dat je wagen genoeg brandstof heeft, of om af en toe iets op te blazen om verder te kunnen. Gelukkig bezitten de meeste vijandelijke kampen over een vooraadje benzine. Al kan je ook friendly strongholds upgraden, waarna je altijd een volle tank hebt wanneer je deze bezoekt, en ook een volle fles water. Dus je hebt er baad bij om niet enkel Max en de Magnum Opus te upgraden, maar ook de strongholds.

Wat ook nog even vermeld dient te worden is dat Deze game volledig losstaat van de Mad Max films, buiten wat referenties naar de films, staat het verhaal volledig los van de films. Dus het is absoluut niet nodig deze gezien te hebben, al raad ik het wel iedereen aan want voegt het natuurlijk wel veel toe aan de ervaring vanwege de referenties naar de film franchise. Ook erg geslaagd is dat de sfeer in deze game erg goed overeenkomt met de sfeer van de films.

Conclusie:

Mad Max kent een geweldige setting die de sfeer van de films perfect overbrengt naar deze game. Het is erg vermakelijk om door de enorme zandvlaktes te rijden en te strijden met Max en zijn Magnus Opus in deze post-apocalyptische wereld. Ook al kent de game enkele tekortkomingen, je zal jezelf zonder problemen uren kunnen vermaken met deze game.

Good

  • Grote open wereld
  • Upgrade systeem
  • Car combat
  • Sfeer van de films perfect overgebracht naar deze game

Bad

  • De camera werkt niet altijd mee
  • Geen handrem
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password