Luigi’s Mansion 3 DLC

Luigi’s Mansion 3 DLC
Luigi’s Mansion 3 DLC
Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Dat ik een grote fan ben van Luigi’s Mansion 3 ga ik zeker niet ontkennen en dat zal mijn review ook wel beamen. Wat ik altijd jammer vind bij games met een verhaalmodus, is dat games op een bepaald moment aan hun einde komen. Gelukkig is er voor veel games een uitbreiding in de vorm van DLC. Nintendo gaf mij de seizoenspas en zo dus ook een reden om opnieuw in de game te duiken. Eens kijken wat de DLC toevoegt!

Who you gonna call?

Er zijn 2 DLC-pakketten aangekondigd geweest, waarvan de eerste momenteel beschikbaar is. De eerste DLC was bedoeld om te verschijnen eind april, maar is vervroegd vrij gegeven. De tweede DLC kan je in juli downloaden. Je kan de seizoenspas alvast kopen voor 9,99€ en zo de vervroegde eerste DLC al onmiddellijk downloaden. Bovendien krijg je er als aankoop bonus ook de zaklamp type-P bij. Deze is bruikbaar in zowel de verhaalstand als in de “ScareScraper” (TumultToren). Wat het doet? Het zorgt er voor dat je lamp de schattige Polterpup weergeeft op de muren wanneer je met je lamp er op schijnt! Voel je meer op je gemak dus tijdens je avontuur in het spook hotel en laat die spoken maar zien dat Luigi niet de eeuwige underdog is!

DLC-pack 1: ScareScraper and Luigi vs Gooigi madness in ScreamPark

Wat voegt deze DLC dus juist toe? Eigenlijk niet zo heel erg veel op het eerste zicht. Voor de ScareScraper, de voornamelijk online multiplayer modus, krijg je enkele extra kostuums voor Luigi om te dragen. Zo heb je mummi Luigi, ridder Luigi en groovy Luigi ter beschikking. Krijg je dan ook speciale power-ups? Wel, nee… Maar wacht! De kostuums hebben gelukkig een extra toevoeging. Wanneer iemand een speciaal kostuum aan heeft van Luigi zullen de etages in de ScareScraper mogelijks in hetzelfde thema zijn als een van de outfits. Ook de spoken doen mee en hebben een ander uiterlijk! Zo krijg je nu kasteelkamers, kamers in disco thema of het oude Egypte. Deze procedureel opgebouwde levels kan je ook lokaal in co-op stand spelen als je geen Nintendo Online abonnement hebt.

Daarnaast voegt deze DLC ook 3 nieuwe minigames toe in de “ScreamPark” spelstand. De drie nieuwe games zijn de volgende:

  • Tricky Ghost Hunt: Je moet samenwerken met je team om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit doe je door spoken op te zuigen natuurlijk. Maar je moet wel oppassen voor elektrisch geladen tegels op de vloer. Als je deze raakt, zal je punten verliezen.
  • DodgeBrawl: Wat dacht je van ouderwets potje dodgeball? Nee? Stem je dan wel in als we onze Poltergust gebruiken om ballen, bommen, meloenen enzovoorts op te zuigen en af te vuren in plaats van de standaard bal? Ik dacht het wel! Zorg er voor dat jouw team op als laatste overeind blijft staan om te winnen.
  • River Bank: De leukste uit de drie nieuwe games naar mijn mening! Blaas je rubberen beest op en grijp zoveel mogelijk munten. Let op dat je niet achter een boom blijft hangen want als je over de rand gaat verlies je je munten. Ook blijf je best uit de buurt van bommen. Sturen doe je met je Poltergust, duur te zuigen of te blazen. Het is toegestaan, en aangeraden, om je tegenstanders te dwarsbomen door ze juist richting de obstakels te duwen.

Al deze games zijn enkel lokaal speelbaar door maximum 8 spelers op 1 Nintendo Switch. Helaas heb ik enkel eventjes de oefenversie kunnen spelen alleen, want momenteel mogen we helaas niet gezellig samen komen. Veiligheid boven alles!

Conclusie

Op zich lijkt de DLC weinig nieuws met zich mee te brengen. Toch voegen de kostuums wel wat leuke extra’s toe in de ScareScraper spelstand waardoor je nu nieuwe soorten verdiepingen krijgt inclusief spoken die zich mee verkleden in het zelfde thema. Hierdoor kan je weer heel wat extra uren spelen in de random verdiepingen met mensen online, als je een Nintendo Online abonnement hebt, of gewoon lokaal. Daarnaast krijg je ook 3 nieuwe minigames om lokaal met je vrienden of familie te spelen.

Koop je de seizoenspas, dan kan je je in juli verwachten aan meer van hetzelfde. Er komen dan nog 3 nieuwe kostuums en 3 nieuwe minigames je richting uit voor nog meer Luigi’s Mansion 3 plezier. Ik had echter toch wel graag een extra verdieping en wat meer verhaal gezien voor de storymode, aangezien daar voor mij de grootste fun-factor zat.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password