Logitech kondigt G Cloud handheld voor cloudgaming aan

Logitech heeft officieel de Logitech G Cloud aangekondigd, deze  is compatibel met Xbox Cloud Gaming van Microsoft. Dat betekent dat je Halo Infinite, Grounded, Sea of Thieves en Forza Horizon 5 onderweg kunt spelen via streaming op het apparaat. Het ondersteunt ook Nvidia GeForce Now.

Het apparaat heeft “precisie” bediening, een 1080p scherm, en batterijduur die door Logitech als “verbazingwekkend” wordt omschreven. Meer specifiek zal het ongeveer 12 uur werken op een lading, aldus Logitech.

De Logitech G Cloud is ontwikkeld in samenwerking met Logitech en Tencent. Zoals gezegd ondersteunt het Xbox Cloud Gaming en Nvidia GeForce Now. Daarnaast kunnen gebruikers games streamen vanaf een Xbox-console of de Xbox-app. Games kunnen ook worden gestreamd naar het apparaat vanaf de Valve’s Steam Link, terwijl remote play apps, video streaming apps en andere apps kunnen worden gedownload uit de Google Play Store.

Logitech zegt dat de Logitech G Cloud, net als alle Logitech G-producten, “koolstofneutraal” is. Bovendien is de verpakking gemaakt van bossen die zijn gecertificeerd door FSC en andere “gecontroleerde bronnen”.

Logitech G Cloud officiële beschrijving:

  • Comfortabel spelen de hele dag – Met een 12 + uur levensduur van de batterij en het gewicht van slechts 463g, kunnen spelers genieten van uitgebreide gamesessies.
  • Full HD – De grote 7-inch full 1080p HD touchscreen beschikt over een 60Hz refresh rate en een full-screen 16:9 gaming ervaring die uniek is voor handhelds.
  • Precieze gamecontroles – Prestaties en feedback doen niet onder voor de beste controllers met haptics, gyroscoop en aanpasbare bedieningselementen.
  • Duurzaamheid – Alle Logitech G-producten zijn gecertificeerd koolstofneutraal, wat betekent dat de koolstofimpact van het product tot nul is gereduceerd dankzij Logitechs investeringen in koolstofcompensatie- en verwijderingsprojecten. De verpakking van dit product is ook gemaakt van papier uit FSC-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password