Logitech G kondigt Adaptive Gaming Kit aan

Logitech G,  introduceerde vandaag de Logitech G Adaptive Gaming Kit, een verzameling knoppen en triggers die ontworpen zijn voor gamers met een beperkte mobiliteit.

De Logitech G Adaptive Gaming Kit is een aanvulling op de Xbox Adaptive Controller en stelt gamers in staat om te gamen op de manier die het meest geschikt is voor hen, door middel van een set besturingselementen die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd voor een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden. De kit biedt een groot assortiment aan knoppen en triggers die met eersteklas componenten voor verbeterde prestaties en duurzaamheid zorgen. De kit is vervaardigd volgens de hoogste standaarden, op een prijsniveau dat veel toegankelijker is dan wat er vandaag de dag op de markt beschikbaar is.

“De Logitech G Adaptive Gaming Kit is ontworpen om de perfecte metgezel te zijn voor de Xbox Adaptive Controller, en geeft gamers voor een betaalbare prijs de vereiste tools die ze nodig hebben”, aldus Ujesh Desai, Vice President en General Manager van Logitech Gaming. “Het ondersteunt ook onze toewijding aan inclusiviteit en diversiteit in gaming, omdat we fundamenteel geloven dat het leven leuker is als je speelt, en dat iedereen in staat moet zijn om het plezier van het spelen te ervaren.”

Logitech G werkte samen met het Microsoft Inclusive Tech Lab en toonaangevende toegankelijkheidsgroepen, waaronder The AbleGamers Charity en SpecialEffect, om de Logitech G Adaptive Gaming Kit zo te ontwikkelen dat deze voldoet aan de behoeften van de gemeenschap.

“De Xbox Adaptive Controller heeft gaming wereldwijd mogelijk gemaakt voor mensen met een beperking”, zegt Jenny Lay-Flurrie, Chief Accessibility Officer bij Microsoft.“Met de toevoeging van Logitech G’s Adaptive Gaming Kit kan deze impact nog verder vergroot worden. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om door de lens van beperkingen te kijken, en om de grenzen te verleggen van hoe technologie ingezet kan worden om inclusiviteit te bevorderen.”

“Het doel van AbleGamers is om een manier te vinden voor mensen met verschillende vaardigheden om games te spelen”, zegt Steve Spohn, operationeel directeur bij AbleGamers. “De behoeften van iedereen zijn verschillend, en de Logitech G Adaptive Gaming Kit biedt een breed scala aan configuratiemogelijkheden om het gamen voor iedereen mogelijk te maken. We waarderen de mogelijkheid om nauw samen te werken met Logitech G bij het ontwerp van deze kit en we kijken ernaar uit om onze samenwerking in de toekomst voort te zetten.” 

De Logitech G Adaptive Gaming Kit bevat drie kleine knoppen en drie grote knoppen met mechanische schakelaars van de hoogste kwaliteit. De set bevat ook vier lichte aanraaktoetsen, twee variabele triggers, configureerbare speelmatten met een klittenbandsysteem, aangepaste labels en klittenband.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password