Live-action Halo tv-serie verliest regisseur

De live-action Halo tv-serie van betaalzender Showtime is zijn regisseur kwijt. Dat was aanvankelijk Rupert Wyatt, bekend van Rise of the Planet of the Apes uit 2011. Een vernieuwd productieschema voor de serie botst met de agenda van Wyatt, waardoor die dus geen regisseur meer kan zijn. Een vervanger is nog niet bekend.

Veel is nog niet bekend over de tv-serie, maar uiteraard zal de serie focussen op het 26-eeuwse conflict tussen de mensheid en het buitenaardse ras van The Covenant. Daarbij worden persoonlijke verhalen samengebracht met sci-fi actie en avontuur. Ook is bekend dat Master Chief een hoofdrol zal spelen.

De serie zou 10 episodes tellen en de productie ervan zou aanvankelijk begin 2019 beginnen, maar inmiddels wordt eerder over de zomer van 2019 gesproken. Kyle Killen (Lone Star, Awake) is naast executive producer ook schrijver en showrunner. Steven Spielberg, die mee het team achter de serie zou hebben samengesteld, is een van de executive producers. In de loop van 2020 zou men de serie willen uitzenden.

Op het vlak van character development zou de serie erg diepgaand zijn, hetgeen een bewuste keuze is omdat men niet alleen maar grote sci-fi actie wil, aangezien de Halo reeks dat sowieso al bevat. In de serie wil men dus méér tonen en laten zien wat zich onder het armor van de Spartans bevindt.

Showtime is zoals gezegd een betaalzender. Bekende series ervan zijn onder meer Dexter, Californication, The Borgias, Homaland, The L World, Stargate SG-1 en The Tudors.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password