Lancering van het eerste officiële TEKKEN 7-kampioenschap in de Benelux

Met meer dan 53 miljoen wereldwijd verkochte exemplaren, waarvan 9 miljoen voor TEKKEN 7, blijft deze saga van Bandai Namco (die meerdere generaties overspant) spelers engageren. Dit jaar kan men de reeks zelfs terugvinden op Netflix dankzij de serie Tekken: Bloodline.

Om hen te bedanken organiseert Bandai Namco Entertainment France & Benelux, in samenwerking met Gaming Corp – gekend om hun kennis bij het organiseren van evenementen rond TEKKEN –   dit jaar een eerste officieel regionaal toernooi in de Benelux. Dit nationale project laat spelers toe om hun talenten tentoon te stellen en zich in te schrijven in het kader van de European TEKKEN Cup. Daarbovenop is er een Cash Prize van 2 000 € en zullen beide finalisten naar de Europese finales doorstoten.

Het TEKKEN BENELUX CHAMPIONSHIP vindt plaats vanaf 24 juli tot de maand december 2022 in de volledige Benelux-regio. Meerdere evenementen laten deelnemers toe punten voor het nationale klassement te verdienen, alsook de door te stoten naar de grote finale (waar meer info nog rond volgt).

Elke speler die wenst deel te nemen aan het kampioenschap, kan zich inschrijven via Start.gg en zich registreren voor het evenement waar hij of zij zich aan wil wagen.

Op 24 juli wordt het startschot in Brussel gegeven tijdens de Brussels Challenge, hét evenement voor videogame-amateurs en Versus Fighting-fans!

Het TEKKEN BENELUX CHAMPIONSHIP maakt onderdeel uit van de EUROPEAN TEKKEN CUP om lokale community’s in Europa te ondersteunen. Dit nieuwe toernooi wordt onderverdeeld in twee fases en loopt vanaf deze zomer tot de herfst met meerdere nationale kampioenschappen in volgende regio’s: Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nordics, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De European TEKKEN Cup-finale plaatst de 8 nationale kampioenen tegenover de 8 finalisten begin 2023 in Lyon, Frankrijk, met een prijzenpot van 25 000 € en de kans om de beste Europese TEKKEN 7-speler te worden.

Meer info over het TEKKEN BENELUX CHAMPIONSHIP : https://bnent.eu/TBC
Meer info over GamingCorp : Twitter
Meer info over de EUROPEAN TEKKEN CUP :  www.tekkencup.eu

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password