Koppel moet Nintendo 12 miljoen dollar betalen wegens ROM sites

Nintendo heeft de rechtszaak gewonnen die het enkele maanden geleden begonnen was tegen de uitbaters van twee grote emulator en ROM websites. Het ging om LoveROMs en LoveRETRO, die concreet geviseerd werden omwille van hun bereik. LoveROMs bijvoorbeeld ontving elke maand 17 miljoen bezoekers. Door het illegaal aanbieden van games die aan Nintendo toebehoren maakten deze websites bovendien ook stevige winst via advertenties.

Nintendo heeft de zaak nu dus gewonnen. De eis was 150.000 dollar per Nintendo game die via de sites aangeboden werd. Daarnaast wilde men ook tot 2 miljoen dollar voor elke inbreuk op een handelsmerk. In totaal moeten de uitbaters van de website, een koppel genaamd Jacob en Cristian Mathias, Nintendo 12,23 miljoen dollar betalen. Of dat bedrag ook echt betaald zal worden valt echter nog af te wachten. Vaak wordt buiten de rechtbank om immers nog een minnelijke schikking getroffen.

De twee websites in kwestie zijn sinds de rechtszaak alleszins offline gehaald en zullen vermoedelijk niet meer opnieuw online komen. Wie er nu naartoe surft, krijgt een schuldbekentenis en verontschuldigingen aan het adres van Nintendo te zien.

Sowieso haalt Nintendo hier een grote slag mee thuis. Sinds de rechtszaak zijn ook verschillende andere ROM sites offline gehaald of hebben ze alleszins de Nintendo games uit hun aanbod verwijderd.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password