Killing Floor 2

Killing Floor 2
Killing Floor 2

Killing Floor 2, ontwikkeld en uitgegeven door Tripwire Interactive, is een co-op first person shooter die speelbaar is op de Ps4 en Pc. Deze is het vervolg op de eerste game die gelanceerd werd in 2009. De game is een ware must voor de absolute zombie liefhebber. Wie echter een diep verhaal zoekt is bij Killing Floor 2 aan het verkeerde schijfje, wel kan je je verwachten aan een resum van vinnige, wreedaardige en moordende zombies die jou te lijf gaan. Je zal bij deze maar al te graag uren aan een stuk zombies met allerlei verschillende wapens afslachten en samen met vrienden je begeven in een overvloed van Zeds die jou en hen het leven zuur maken en waar je ongetwijfeld heel wat fun aan zal beleven!

Het verhaal: Chaos en bloed, véél bloed…

Een diep verhaal bevat Killing Floor 2 niet. Het gaat er hem over dat Horzine Biotech proeven onderneemt met chemische wapens, dit loopt faliekant af en er ontstaan zombies (Zeds genaamd) die een echte bedreiging vormen voor de wereld met name Europa. Wanneer je een Zed tegen het lijf loopt heb je maar beter een wapen bij de hand, want deze verscheuren en vermoorden iedereen in hun omgeving, en dit op een toch wel zeer bloederige wijze. Het is belangrijk dat er een einde komt aan deze agressieve en smerige wezens. Jij als speler moet daarvoor zorgen. Je krijgt een aantal waves te verwerken en na een bepaald aantal hiervan krijg je een bossfight. Er zijn twee eindbazen namelijk Dr.Hans Volter en The Patriach.

De Gameplay: Don’t fear the weapons!

Wat de gameplay betreft krijgen we wel wat meer inhoud. Je start met een basis pistool maar krijgt al snel verschillende wapens bij (Gunslinger, firebug, lawn-mower blade, (een koevoet-achtig ding), sloophamer met explosief effect, kettingzaag die messen spuwt, kruisboog, railgun en Winchester). Je krijgt de kans om je wapens, en je personages ook trouwens, te personaliseren en dit mede door bepaalde skins en items die je vrijspeelt doorheen de gameplay. Wat de personages betreft krijg je een relatief uitgebreide keuze. Zo heb je bijvoorbeeld een schotse predikant , een typisch Brit, een RockChick, een dj, een punker en een soldaat.

Je kan kiezen uit zeven klassen: Support Specialist, Fied Medic, Commando, Sharpshooter, Berserker, Firebug en Demolition. Met als extra SWAT, Gunslinger en Survivalist. Als Gunslinger is het de bedoeling om met een pistool zoveel mogelijk headshots te scoren. Als SWAT definieer jezelf door kogelvrije kleding en machinegeweren. Met survivalist kan je door de combinatie van perks uit andere klassen te combineren zelf een hybride klasse maken. Bij het doden van de Zeds, krijg je uiteraard XP en ook Dosh, een betalingsmiddel die je kan spenderen aan nieuwe wapens en dergelijke. Wanneer je vindt dat je Dosh teveel bezit kan je die ook delen met andere spelers.

Wat ook nieuw is bij dit tweede deel van Killing Floor is het perk systeem. Wanneer je met een wapen binnen een bepaald klasse Zeds dood, krijg je ervaringspunten. En elke klasse heeft evenveel XP nodig om om tot een volgend level te komen. Door waves en bossfights kan je iedere keer een perk fortificeren. Dit kan elke vijf levels (tot aan level 25).

De multiplayer: Keep calm and finish the fight

Er zijn twee modes beschikbaar, de wave-based modus en versus survival modus, bij deze laatste kunnen spelers zichzelf transformeren tot Zeds. Hierbij krijg je twee teams met elk een maximum van zes spelers. De multiplayer is een beetje hetzelfde of de singleplayer, alleen werk je nu in team verband. Zeer handig is wanneer je een healer bij je hebt, want elke wave komen er meer en meer Zeds op je afgestormt en vrees vooral de Fleshpoint Zed, deze heeft namelijk messen die dienen als armen. Want wanneer je sterft dien je te wachten om terug mee te doen tot in een volgende wave. Een degelijke samenwerking is in de multiplayer wel een absolute vereiste.

Audioviseel: kan er best mee door

Grafisch gezien is de deze game helemaal niet lelijk, maar ook niet bloedmooi… De mappen zijn groots en de omgevingen gevarieerd. Men hanteert nog altijd de Unreal Engine 3 en dat is er bij momenten aan te merken. De belichting wordt minimaal benut waardoor een duister sfeertje gecreëerd wordt. Al moet ik hier wel bij vermelden dat deze Killing Floor iets vinniger, uitvoeriger en picturaler is dan zijn voorganger. De muziek is een beetje death metal- achtig en past eigenlijk wel perfect bij deze game. Ook over de voice-acting valt niet echt te klagen, maar is geen hoogstandje, wel leuk is dat er hier en daar een franse touch bij te pas komt.


Conclusie: Een typische zombie game, eentje voor de liefhebber

Killing Floor 2 is een expansieve game die menig zombie liefhebber zal doen smullen! Wie echter op zoek is naar een game met veel diepgang en een deftige singleplayer haalt deze beter niet in huis. De game is chaotisch en druk maar op één of andere manier toch amusant en vermakelijk. Het genre is wel apart en niet voor iedereen weggelegd. Er is een bepaalde moeilijkheidsgraad in de game verwerkt en dat is maar goed ook anders zou deze vlug saai overkomen. Vooral voor wie houdt van ultieme zombie multiplayers is deze game echt een aanrader. De omgevingen zijn interessant en de volledige sfeer op zich is best wel goed in elkaar gestoken. Een minpuntje is dat men best wel wat meer innovatie had mogen toevoegen en het spelen soms wat log aanvoelt. Maar al bij al valt dit allemaal best wel mee! Ik ben er alvast relatief tevreden mee!

Good

  • Een must have voor de zombie liefhebber
  • Expansieve game
  • Leuke multiplayer

Bad

  • Zwak verhaal
  • Gameplay voelt soms log aan
  • Mocht meer innoverend zijn
7.5

Goed

*D4RK Ink Ang3l* Bezield door de geur van inkt... Vindt schrijven en gamen héérlijk! Vooral shooters, Rpg's en mmo's spreken haar aan. Is kunstzinnig en creatief ingesteld, andere hobby's zijn criminologie, tekenen en gitaar spelen. Heeft communicatiebeheer pers & voorlichting gestudeerd. Ze verdiept zich sinds een aantal jaren in de game-journalistiek en vindt game-design bijzonder interessant! Redactrice bij GameBrain.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password