Kickstarter gelanceerd voor god game Godhood

Abbey Games, de Nederlandse indie studio achter Reus en Renowned Explorers, heeft een Kickstarter gelanceerd voor Godhood, hun nieuwe god game die dit jaar zou moeten verschijnen via Steam. De Kickstarter is bedoeld om extra features en content mogelijk te maken.

Van het aanbidden van katten tot menselijke opoffering, Godhood geeft spelers de kans om als jonge godheid met tal van verschillende dogma’s te experimenteren terwijl zij hun eigen religie creëren. Als nieuwe goddelijke leider zullen zij duidelijke regels aan hun volgers moeten stellen, en aangeven wat een deugd of ondeugd is en welke rituelen de mensen moeten volgen. Nieuwe goden zullen er snel achter komen dat hun gelovigen met een grote dosis vrije wil komen, waarbij controle over de volgelingen nooit totaal kan zijn.

In een wereld waar het aanbidden alles betekent, en het aantal volgers direct betrekking heeft op het succes van een godheid, zullen spelers andere goden er van moeten weerhouden volgers te strikken, waarbij zij op hetzelfde moment proberen meer gelovigen bekeren om zo hun religie te laten groeien. Dit religieuze heen-en-weer maakt conflict onvermijdelijk en spelers zullen hun rivalen tegenkomen in rituele gevechten genaamd Sacraments. Deze gevechten kunnen alleen gewonnen worden als spelers hun meest vertrouwde volgelingen van te voren goed voorbereiden, waarbij zij rituelen gebruiken om hun geloof te versterken.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password